Vårens och sommarens trendfärger i kläder

vårens och sommarens trendfärger i kläder herrmode 2022

Inlägget kan innehålla sponsrade länkar. Läs mer här.

I vårens och sommarens kollektioner för 2022 är det mycket jordiga färger där inspiration hämtats från naturen. Här tar vi fram de trendfärger i kläder vi ser våren och sommaren 2022 och hur du bäst kombinerar dessa färger.

Förmågan att klä sig snyggt handlar om en förmåga att kunna kombinera rätt plagg. Det gäller del att ha en känsla för proportioner och passform. En oerhört viktig del av stilren klädsel är också förmågan att kunna kombinera färger i klädseln på rätt sätt.

Du kan plugga olika färgteorier i all oändlighet, men dessa kommer sannolikt inte att hjälpa dig speciellt mycket. Att kombinera färger i kläder handlar nämligen så mycket mer om enbart färganalys. Om du vill få mer stiltips gällande olika klädesplagg rekommenderar vi vår stora stilguide för herrmode.

Vårens och sommarens trendfärger i kläder – herrmode 2022

trendfärger i kläder vår sommar 2022

Inom modebranschen är vi nu alltmer nostalgiska och söker bland det historiska för estetik. Samtidigt har vi ett ökat intresse för att bevara gamla hantverkstekniker. Detta inspirerat av människor och krafter som banat väg för oss under tidigare generationer. Samtidigt kombineras denna visdom med ny och innovativ teknologi och tillvägagångssätt i plaggen.

Intresset för det klassiska och tidlösa inom modebranschen ger sig också uttryck i färgerna. Grunden för färgerna i detta tema är jordiga. Här märks naturvitt, beige, sand och olivgrönt klart och tydligt i kollektionerna för våren och sommaren 2022.

vårens och sommarens trendfärger inom mode 2022

Det är rätt långt samma trendfärger i kläder bland kollektionerna som under våren och sommaren 2021, men med vissa undantag. Denna vår och sommar ser vi mer senapsgula färger och beiga färger som gränsar mot brandgult och orange.

Bland jordiga färger märks även accentfärger som bränd terrakotta, röd lera, bärnsten, pistasch och nötiga färger. Även matt beige och lyster från pärlemor finns som nyanser i färgskalan.

vårens och sommarens modefärger 2022

Vi kan också se en klar ökning av vita plagg i kollektionerna våren och sommaren 2022. Detta är speciellt tydligt bland traditionella festplagg som kavajer och kostymer.

Bland retro-färgerna som är inne just nu märks också azurblått, mint, kungsblå och turkos. Färger som ger nostalgiska vibbar hos många av oss och ofta förknippas med sommarhalvåret.

trendfärger i kläder

Hur du kombinerar färger

Här tar vi fram några av vårens och sommarens nyckelplagg 2022 i dessa trendfärger. Du får också några exempel på hur du snyggast kombinerar dem med andra färger.

Grönt och olivgrönt

En grön eller olivgrön överskjorta eller kavaj är bland det mest moderiktiga du kan bära våren och sommaren 2022. Detta är färger som är mycket lätt att kombinera med andra plagg till vardagen, som jeans eller mörkblå chinos.

Vi rekommenderar dock speciellt att du bär överdelar i grön nyans till vita eller naturvita linnebyxor. Det ger en italienskt elegans till din garderob till sommaren.

färgtrender i herrkläder vår sommar 2022

Byt också ut sneakers till loafers för en mer stilren helhet. De passar oavsett om du bär överskjorta eller kavaj.

Gröna kavajer har funnits med ett tag i den italienska garderoben, men har varit aningen underrepresenterad hos svenska män. Det är många som vill plocka fram vita byxor till sommaren och då är den gröna kavajen utmärkt att kombinera dessa med.

Stiltipset! Om du använder vita byxor, undvik att använda vit överdel under kavajen. Det gör det också betydligt svårare att kombinera slips med en grön kavaj – en av orsakerna till att vi rekommenderar piké istället för skjorta och slips.

Beige och brunt

Inget är snyggare än olika nyanser av brunt och beige till våren och sommaren! Använd loafers eller sneakers i brunt läder eller mocka för att få fram kontrasterna. Solglasögon med bågar i orange färg ger en elegant touch till helheten. Läs mer om snygga solglasögon för män här!

Använd ljusa nyanser på jeans denna vår och sommar. Det ger en fräsch framtoning och dessa byxor kan gärna också användas tillsammans med stiliga sandaler.

Den som är insatt i den italienska stilen vet att det handlar om detaljerna. Använd dig av en enkel färgpalett i beige och brunt och lägg till färger i accessoarerna. Du kan också med fördel använda dig av bandana till dessa stilar.

Stiltipset! Använd aldrig beiga byxor tillsammans med beige överdel om det inte handlar om kostym!

Blått och vitt

Det finns många snygga blå nyanser i vårens och sommarens kollektioner. Du hittar allt från mörkblå till mint, azurblått och turkos. För fester är vita och kungsblått utmärkta färgkombinationer för en stilren helhet.

Det behöver heller inte vara en kavaj. Ta en vit eller gräddvit överskjorta likt den till vänster och kombinera med stiliga mörkblå byxor med dubbla frontveck samt loafers och du har en snygg feststil.

trendfärger i kläder herr 2022

Stiltipset! Vita byxor passar generellt sett bäst utan slips oavsett färg på överdel. Precis som vi nämnde ovan bör du helst inte använda vit tröja eller vit skjorta tillsammans med vita byxor, oavsett om din kavaj är mörkblå. Använd istället t.ex. en piké eller skjorta i en liknande blå färg. Ton-i-ton är oerhört snyggt då det gäller mörkblå färger. Med en mörkblå överskjorta och mer avslappnad stil likt den ovan kan dock vita byxor och vit piké passa alldeles utmärkt.

Sammanfattning – trendfärger i kläder vår/sommar 2022

Som ni märker finns det många olika sätt att använda färger för att klä sig snygg våren och sommaren 2022. Detta är heller ingen exakt vetenskap och det är ofta en känsla för stil för att få till en snygg helhet med hjälp av färger.

Här har vi tagit fram trendfärger i kläder våren och sommaren 2022. Hoppas att vi kunnat hjälpa er på vägen till en stilig klädsel för denna säsong!

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *