UNIQLO säljer Roger Federers matchkläder

uniqlo roger federer collaboration

Redan tidigare i år kunde vi läsa att den japanska globala klädkedjan UNIQLO öppnar en butik i Kungsträdgården i Stockholm 24 augusti. Butiken vid Kungsträdgården i Stockholm kommer att ha fyra våningar och en total yta på 1,580 kvadratmeter.

Nu meddelar UNIQLO även att de nu säljer matchkläderna som deras senaste globala Brand Ambassador, Roger Federer, bar på 2018-års upplaga av Wimbledon. Matchstället går nu att förhandsbeställa och omfattar fem produkter: en tröja, shorts, hårband, handledsband och strumpor. Beställningarna tas emot på webbutiken UNIQLO.com från och med den 23 juli, med förväntad leverans i slutet av september eller början av oktober.

Kunder runt om i hela världen har efterfrågat Roger Federers matchställ sedan UNIQLO gick ut med att han skulle bli deras nya Global Brand Ambassador. För att bemöta kundernas efterfrågan bestämde sig UNIQLO för att de skulle ge sina kunder möjligheten att förhandsbeställa produkterna.

Produkterna går under namnet Roger Federer Model Wear Set och består av 5 delar; tröja, shorts, hårband, handledsband och strumpor i en unik box.

Roger Federers matchställ för Wimbledon 2018 designades på UNIQLO Paris R&D Center, och leddes av Artistic Director Christophe Lamaire. Istället för den klassiska pikén ville Roger Federer ha en kort stand-up krage för att visa en mer sofistikerad look både på och utanför tennisbanan. Både tröjan och shortsen har accentdetaljer i form av vinröda streck – vid slutet av ärmarna och på framsidan av tröjan samt längs sidorna på shortsen – för att lyfta fram UNIQLOs företagsfärg, vilket var extra viktigt för dem nu vid lanseringen av samarbetet.

Dry EX har utvecklats av UNIQLO tillsammans med Toray Industries och har en speciell välvd struktur som torkar snabbare än vanligt torrfunktionsmaterial, vilket förhindrar den klibbiga känslan som kan uppstå när man svettas vilket ger en behaglig känsla under matchen. Den upphöjda strukturen passar väl för just tennisens ansträngda rörelser. Materialet har ett mycket andningsbart nät som används vid områden som ackumulerar svett, vilket hjälper till att undvika överhettning och tillåter idrottsmän att vara sitt bästa jag när de tävlar.

UNIQLOs globala Brand Ambassador Program

UNIQLOs ambassadörer är världsledande människor som marknadsför sitt personliga varumärke tillsammans med UNIQLO LifeWear globalt. Globala Brand Ambassadors reflekterar UNIQLOs kärnvärden och omfamnar utmaningar i strävan efter högsta möjliga prestation. De är universellt beundrade för deras integritet och karaktär och för deras optimism, respekt och ödmjukhet.

UNIQLO kombinerar expertkunskapen från sina globala varumärkesambassadörer med sin mest avancerade teknik och skapar kläder som stöder människors prestationer på högsta nivån, samtidigt som den ger ökad komfort och funktionalitet till kundernas vardag. Dessutom arbetar UNIQLO med sina varumärkesambassadörer för att främja samhällsengagemang och utvecklingsinitiativ runt om i världen.

Förutom Roger Federer är även Kei Nishikori (tennis), Shingo Kunieda och Gordon Reid MBE (rullstolstennis) och Adam Scott (golf) Global Brand Ambassadors för UNIQLO idag.

Om UNIQLO LifeWear

Kläderna i UNIQLOs LifeWear-kollektioner föds från de japanska värdena enkelhet, kvalitet och livslängd. LifeWear-produkterna är utformade för att vara av tiden och för tiden, och präglas av modern elegans vilket gör att kläderna blir byggstenarna i varje individs stil. Produkterna har kanske den enklaste designen men döljer även de mest omtänksamma och moderna detaljerna. De har den absolut bästa passformen och är gjorda av tyger som är prisvärda vilket möjliggör att produkterna kan vara tillgängliga för alla. LifeWear är kläder som ständigt förnyas, vilket tillför värme, bättre design och bättre komfort för människors liv.

Om UNIQLO och Fast Retailing

UNIQLO är ett varumärke som är en del av Fast Retailing Co., Ltd., ett ledande globalt japanskt detaljhandelsföretag som designar, tillverkar och säljer kläder för sju huvudvarumärken: Compotoir des Cotonniers, GU, Helmut Lang, J Brand, Princesse tam.tam, Theory och UNIQLO. Den globala försäljningen omfattar cirka 1,8619 biljoner för räkenskapsåret 2017 vilket gör Fast Retailing till en av världens största klädbutiksföretag. UNIQLO är även japans ledande specialiståterförsäljare.

UNIQLO fortsätter att öppna storskaliga butiker i några av världens viktigaste städer och platser, som en del av sina pågående insatser för att stärka sin status som ett verkligt globalt varumärke. Idag har företaget mer än 2 000 butiker på 19 marknader världen över, inklusive Japan, Australien, Belgien, Kanada, Kina, Frankrike, Tyskland, Hongkong, Indonesien, Malaysia, Filippinerna, Ryssland, Singapore, Sydkorea, Spanien, Taiwan, Thailand, Storbritannien och USA. Dessutom bedriver Grameen UNIQLO, ett socialt företag etablerat i Bangladesh i september 2010, för närvarande flera Grameen UNIQLO-butiker i Dhaka. UNIQLO förvaltar en integrerad affärsmodell där den designar, tillverkar, marknadsför och säljer högkvalitativa, avslappnade kläder. Företaget anser att riktigt bra kläder ska vara extremt bekväma, har universella mönster, ska vara gjorda med hög kvalitet och erbjuda en utmärkt passform för alla som bär dem.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *