Sponsrad Video: Sluta rattsurfa

Är det värt att riskera livet för obegripliga visdomsord och konstiga statusuppdateringar? Det är frågan som alla som sysslar med så kallat rattsurfande bör ställa sig.  Alltför många trafikolyckor orsakas nämligen av att förarna tittar på mobilen eller annan utrustning samtidigt som de kör.

Om du kör i 40 km/h och tittar ner på mobilen i två sekunder hinner du rulla 22 meter helt utan kontroll. Har du otur hinner du inte se barnet som just då går ut framför bilen eller bilen som just bromsat in framför dig.

Chansa alltså inte. Det är få saker här i livet som är så viktiga att det inte går att vänta de där extra timmarna eller minuterna tills man stannat bilen och igen kan kolla de uppdateringar som kommit medan man kört.

Mer information finns på SlutaRattsurfa.se. Där finns även information om vad som är tillåtet, olämpligt och straffbart samt de påföljder som detta kan få. Visste du att du t.ex. kan få böter och bli av med körkortet om du bryter mot lagen? Dessutom kan du tvingas göra om uppkörningen ifall du just tagit körkort. Även av dessa orsaker är det alltså värt att hålla fokuset helt på trafiken och inte på telefonen när man kör.

Titta på filmen och se om du är en förebild i trafiken eller om du är en rattsurfare och det är dags att sluta titta på mobilen när du kör.

Detta var ett sponsrat inlägg.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.