Världens mest avancerade solstol lanseras

Tillverkarna av världens mest avancerade madrass, Simba Sleep, inleder ett samarbete med legendariska beach club-hotellet Blue Marlin Ibiza. För hotellets gäster innebär det att de under strandsäsongen 2017 får tillgång till över 200 lyxiga solsängar som bygger på samma teknik som madrasserna. Med andra ord flera lager av minnesskum som formar sig efter kroppen och lyfter begreppet solsäng till en helt ny nivå.

Om man har gjort världens skönaste madrass, varför inte använda tekniken på andra områden också? Så tänkte Simbas utvecklare som i sitt Sleep Lab lagt ned över 5 000 timmar i forskning och utveckling av Simba Blue.

Den nya motoriserade solstolen bygger vidare på samma teknik som Simba använder i sina uppmärksammade madrasser och i en ny avancerad flygstol som nyligen presenterades av Simba-ambassadören och fotbollsproffset Gareth Bale.

När de 200 precisionstillverkade Simba Beach-Hybrid-madrasserna ersätter klubbens ordinarie solsängar kommer sandstränderna i Cala Jondal Bay att kunna bjuda på en komfort av sällan skådat slag. Varje madrass är utformad för att ge individuell komfort till Blue Marlins gäster och bygger på samma avancerade teknik som Simbas Hybrid-madrass, dvs flera lager av responsivt minnesskum som erbjuder det allra bästa stödet till solälskare i sommar.

För att fira samarbetet lite extra har Simba också utvecklat en enda tekniskt avancerad prototyp av en supersolstol – Simba Blue. Simba Blue har en sömlös motorstyrning, inbyggd ansiktssprej med solskyddsfaktor, en soldriven telefonladdare, WIFI-hotspot, kassaskåp, dryckeskylare och ett LED-parasollsystem som ger ett rogivande bärnstensfärgat ljus på kvällen.

Designen är minimalistisk och ger komfort på en helt ny nivå med en kombination av 2 500 konformade spiralfjädrar och flera lager av minnesskum som formar sig efter kroppen. Ytskiktet är en textil som avvisar väta och innehåller små ventilationskanaler som svalkar under varma dagar.

Man ställer in stolen steglöst i en noll g-position som simulerar viktlöshet och tar bort allt tryck mot ryggraden samtidigt som armar och ben kan slappna av helt. Stolen kan också roteras 360 grader med hjälp av motorer. När kvällen kommer sprider det inbyggda LED-systemet ett rogivande mjukt ljus.

I nackstödet finns ett inbyggt spraysystem med solskyddsfaktor 50 som du fuktar ansiktet med vid behov. Den innehåller källvatten, aloe vera, rosenvatten och bambu och ger både fukt och skydd men lämnar ytan matt.

Den nya USA-utvecklade Violet Plus-tekniken är också inbyggd i stolen och gör att man kan övervaka UV-strålningen i realtid. Appen mäter den ackumulerade dosen av UV-strålning och D-vitaminnivåer under dagen. Sedan skickas resultaten till ens mobil så att man får varningar om att man inte ska sola mer eller påminner om solskydd beroende på vilken hudtyp man har.

Mobilen laddar man med solceller så klart. Och egen wifi hotspot ser till att uppkopplingen aldrig sviker. I det inbyggda värdeskåpet låser man in sina värdesaker och badar så länge man har lust. Och när man kommer tillbaka till stolen är drycken fortfarande kall tack vare en inbyggd dryckeskylare. Simba arbetar också med en app som gör att man kan beställa mat och dryck från närliggande barer direkt från stolen.

Solstolen Simba Blue finns för förhandsbeställning under en begränsad tid för 45 000 pund eller ungefär 500 000 SEK.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *