Sponsrad Video: Jason Bourne

Den 27 juli är det premiär i Sverige för den femte filmen i Bourne-serien och uppföljaren till filmen The Bourne Ultimatum från 2007. Jason Bourne är en amerikansk action- och spionthriller, regisserad av Paul Greengrass och skriven av Greengrass, Matt Damon och Christopher Rouse.

I olika filmatiseringar av böckerna har Jason Bourne spelats av två olika skådespelare, Richard Chamberlain och Matt Damon. Det finns två filmatiseringar av den första boken. Chamberlain spelar huvudrollen i filmen från 1988 och Damon spelar i The Bourne Identity från 2002, The Bourne Supremacy (2004) och The Bourne Ultimatum (2007).

En fjärde film, The Bourne Legacy hade premiär 2012, dock utan Jason Bourne som huvudkaraktär. Där heter istället huvudkaraktären Aaron Coss med Jeremy Renner i huvudrollen, även han yrkesmördare anställd av CIA. Handlingen utspelar sig parallellt runt och strax efter slutet i The Bourne Ultimatum.

I den femte filmen som alltså nu har premiär är Matt Damon tillbaka som Jason Bourne, där övriga huvudroller spelas av Julia Stiles, Alicia Vikander, Tommy Lee Jones, och Vincent Cassel. Inspelningarna påbörjades i september ifjol och filmteamet har färdats genom platser som Teneriffa, London, Berlin, Washington och Las Vegas för att färdigställa filmen. Inspelningarna avslutades i februari i år.

I den nu aktuella Bourne-filmen har Jason Bourne fått lära sig att leva med insikten av att ha varit ett redskap för att utföra operationer som myndigheterna behöver, men inte vill kännas vid. Samtidigt förändras världen i en takt som verkar springa ifrån makthavarna, som bara kan se på när en ny verklighet lägger sig som ett raster ovanpå den gamla. Att minnas allt är inte samma sak som att veta någonting.

Kolla in trailern nedan.

Detta var ett sponsrat inlägg.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *