Victorinox lanserar I.N.O.X Carbon

Den sportiga klockserien I.N.O.X från Victorinox lanserades 2014 och har på kort tid blivit varumärkets mest populära klockmodell. Året efter kom I.N.O.X Naimakka, ett samarbete mellan Victorinox och det svenska företaget Naimakka som är kända för sina flätade armband av militärklassad fallskärmslina som går att använda till så mycket mer än bara ett armband.

Nu på våren lanseras I.N.O.X Carbon; en nattsvart klocka tillverkad av kolkomposit som finns med Naimakka-armband eller stilrent gummiarmband och som kombinerar ett industriellt utseende med elegant design. Klockan finns till försäljning hos utvalda Victorinox återförsäljare från januari 2017. Priset på klockan är 9 595 – 10 595 kronor.

Klockan är gjort av hög schweizisk kvalitet, med en reptålig urtavla och en boett i ytterst stark kolfiberkomposit som bland annat har skyddat rymdfärjor från temperaturer på över 1,260 °C.

Det flätade armbandet från svenska Naimakka är gjort av militärklassad fallskärmslina som tål tyngder på 250 kg.

Modellen I.N.O.X från Victorinox finns även med slitstarkt gummiarmband.

Om Victorinox

Victorinox producerar och säljer produkter av hög kvalitet över hela världen, som är praktiska i många delar av livet. Schweiziska arméknivar, klockor, reseutrustning, kläder och parfymer är några av de Victorinix produkter. Företagets huvudkvarter finns i Ibach, Schwyz, i hjärtat av Schweiz. Det var också här som grundaren Karl Elsener först påbörjade sin knivsmedsverksamhet 1884 och några år senare designade den legendariska ”Original Swiss Army Knife”.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *