Ugly Christmas Sweaters som gör dig till festens höjdpunkt!

bästa jultröjor 2020

Ugly Christmas Sweater Day (eller Christmas Jumper Day) firas runtom i världen den 18 december 2020. Officiellt fick den sin egen dag år 2011 och sammankopplas numera delvis med välgörenhetsorganisationer som “Save the Children”, där man uppmanas att samla in pengar genom att bära en jultröja under denna specifika dag. Lite längre fram i artikeln har vi samlat ihop våra förslag till bästa jultröjor 2020.

Under de senaste åren har fenomenet spridit snabbt över världen och i Sverige firar man numera Ugly Christmas Sweater Day bland annat på många arbetsplatser runtom i landet. Troligen över nätet detta år på de flesta platser, pandemitider som det är.

Klädkod – Jultröja

ugly Christmas sweater 2020

Då det gäller julen i övrigt är detta en helg som kanske inte i så hög grad förknippas med några speciella klädkoder numera. Det är en helg då man främst umgås med släkt och vänner i informella tecken. Följaktligen föredrar många då att klä sig bekvämt, även om det naturligtvis även finns de som föredrar en mer städad klädsel.

Numera är det dock den stickade tröjan med jultema som förknippas med högtiden. På engelska använder man orden Christmas Jumper eller nämnda Christmas Sweater för denna tröja. Enligt “etiketten” används en Christmas Jumper mellan den 1 till 31 december varje år.

Jultröjan fick sitt genombrott i samband med att TV-personligheter som Gyles Brandreth och Timmy Mallett på 1980-talet började använda dessa på julhelgerna under sina shower. Även den på 1980-talet så populära TV-serien The Cosby Show sågs Cliff Huxtable i färggranna stickade tröjor, vilket ytterligare gjorde tröjan populär som julplagg.

fula jultröjor på nätet
Jultröja i ekologisk bomull från sajten Jultröja.

Orsaken till att den stickade jultröjan och specifikt den fula jultröjan fått ikonstatus som klädesplagg finner vi dock högst troligen hos den ännu idag så populära julfilmen Ett päron till farsa firar jul från 1989 med Chevy Chase i en av huvudrollerna. Filmen har blivit ett traditionellt inslag i TV-tablån kring juletid i många länder, däribland Sverige.

Även filmen Bridget Jones dagbok från 2001 har gjort sitt till för att göra jultröjan till ett “töntigt”, men samtidigt charmigt inslag i juletider.

Bästa jultröjor på nätet 2020

Numera finns Ugly Christmas Sweaters eller jultröjor hos många sajter på nätet. Här har vi tagit fram några charmiga varianter som inspiration till kommande Ugly Christmas Sweater Day.

Själva konceptet handlar väl egentligen om att välja fula jultröjor. Men det finns även många snygga och roliga jultröjor online att välja bland.

Vem vet, kanske just du blir festens ljuspunkt detta år?

Jultröjor med led lampor

jultröjor med led

Hos Partykungen finns ett stort utbud av festliga jultröjor med belysning. Här en jultröja som är utsmyckad med 12 LED lampor som blinkar och lyser. Även en kapsylöppnare i metall finns på tröjan.

jultröjor som blinkar och lyser

En ljusare variant av samma tröja. Dessa är några av våra favoriter till bästa jultröjor 2020.

Jultröjor för par

jultröjor för par

Det finns också många jultröjor för par. Såklart går det även att köpa samma tröja av alla modeller om så önskas. Här en Eldstad LED Jultröja med motiv av en brinnande brasa och julstrumpor som hänger på tröjan. Det finns olika storlekar och passar både män och kvinnor och honom.

På jultröjan finns LED-lampor som blinkar och lyser i olika färger. Det gäller dock att minnas att batteri ej medföljer, så dessa behöver du köpa till.

Jultröjor till hela familjen

jultröjor till hela familjen

Hos sajten Jultröja finns möjlighet att välja paket med matchande jultröjor för hela familjen i ett så kallat familjepaket till paketpris. Ett roligt sätt att överraska kära släkten!

Jultröjor med kreativa mönster

bästa jultröjor 2020

Hos Stayhard hittar du en del Ugly Christmas Sweaters med kreativa mönster. Här från märket Speechless.

Stickade jultröjor med roliga motiv

bästa jultröjor 2020

Denna jultröja hittar man hos Roliga prylar, som även i övrigt har en del stickade jultröjor med roliga motiv.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *