STIGA lanserar designsamarbete – STIGA X NN07 Snowracer Project

stiga nn07 designsamarbete

Inför julen 2019 har det svenska sportvarumärket STIGA Sports slagit till på stort och lanserar ett samarbete med det högprofilerade danska herrmodevarumärket NN07 med en extremt exklusiv specialutgåva av kälkbacksfavoriten Snowracer. STIGA X NN07 är tillverkad i en begränsad upplaga av endast sju exemplar.

stiga designsamarbete nn07

Den specialdesignade snowracern har specialiteter som ett handsytt säte från välkända Tärnsjö Lädergarveri, leverantörer till bland annat märken som Louis Vuitton och Hermès. STIGA X NN07 är en del av NN07:s julklappskollektion 2019 och kommer enbart att finnas tillgänglig via NN07.com, i NN07 Concept Store Köpenhamn samt i ett fåtal exemplar på stigasports.com. Den går även att beställa via den exklusiva herrmodesajten careofcarl.com.

stiga designsamarbete

Basen består av en STIGA Snowracer King Size GT, tillverkad med robust metallram försedd med stötdämpare, Curve Ski System och flera andra finesser. Att den kommer i stor storlek gör att alla generationer kan använda den. Den moderna twintip-skidan bidrar till att göra styrningen enkel och exakt.

stiga designsamarbete nn07

Premiärdatum för STIGA X NN07 Snowracer är 5 december och priset 3 500 kronor.

stiga designsamarbete nn07

Lite Snowracerhistoria

Denna uppskattade leksak har i olika skepnader varit ett populärt inslag i det snöklädda vinterlandskapet sedan drygt 100 år. Konstruktionen bestå av två skidor utmed varsin sida av ett säte, längst fram en ensam vridbar skida med ratt som gör att ekipaget går att styra. 1965 registrerade STIGA Sports varumärket Snowracer, vilket sedan dess har blivit liktydigt med begreppet. STIGA Snowracer har sålt i miljontals exemplar världen över.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *