Det snabbväxande svenska herrmodemärket John Henric satsar på global tillväxt med extern finansiering

John Henric herrmode butik

Vi fortsätter vår spaning på intressanta herrmodebutiker online och idag har turen kommit till John Henric – ett svenskt modemärke fokuserat på det prisvärda premiumsegmentet. Nu meddelar eEquity, en ledande nordisk tillväxtinvesterare inom digitala affärsmodeller att man ingått ett strategiskt partnerskap med John Henric för att bli ett ledande varumärke inom manligt mode.  

John Henric grundades av John Ekström och Nicklas Nordbergh 2008 och är ett snabbväxande modemärke med ett brett sortiment av manligt mode och accessoarer i det prisvärda premiumsegmentet.

John Henric herrmodebutik online

De har ända sedan starten sålt manliga accessoarer och lyckats etablera sig som en ledande aktör inom segmentet med en global kundbas som efterfrågar bolagets unika produktutbud. John Henric har även utökat sortimentet under senare år och uppvisat god tillväxt varje år utan extern finansiering.

Bolaget har på senaste år genomgått en omfattande transformationsresa från butiksförsäljning till e-handel. Idag utgör den cirka 70 % av försäljningen. John Henric attraherar kunder från hela världen och förutom Sverige är Storbritannien, Danmark, USA och Norge dominerande länder. Tillväxten förväntas växa med cirka 80 % under räkenskapsåret som slutar den 30 april 2022. 

Det tillväxtkapital på 70 miljoner SEK som tillförs John Henric ska accelerera bolagets globala tillväxtresa och ska främst användas till att bygga upp organisationen och genomföra investeringar i ledande IT-infrastruktur. Kapitalet skall även användas till att bredda produktsortimentet, öka lagernivåerna och skala upp varumärkes- och marknadsföringsaktiviteterna.

Affärsidén bakom John Henric

John Henric är ett intressant modemärke på så sätt att man är ett exklusivt märke som riktar sig direkt från producent till konsument. Det innebär att de tagit bort alla mellanhänder och endast säljer direkt till kunden – något som gör att du slipper påslag i priserna. Målet är att skapa prisvärda lyxprodukter med en rigid standard för kvalitet, hantverk och kreativitet.

Till skillnad från många andra modeföretag samarbetar John Henric med små familjeägda tillverkare där förtroende och långvarig vänskap prioriteras.
Deras snabbhet och kunnande gör att John Henric kan reagera på säsongs- och modeförändringar mycket snabbt och vi kan skapa nya kollektioner varje månad i stället för traditionellt två eller fyra gånger om året.

Vad man hittar hos John Henric?

På sajten är det framförallt det stora utbudet utbudet av okonstruerade kavajer och slipsar som imponerar. Även utbudet av klassiska manliga accessoarer som bandanas och plastronger finns det ett bra utbud av – något som säkert gläder alla anhängare av klassiskt herrmode.

Bandanas är nämligen en av de modeaccessoarer som vi sett en klart ökad användningsgrad av hos män under de senaste åren. Du hittar också riktigt bra stilguider på sajten. Hit hör bland annat en stilguide över hur du knyter och bär en bandana. Allt detta kan komma väl tillhands nu när vi kommit till vår- och sommarsäsongen!

Läs mer om bandanas i vår guide här!

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *