Var får man mest sol per krona?

Nu har äntligen sommarsemestern börjat för största delen av oss svenskar och det är ingen hemlighet att det är en helig tid för de flesta av oss. Många önskar att de kunde var lediga lite längre under sommaren. För varje år ökar också antalet personer som väljer att tillbringa semestern någon annanstans än där man bor. Liksom de flesta av livets nöjen kan även sommarsemestern bli kostsam och speciellt när det gäller semestrande på annan ort kan det därför kräva lite extra planering.

Hur skall man då tänka om man har en begränsad kassa som skall räcka för många olika aktiviteter om man samtidigt vill optimera sommaren utifrån den korta upplevda ledigheten? Det beror naturligtvis mycket på de aktiviteter som man planerat in under semestern och på vilket boende man tänkt sig under sin vistelse. Även restaurangbesök kan lätt få kostnaderna att skjuta i taket under en semestervistelse.

För att ta reda på var i Sverige man får mest semester för pengarna har den finansiella tjänsten Zmarta presenterat ett sommarstadsindex som jämför priset per Celsius-grad på de populäraste semesterresmålen i Sverige. Sommarstadsindexet är baserat på priset för en natt i dubbelrum på hotell, ett glas vin och en varmrätt på restaurang, samt ett dygns båtplats i ortens hamn. Totalkostnaden har sedan delats med snittemperaturen under juli månad på varje ort, för att ge ett pris per Celsius-grad.

Om man är osäker på vilken sommarstad som passar en bäst kan Zmartas sommarstadsindex möjligen svara på var du får mest sommarsemester för pengarna.

Även då det gäller flera andra av sommarens aktiviteter har Zmarta utvecklat flera olika barometerar som tar tempen på olika aktiviteter och dess kostnader, gällande allt från festivaler till olika träningsformer där man kan gå in och jämföra dessa.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *