Tips för att hitta bra erbjudanden under Black Friday

Black Friday

Black Friday är årets stora readag och infaller den fjärde torsdagen i november. Ursprungligen härstammar Black Friday från 1960-talets USA, men numera är det en dag som uppmärksammas med erbjudanden även hos oss i Sverige. Här tar vi en närmare titt på Black Friday och vilka erbjudanden du kan hitta 2021.

Faktum är att Black Friday kom rätt sent till Sverige och Norden överlag. Det var inte innan 2013 som de första svenska butikskedjorna och e-handeln uppmärksammade dagen med specialerbjudanden. Tack vare den succé som detta innebar för näthandeln var det redan följande år över 45 butiker som skulle hoppa med på tåget. Det tog inte länge innan Black Friday skulle utökas till Black Weekend och sedermera även Black Week.

Bästa rea under Black Friday

I dagens läge är det få fysiska eller e-handelsföretag som inte har rea under Black Friday. De allra flesta har också Black Weekend. Ett uttryck som även kommit allt starkare är Cyber Monday, som numera liknar Black Friday till stora delar.

Med en sådan enorm uppslutning kring Black Friday och Black Week kan det vara svårt att få ett grepp om allt det bästa bland erbjudanden. Numera finns det dock även jämförelsesidor som https://www.theblackfriday.se där man tagit fram det bästa från året Black Friday 2021. Du hittar erbjudanden från hela 250 butiker inom 27 olika kategorier.

Det gör det betydligt enklare att få en överblick över utbudet av reavaror på Black Friday och Black Week i Sverige 2021.

Vilka erbjudanden väntas vara populära på Black Friday 2021?

erbjudanden Black Friday

Oftast är vi på jakt efter något specifikt när vi shoppar på Black Friday. Eftersom denna dag infaller endast en månad innan julafton är det många som är på jakt efter julklappar.

Det finns en del varor som förväntas ha stor efterfrågan detta år. Ifjol var många typiska stanna-hemma-prylar som var populära. I år kan vi förvänta oss en mer normaliserad handel där trendvaror får större uppmärksamhet.

Hit hör t.ex. tillbehör för padel, massagepistoler och kläder. Speciellt bland kläder kan vi förvänta oss en större efterfrågan nu när vi inte endast är ute efter myskläder.

Att tänka på när du shoppar på Black Friday

Det finns en del fallgropar när du handlar på rea. Det är rätt vanligt att höja på det ordinarie priset för att kunna uppvisa en större reaprocent. Därför bör du alltid granska erbjudanden med ett kritiskt öga.

Med andra ord är det sunda förnuftet som bör tillämpas när du handlar på readagar som Black Friday. Men om du hållit utkik efter vissa produkter länge har du säkert koll på vad som är normalt att betala och kan se vilken strategi butikerna tillämpat.

Problemet brukar i regel komma i samband med spontanshopping. Det finns en risk att du lockas med i en shoppingyra och lägger fler varor i korgen än vad det var tänkt. Därför är det alltid bra att försöka tänka på längre sikt och ta dig en funderare på hur mycket nytta du faktiskt har av produkten.

Avslutningsvis

Det finns en viss skepsis mot readagar som Black Friday i vårt land. Men det går ändå inte att bortse från att det går att göra riktiga fynd. I dagens läge sker den största delen av shoppingen online. En trend som endast ökat under pandemin.

Här har vi tagit fram några tips på hur du enklast hittar fram till bra erbjudanden under Black Friday 2021 och vad du bör tänka på när du shoppar. Om du tillämpar dessa finns bra möjligheter att göra riktiga fynd under årets stora readag 2021!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.