Tretorn lanserar Arch – en funktionell vinterparkas i det nya materialet OCEAN SHELL®

årets julklapp för mannen 2018

Årets julklapp 2018 är ”det återvunna plagget”, som enligt HUI (Handelns Utredningsinstitut) är ett plagg som helt eller delvis är tillverkat av återvunna material eller second hand.

Bland de företag som tillverkar produkter av återvunna material kan nämnas svenska varumärket Tretorn, som nyligen lanserat en helt ny vinterparkas i det nya materialet Ocean Shell®. När Tretorn 2016 fyllde 125 år började man fundera på sin grundfilosofi och vilken typ av produkter man skulle sälja de kommande 125 åren. I en tid med enorma klimatutmaningar beslutade Tretorn att ta ett ännu större ansvar och använda jordens begränsade resurser mer innovativt. Ur detta växte Tretorns nya initiativ ECO Essentials fram.

Initiativet är Tretorns kärna för framtida tillväxt inom ansvarsfull produktion och design. De satte upp målet att tillverka produkter av återvunna material, fria från skadliga kemikalier som skall vara möjliga att återvinna igen och/eller vara biologiskt nedbrytbara. I Tretorns AW18-kollektion är inte mindre än 77 % av produkterna gjorda av återvunna material.

Den nyaste av dessa lanseringar är höst- och vinterjackan Arch, skapad för storstadslivet men med funktionsjackans alla fördelar. Som en del av Tretorns hållbarhetsinitiativ Eco Essentials är Arch tillverkad i varumärkets nya material OCEAN SHELL®.

Arch är en höstjacka med ett brett användningsområde. Det är en regnjacka med den funktionella jackans alla fördelar men framtagen för storstadslivet. Jackan är både fodrad, vatten- och vindtät samtidigt som den andas.

Arch är tillverkad av Tretorns egenutvecklade funktionsmaterial Ocean Shell® som är producerat av återvunnen polyester och med ett membran gjort av återvunnen plast från havet. I och med lanseringen av Arch fortsätter Tretorn att utveckla sitt Eco Essentials-initiativ.

Vi ser en större efterfrågan på produkter från vårt funktionella regnarv men i vävda versioner. Arch är både vävd och tillverkad av återvunnet material. Med Arch visar vi än en gång på vår vilja att möta våra kunders behov och samtidigt vara en ledande aktör inom ansvarsfull design och produktion, säger Peter Lindblom, Chef för R&D och Design.

Arch finns tillgänglig i både herr- och dammodell. Jackan har en minimalistisk och tidlös design. Det är en parkasjacka med en längre passform, hög krage och en speciellt utformad huva för extra skydd. Dammodellen har även ett midjeband, för en mer feminin siluett. Herrmodellen kommer i färgerna svart och black olive och dammodellen kommer i färgerna svart och navy.

Arch kostar 2 500-2 700 kronor och säljs på utvalda butiker samt på www.tretorn.com.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *