TRETORN relanserar ikoniska sneakers från arkivet – Nu med Eco-fokus

tretorn vårnyheter

TRETORN är en av världens äldsta tillverkare av sneakers, med ett arv som går tillbaka till den 1 maj 1900. Inför våren 2019 har en spännande resa påbörjats för att nylansera skor från Tretorns arkiv, som nu också är hållbara. Först ut är Nylite och Racket. Nylanseringen sker inom Tretorns Eco Essentials-Initiativ, Tretorns plattform för hållbar innovation.

Tretorn har en 120-årig historia som tillverkare av preppy sportskor, och har inför våren 2019 valt att titta tillbaka i sitt arkiv för att återskapa modeller från ett antal nyckelår.

I och med Tretorns unika sneakers-arkiv och historia, som nästan inget annat varumärke besitter, är därför möjligheterna enorma. För våren 2019 kommer Tretorn att lyfta fram nyckelåren 1961 och 1967. Modellerna Tretorn lyfter fram är Racket från 1961 och Nylite från 1967.

Inför nylansering ligger stort fokus att förena Tretorns sneakersarv med Tretorns hållarbarhetsinitiativ Eco Essentials. Initiativet är Tretorns kärna för framtida tillväxt inom ansvarsfull produktion och design.

Men Eco Essentials är inte bara en plattform för ansvarsfull produktion och design, det är också ett tankesätt som ständigt ska utmana Tretorn att utveckla en mer cirkulär och ansvarsfull tillverkning. Initiativet som tidigare endast innefattat ytterkläder, utökas nu till att även innefatta sneakers.

Eco Essentials för oss är mer än bara en kollektion eller en snabb lösning på ytan. Vi strävar efter att engagera den moderna konsumenten genom att leverera högkvalitativa och ansvarsfullt producerade produkter som kombinerar miljömedvetenhet med tidlös skandinavisk stil. Genom att nu re-lansera våra ikoniska tennisskor inom Eco Essentials Initiativet tar vi ett stort steg framåt för att man skall kunna gå på stan med ett gott samvete under våren,säger Fredrik Ekström, Brand Director och ansvarig för Tretorns hållbarhetsinitiativ.

Som ett led i detta har Tretorn valt att använda sig av lokalt framställt naturgummi som huvudsammansättning i skornas yttersulor. Vidare använder de återvunnet gummi för skons innerdel samt Eco Tannery Tan-Tec, Eko-mocka och Eco-läder som yttermaterial. Alla dessa yttermaterial är producerade av ko eller får och är helt spårbara. Vidare är de tillverkade med en minskad vattenanvändning och strikta regler vad gäller färgning.

KEY STYLES FÖR VÅREN 2019

Racket 1961 – En premium mocka-uppdatering av 60-talets ikoniska
tennissko, med en unik vulkaniserad trelagers sulteknik, för mer långvarig
hållbarhet och komfort.

Nylite 1967 – Världens första exklusiva tennissko. Modellen skapade en
helt ny kategori för sneakers; vita tenniskor som en accessoar. Skorna
användes av Björn Borg i US Open och Wimbledon, och lyftes 1980 fram
av New York Preppy Handbook som ett måste.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *