UNIQLO presenterar ”Where to next?”

Inlägget kan innehålla sponsrade länkar. Läs mer.

UNIQLO hyllar sin ankomst till Stockholm genom att upptäcka ikoniska platser i och runt staden tillsammans med sju lokala ambassadörer. Den nya kampanjen som lanseras idag heter ”Where to next?” och syftar till att belysa den funktionella skönheten hos LifeWear och koppla den till funktionalismens Stockholm tillsammans med de sju ambassadörerna.

De sju ambassadörerna är Henrik Sauer, Lamin Holmén, Mirjam Björklund, Lars Nittve, Hedda Stiernstedt, Jacob Mühlrad och Lotta Kühlhorn. Tillsammans representerar de världarna av teater, gastronomi, musik, dans, konst, design och sport genom den vardagliga lins som kallas för LifeWear – UNIQLOs strävan efter att skapa perfekta kläder som möter alla människors behov i deras vardag.

Alla bilder utgör en hyllning till var och en av ambassadörerna och visar en plats som är signifikant för deras karriär, och som samtidigt gestaltar hur LifeWear kompletterar vart och ett av deras liv. Alla ambassadörerna bär kläder från AW18-kollektionen, vilken kommer att finnas tillgänglig när butiken öppnar den 24/8 på Hamngatan i Stockholm. Stockholmsfotografen Jesper Brandt har tagit bilderna.

Utöver bilderna inkluderar kampanjen fyra filmer där Lamin, Jacob, Hedda och Mirjam besöker en av deras viktiga platser och berättar om sitt Stockholm, deras inspiration, deras koppling till LifeWear samt vad de har för förhoppningar om framtiden.

Ambassadörerna i “Where to next?”

Hedda Stiernstedt – Skådespelerska

Hedda har fotograferats både i Rålambshovsparken och på Västerbron. Båda platserna är speciella för henne och utgör centrala platser i hennes liv, då hon bodde och studerade precis runt hörnet på Kungsholmen. Hedda valdes ut till kampanjen då hennes gnistrande personlighet och energi är en perfekt match för UNIQLOs varumärkespersonlighet.

Henrik Sauer – Kock och krögare

Henrik har fotograferats på restaurangen Matateljén i Gamla Enskede, vilken han är medgrundare till. Han valdes ut till kampanjen då UNIQLO och Henrik delar kärleken till hantverk och en uppmärksamhet på detaljer – han i sin matlagning och UNIQLO i sina kollektioner.

Jacob Mühlrad – Kompositör

Jacob har fotograferats i Berwaldhallen då några av hans första musikaliska erfarenheter utspelade sig här och då platsen på så sätt har format hans karriär. Han har på senare tid komponerat några av sina viktigaste verk för konserthallen. Jacob valdes ut till kampanjen på grund av hans kompromisslösa vision och starka drivkraft. På samma sätt strävar UNIQLO oavbrutet mot att förverkliga högsta möjliga innovation och kvalitet.

Lamin Holmén – Dansare

Lamin har fotograferats vid Globen då han som liten såg sina första och bästa konserter äga rum där och han började drömma om att en dag få vara med på scenen – en scen han nyligen fick möjligheten att uppträda på för första gången. Lamin valdes ut till kampanjen på grund av hans talang för, och kärlek till, rörelse, vilket på ett utmärkt sätt exemplifierar friheten och bekvämligheten hos LifeWear.

Lars Nittve – Konstauktoritet

Lars har fotograferats på Moderna Museet. Under hela sitt liv har Lars genom sitt arbete möjliggjort för andra att uppleva konst och kultur. Lars kom att bli en del av kampanjen då han delar och personifierar UNIQLOs vision och ambition att demokratisera kreativitet.

Lotta Kühlhorn – Illustratör

Lotta har fotograferats utanför hennes studio och hem på Södermalm. Hennes levande och glädjefyllda illustrationer representerar för UNIQLO betydelsen av positivitet och färg. Hon har också designat material inför öppningen, som exempelvis de påsar som kommer att finnas i butiken.

Mirjam Björklund – Tennisspelare

Miriam har fotograferats i Norra Djurgårdsstaden. Hon har valts ut till kampanjen på grund av hennes kämpaglöd samt hennes exceptionella förmåga att spela tennis, vilken går väl ihop med funktionaliteten och den fria rörligheten hos LifeWear.

Ytterligare information om ambassadörerna:

Hedda Stiernstedt
Hedda är född år 1987 i Stockholm och är skådespelerska. För närvarande är hon en av huvudkaraktärerna i den populära TV-serien “Vår tid är nu” på SVT, vilken utspelar sig i Stockholm under 1940-talet. Hedda var inte alltid säker på att professionell skådespelerska var något hon skulle bli, och beskriver rollen i “Vår tid är nu” som en dröm som blivit förverkligad efter mycket hårt slit. Hennes egen resa tycks gå väl ihop med hennes synsätt på skådespeleri: att de enklaste berättelserna ofta är de bästa och att de ofta drivs av en tydligt definierad karaktär. Hedda har blivit uppmärksammad inte enbart för hennes skådespel i film och TV utan också för hennes positiva attityd och empatiska personlighet.

Henrik Sauer
Kocken, krögaren och entreprenören Henrik, född år 1981, är en av medgrundarna till Svartsö Krog (en restaurang i Stockholms skärgård), Svartsö Logi (en nära naturen-“Glamping”-upplevelse) och Matateljén, en lokal restaurang i området Gamla Enskede söder om Stockholm. Henrik är välkänd i Svenska matsammanhang och hans fokus ligger på lokalt producerade, säsongbaserade och ekologiska råvaror som han använder i sina fantastiska, ofta vegetariska, rätter.

Jacob Mühlrad
Jacob föddes år 1991 och har redan geniförklarats för sitt skapande och blivit utnämnd till en av världens mest lovande kompositörer. Jacob lider av dyslexi och hans komponerande inleddes därför med ostrukturerade improvisationer, som sedan sakta kom att ta form när han lärde sig läsa och skriva noter. Han är en eruptiv kompositör som beskriver komponering som något lika naturligt som att andas. Hans unika stil, vilken han själv beskriver som helt intuitiv, särskiljer honom från tidigare och nuvarande kompositörer. Förutom att prata på TedX har Jacob vunnit flertalet priser och komponerat för några av Sveriges mest inflytelserika musiker och platser, så som Kungliga Filharmonikerna, Berwaldhallen, Sveriges Radiokör, för att nämna några. År 2016 debuterade Jacob på Carnegie Hall i New York, vilket har varit en livslång dröm.

Lamin Holmén
En Svensk-Amerikansk dansare född 1993 i en förort norr om Stochkolm. Lamins dansstil kan bara beskrivas som oväntad. Han har danssteg och rörelser som förvånar (som den där han ser ut att falla baklänges till marken) och hans unika dans har tagit honom till scener över hela världen. Som liten var hans största dröm att få uppträda på Globen i Stockholm, vilket han nu uppnått med råge. Lamin har dansat bredvid några av Sveriges största artister, som exempelvis Veronica Maggio, och har även uppträtt som bakgrundsdansare i program som Melodifestivalen och Idol ett flertal gånger.

Lars Nittve
Lars Nittve (född 1953) har en beundransvärd bakgrund inom konstvärlden. Han har tidigare varit chef för Tate Modern i London, Moderna Museet i Stockholm och Louisiana i Danmark, samt grundare och chef av Rooseum i Malmö. Innan Lars gick i pension grundade han M+ i Hong Kong med målet att inspirera, behaga, utbilda och engagera medborgare, men också till att upptäcka mångfald och föda kreativitet. Hans initiativ på Moderna Museet inkluderar bland annat The Second Museum of Our Wishes, vilket var ett initiativ som fokuserade på att få in fler verk av kvinnliga konstnärer i kollektionen. I korthet har Lars vigt hela sitt liv och karriär till att möjliggöra för fler människor att uppleva konst, samt för fler konstnärer att ställa ut sin konst – inte bara i Sverige utan i stora delar av världen.

Lotta Kühlhorn
Lotta, född 1963, visste redan som 10 åring att hon ville bli illustratör. Med en examen från Konstfack i Stockholm har Lotta skapat ett oändligt antal mönster, vilka kan ses på bland annat köksinredning, tusentals böcker, tyger, textilier och tapeter. Hennes arbeten är kända för att vara ljusa, modiga och ofta mycket färgglada – precis som hennes personlighet.

Mirjam Björklund
Mirjam, född 1998, är en mycket lovande tennisspelare med hög ranking inom WTA (Women’s Tennis Association) singles-ranking på 558. Hennes hemmabana, där hon fortfarande spelar, ligger i Stockholmsförorten Alvik, inte långt ifrån där hon växte upp. Hon introducerades till tennis när hennes mamma – tennistränare – tog med henne till jobbet när hon endast var fyra år gammal. Mirjams fokus och mål är tydligt, att vara den första kvinnliga Svenska tennisspelaren att vinna en Grand Slam-titel.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *