Vårens och sommarens trendfärger i kläder

vårens och sommarens trendfärger herrmode 2021

I vårens och sommarens kollektioner för 2021 är det mycket jordiga färger där inspiration hämtats från naturen. Vilka är dessa jordiga färger och hur kombinerar du trendfärgerna i din klädsel?

Inom modebranschen är vi nu alltmer nostalgiska och söker bland det historiska för estetik. Samtidigt har vi ett ökat intresse för att bevara gamla hantverkstekniker. Detta inspirerat av människor och krafter som banat väg för oss under tidigare generationer. Samtidigt kombineras denna visdom med ny och innovativ teknologi och tillvägagångssätt i plaggen.

Vårens och sommarens trendfärger inom herrmode 2021

Intresset för det klassiska och tidlösa inom modebranschen ger sig också uttryck i färgerna. Grunden för färgerna i detta tema är jordiga. Här märks naturvitt, beige, sand och olivgrönt klart och tydligt i kollektioner.

vårens och sommarens trendfärger inom mode 2021

Bland jordiga färger märks även accentfärger som bränd terrakotta, röd lera, bärnsten, pistasch och nötiga färger. Även matt beige och lyster från pärlemor finns som nyanser i färgskalan.

vårens och sommarens modefärger 2021

Bland retro-färgerna som är inne just nu märks också azurblått, mint, kungsblå och turkos. Färger som ger nostalgiska vibbar hos många av oss och ofta förknippas med sommarhalvåret.

Hur du kombinerar färger

Här tar vi fram några av vårens och sommarens nyckelplagg 2021 i dessa trendfärger. Du får också några exempel på hur du snyggast kombinerar dem med andra färger.

Grönt och olivgrönt

En grön eller olivgrön överskjorta är det mest moderiktiga du kan bära våren och sommaren 2021. Detta är färger som är mycket lätt att kombinera med andra plagg till vardagen, som jeans eller mörkblå chinos.

Här har vi en grön överskjorta från brittiska Sunspel, som kombineras med välsittande chinos från italienska Briglia 1949. Till gröna nyanser rekommenderar vi naturvit färger likt tröjan från Stenströms.

En detalj som definitivt ger dig stilpoäng är en bandana, likt denna från Amanda Christensen. Speciellt till överskjortan är det en accessoar som ger din outfit en extra färgklick. Läs mer om scarves och bandanas i vårt tidigare inlägg i ämnet.

Gröna kavajer har funnits med ett tag i den italienska garderoben, men har varit aningen underrepresenterad hos svenska män. Det är många som vill plocka fram vita byxor till sommaren och då är den gröna kavajen utmärkt att kombinera dessa med.

Här har vi en okonstruerad kavaj från italienska L.B.M. 1911, tillsammans med en piké från Gran Sasso. Byxorna kommer från Ralph Lauren Purple Label och skorna från Edward Green.

Stiltipset! Om du använder vita byxor, undvik att använda vit överdel under kavajen. Det gör det också betydligt svårare att kombinera slips med en grön kavaj – en av orsakerna till att vi rekommenderar piké istället för skjorta och slips.

Beige och brunt

Inget är snyggare än olika nyanser av brunt och beige till våren och sommaren! Använd loafers i brunt läder eller mocka för att få fram kontrasterna. Solglasögon med bågar i orange färg ger en elegant touch till helheten.

Den som är insatt i den italienska stilen vet att det handlar om detaljerna. Använd dig av en enkel färgpalett i beige och brunt och lägg till färger i accessoarerna. Du kan också med fördel använda dig av bandana till dessa stilar.

Här syns solglasögon från EYEVAN 7285, piké och kostym från Morris Heritage och blazer från Boglioli samt Gran Sasso.

Blå nyanser

Det finns många snygga blå nyanser i vårens och sommarens kollektioner. Du hittar allt från mint, azurblått till turkos. Trots att detta är snygga färger i sig kan det vara en utmaning att kombinera dessa utan att riskera att se ut som en clown. Här krävs ofta att du håller dig till en liknande färgskala.

Då det gäller ovan nämnda mint-, azurblå- och turkosa färger krävs dock att du har byxor i betydligt mörkare eller ljusare färger för att få till de rätta kontrasterna.

Annat är det med navy och kungsblått. Här kan du gärna köra ton-i-ton. Det ger dig en elegant framtoning. Testa gärna med att använda olika material på skjorta, piké och kavaj.

Ovan har du några tröjor från Orlebar Browns senast kollektion. Den mintfärgadet tröjan kommer från Oscar Jacobson.

snyggt herrmode vår sommar 2021

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *