Swarovski optik flyttar in i hemmen: Företagets första inomhuskikare

Österrikiska Swarovski är mest känt för sina kristaller, vad som inte är lika känt bland allmänheten är att företaget även är en världsledande tillverkare av långdistansoptik. Swarovski Optik tillverkar bland annat produkter som teleskop, teleskopsikten för gevär och nu lanserar företaget sin första inomhuskikare.

Från och med den 12 november finns den eleganta ATX Interior från Swarovski Optik till försäljning. Till skillnad från företagets andra produkter är ATX Interior speciellt framtagen för inomhusbruk och passar perfekt som inredningsdetalj i hem med vackra utsikter. ATX Interior är en specialutgåva av Swarovski Optiks hyllade ATX-85. Invändigt är det samma tubkikare men utvändigt sticker den med sin unika design och sitt stilfulla trästativ ut. Det går även att lossa kikaren från stativet och montera på ett annat.

Swarovski Optik har använt mycket av den teknik som återfinns i de populära handkikarna i SWAROVISION-serien. ATX Interior håller en optisk nivå av absolut världsklass. Den ger användarna 60 gånger förstoring och ett synfält på 41–23 meter (m/1.000m). Spottningsomfånget innehåller även en effektiv objektivdiameter på 85 mm. Tack vare ATX Interiors vinklade lins är den dessutom bekväm vid långtidsskådning.

Vi har en otroligt vacker natur i Norden och därför kommer den här kikaren passa extra bra här. ATX Interior har under en tid endast kunnat beskådas i Prinsessan Lillians svit på Grand Hôtel i Stockholm. Nu finns den äntligen tillgänglig i butik och online och den fungerar utmärkt för dig med havs-, sjö- eller skogsutsikt som du vill kunna njuta lite extra av, säger Louise Roseen, CEO Nordic på Swarovski Optik.

Till Swarovski ATX-85 finns en adapter som gör att du på ett smidigt sätt kan fotografera genom tuben med en iPhone. För det behövs AR-S Adapterring ATX, vilket är en ring som man trär på tubkikaren. Detta kompletteras med en telefonadapter VPA Variable Phone adapter som passar de flesta mobilmärken på marknaden.

ATX Interior kostar 43 200 SEK och kan köpas på auktoriserade återförsäljare, samt på WWW.SWAROVSKIOPTIK.COM.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *