Stayhard lanserar designsamarbete

Det händer mycket spännande på modefronten i Stockholm just nu. Igår började Fashion Week Stockholm, ett evenemang som i år kretsar kring Blasieholmen och Grand Hôtel. Det är dock inte bara i och runt Grand Hôtel som man kan ta del av den svenska modescenen. Även på nätet sker en del spännande saker.

En av Sveriges största onlinebutik för män, Stayhard, presenterar nämligen nu sitt första designsamarbete någonsin. Det är den erkände herrdesignern Rasmus Wingårdh som har fått uppdraget att skapa kollektionen som går under namnet Lavage Foncé.

Lanseringen blir startskottet för projektet Designers Edition, där Stayhard varje säsong kommer att bjuda in en etablerad designer för att skapa en exklusiv kollektion tillsammans med varumärket.

Samarbetet med Rasmus, och den välkomponerade mixen i kollektionen, träffar vår övergripande sortimentsstrategi mitt i prick. Här möter street och ’casual rock’ en minimalistisk tailoring genom subtila övergångar och fingertoppskänsla, signerat Wingårdh, säger Stayhards VD Malin Hultqvist.

Rasmus Wingårdh utgår ständigt från sig själv i designprocessen för att skapa plagg som han själv vill bära. Kollektionen Lavage Foncé (franska för mörk tvätt) har en hög modegrad och genomsyras av kontrasterande materialval i svarta och mörkblå toner.

Att få jobba med Stayhard i det skede som de nu befinner sig i är väldigt spännande. Hela processen har varit oerhört inspirerande och det är alltid kul att börja med ett ”Carte blanche” och se vart det leder. Jag är ju minimalist, men med det kommer ett stor fokus på både kvalitet och passform. Det tillsammans med alla subtila detaljer gör mina plagg och lyser verkligen igenom i kollektionen, säger Rasmus Wingårdh.

I kollektionen som består av totalt 26 produkter ryms bland annat ullrockar, t-shirts, kostymer, denim och svenskstickade mössor i organisk bomull.

Här finns höstens nyckelplagg för den moderna mannen med en urban livsstil, avslutar Stayhards VD Malin Hultqvist.

Kollektionen är limiterad och släpps exklusivt online hos Stayhard.se den 31 augusti kl. 9:30.

Priserna ligger mellan 149 till 2999 kr.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *