Våren och sommaren 2019 från Brothers – En uppvisning i klassiskt herrmode

Inlägget kan innehålla sponsrade länkar. Läs mer här.

Vår- och sommarmodet är stiligare än på länge hos Brothers. De som besökt någon av Brothers butiker det senaste året har kanske observerat att man numera erbjuds ett allt bredare utbud av kostymer i olika tyger och utföranden.

Numera kan man bland annat hitta kostymer i exklusiv ullkvalitet från italienska Loro Piana och kavajer med dubbelknäppning samt kostymbyxor med slag från Brothers. I den nyaste kollektionen hittar man även många intressanta nyheter som borde tilltala mannen med intresse av det klassiska herrmodet.

Det första nyckelplagget vi väljer att uppmärksamma från Brothers senaste kollektion är de ostrukturerade kavajerna i panamaväv, som är perfekt till sommaren tack vare sin andningsförmåga. En kavaj som även finns i en läcker olivgrön färg.

I ett inlägg förra veckan hyllade vi pikétröjan för dess mångsidighet i den klassiska herrgarderoben. I Brothers senaste kollektion finns en modell av piké med en stickad/ribbad struktur som ger ett mer dressat intryck än en klassisk piké. En av de detaljer som ytterligare bidrar till stiligheten är de högt skurna ärmarna. Perfekt både under kavajen och till badbyxorna om så önskas.

Ett par byxor som passar utmärkt till den klassiska vår- och sommarstilen är ett par byxor med dubbla frontveck, slag vid byxavslutet och justerbara midjespännen – precis som dessa beiga byxor i smal passform från Brothers egna The Tailoring Club. Tyget i byxorna kommer från det italienska väveriet Sondrio och är i en somrig linne-och bomullsblandning.

I kollektionen finns även en dubbelknäppt kavaj i hampablandning från det italienska väveriet Fratelli Tallia di Delfino. Beige kavaj i smal passform från The Tailoring Club. Kavajen har en klassisk 6×2-knäppning och spetsiga slag.

Hampa är ett rustikt material som delar många egenskapar med linne. Materialet formas väl efter bäraren och skapar snygg patina med åren.

Ett mycket mångsidigt plagg är skjortjackan i ”safaristil”, som för tankarna till Roger Moores klassiska James Bond-stil från 1970-talet. Här är en skjortjacka i en läcker ljus olivgrön färg med normal passform och justerbar manschett.

Ett plagg som verkligen blivit populärt bland männen under de senaste åren är mockajackan. Här är en stilig och minimalistisk modell av mockajacka från Rockandblue, med klassisk krage och justerbara spännen i manschetten och midjan.

Den italienska stilen är så mycket mer än endast skräddarsydda kostymer. För mig personligen handlar det lika mycket om de naturfärgade stilrena plagg som man ofta bär på landsorterna runtom i Italien. Hit hör funktionsvästen till ett av nyckelplaggen. Här är en grön funktionsväst från Riley, utrustad med två sidofickor och tvåvägsdragkedja – en väst som för tankarna till Brunello Cucinellis fantastiska kollektioner. I västens ståkrage finns även en utfällbar luva.

Ytterligare ett exempel på hur man kan kombinera klassiskt från Brothers senaste kollektion. Här ytterligare en okonstruerad kavaj i smal passform, men här i hopsackväv i 100% ull. Hopsack har hög andningsförmåga och är därför ett bra val till årets varma månader.

Sedan har vi kommit fram till lite inspirationsbilder från Brothers vår- och sommarkollektion.

Beige trenchcoat i smal passform, med yttertyg i vattenavstötande bomullstwill.

En modern och somrig tolkning av den ikoniska safarijackan M-65an.

Den klassiska modellen Stanton i blå nyans med trubbiga slag och dubbelt ryggsprung är ett säkert val till vårens och sommarens festliga tillfällen. Om det finns en kostym som man med fördel kan satsa på för t.ex. studentfesten är det en kostym med denna silhuett och i denna färg.

Den olivgröna kostymen är ett underskattat plagg i den manliga garderoben till sommaren.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *