Tekniken hemma hos gentlemannen

teknik för män

Teknik är en stor del av vardagen. Utan den blir livet mycket svårare och inte minst tråkigare. Däremot är det inte bara mobilen och datorn som man hittar hemma hos den tekniske gentlemannen. Man kan hitta det senaste inom ljudsystem, tv, spelkonsoler och köksmaskiner. Inte minst kan man hitta det senaste inom hygienvård i badrummet. 

Bild: Krisztian Tabori / Unsplash

I vardagsrummet

Det ligger mycket efterforskning bakom tekniken man köper. Gentlemannen går inte och köper första bästa produkt utan att han har tagit reda på om det är rätt produkt att köpa. Han vill gärna ha hunnit gå igenom tester och köprekommendationer och han överväger både de tekniska och estetiska aspekterna, framför allt om det är en enhet som kommer att synas.

I vardagsrummet kommer man därför inte att mötas av lösa sladdar längs med listerna eller under tv-bänken. Tv:n kommer att vara en tunn, stilren enhet i den storlek som passar rummet och resten av inredningen. En överdrivet stor tv-skärm i ett rum som är alldeles för litet för den kommer inte att finnas hemma hos gentlemannen. Det är mer sannolikt att man hittar en tv som kan rullas ihop när den inte används och som ger rum för konst på väggen bakom. 

Gentlemannen lägger lika stort fokus på att få bra ljud som bra bild, och tv:n kommer att ackompanjeras med ett ljudsystem som passar både för tittande och spelande. Spelkonsolerna finns gömda i snygga mediamöbler när de inte används och både kontroller och konsoler är noga utvalda för deras funktioner och för spelen som föredras att spelas. 

I arbetsrummet

Arbetsrummet är ett viktigt rum. Det är här arbete och filosoferande sker, i lugn och ro. Oavsett om man föredrar en inredningsstil som för tankarna till de engelska slottsbiblioteken, med tunga mahognyskrivbord och Chesterfield-fåtöljer, eller om det är ett luftigt och minimalistiskt arbetsrum med ljusa, öppna ytor, hittar man en dator som passar för gentlemannens behov. Kanske är det en Mac, kanske är det en Dell. Syftet går före design och där den kreativa skaparen oftare väljer en Mac väljer programmeraren och utvecklaren hellre en Windows-dator. 

I arbetsväskan finns en bärbar dator för både nytta och nöje. Den är med honom överallt för att han alltid ska kunna vara nåbar, men bara under arbetstider. I övrigt är den bara till för honom att kunna surfa på nätet och spela spel. Även här har gentlemannen valt att granska utbuden och valt e-butiker, nyhetsportaler och spelsajter med omsorg. Enkelhet och innovation går först och han väljer helst att spela på klassiska bordsspel i ett spelutbud som är krypterat, säkert och har en ninja casino bonus tillgänglig med jämna mellanrum.  

I köket 

Köket har alltid varit där man hittar flest elektriska apparater och det fortsätter att vara så. Allt i från smarta kylskåp till energisnåla köksassistenter kan hittas här. Hos den kaffedrickande gentlemannen är det kaffemaskinen som är den viktigaste maskinen. Här kan man bli hur specifik man vill. Det finns vanliga kaffebryggare och det finns avancerade espressomaskiner med olika mjölkskummare och malare. Precis som man väljer en fin whiskey eller ett fint vin är det en konst att välja rätt kaffeböna till rätt tillfälle. Är det en rund och fyllig böna som faller bäst i smaken eller är det en nötig böna med en hint av kakao som önskas? 

Vill du verkligen ta ditt kaffedrickande till en ny nivå kan du välja ett smartare sätt att göra och dricka kaffe. Det finns nämligen maskiner som du kan koppla upp mot mobilen som startar kaffemaskinen åt dig och det finns appar som vägleder dig till den perfekta koppen. 

I badrummet

De tekniska enheterna finns också i badrummet och det finns allt i från eltandborstar till trimmers och rakapparater. För att hålla skäggväxten i schack, vare sig det är fylligt eller renrakat, finns det en rakapparat som är skonsam för både skägget och hyn. Till detta finns de tillhörande och viktiga hudvårdsprodukterna som hjälper till att återfukta och mjuka upp hyn som lätt skadas av rakningen. Skäggvård är en hel vetenskap och vill man ha ett friskt och vårdat skägg bör man investera i produkter och apparater som passar efter den enskilda mannens behov och som tänker lika mycket på resultatet som på själva klippningen, trimningen eller rakningen. 

Bild: Alex Mihai / Unsplash

Det kan även finnas andra apparater som kan vara bra att ha för att hålla utseendet i topp. Näs- och öronhårstrimmern är kanske inte den mest eleganta av enheter, men den finns där likväl om den behövs.

I övrigt

Givetvis finns det andra tekniska enheter hemma hos gentlemannen. Mobilen, surfplatta och hörlurarna är givna accessoarer som följer med överallt i portföljen eller rocken. Men det kan samtidigt finnas andra smarta produkter som bidrar till att underlätta i hemmet. Det finns innovativa, och snygga, termostatrar som hjälper till att hålla värmen på rätt temperatur och det finns plattformar för att kontrollera allt i från elförbrukningen till larm.

Det kan även finnas moderna enheter som påminner om svunna tider. Den klassiska skivspelaren har gjort comeback och man kan hitta varianter som ser ut om de gamla grammofonerna – vilket kan vara ett roligt inslag om man har ett rum med rätt inredning. 

Bild: Shamim Nakhaei / Unsplash

På handleden kan det sitta en smartklocka som hjälper gentlemannen att hålla koll på dagens möten, träningen och inte minst på tiden. Däremot går den inte att mäta med den klassiska herrklockan, som oftast är förstavalet för en gentleman vid sociala tillställningar. 

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *