Vilka är golvtrenderna för 2019?

golvtrenderna 2019
Foto: Forbo

Golvet är definitivt något av det viktigaste i hemmet. Ett av de stilelement som helt kan avgöra stämningen i ett rum. Eftersom det oftast är mer jobb med att byta ut golvet än annan heminredning kan det också vara värt att satsa lite extra på att få det rätt från början.

En av trenderna för år 2019 är att låta golvet ta plats. Detta kan man göra med starka färger, en lyxig slottsstil och maxade mönster som mixar form, struktur och kulör. Eller med elegant geometri, lugna harmoniska naturfärger eller en skräddarsydd matta i egen design. Trenderna hämtar influenser från alla håll och kanter i år.

Det finns ändå en trend framom alla andra just nu. Det har blivit allt viktigare att ta hand om det vi redan har och att investera i hållbara material och produkter. Hållbarhetsperspektivet stämmer väl överens med golvets funktion. Golvet är ju själva basen i hemmet. Det ska hålla i många år, skötas väl och åldras vackert tillsammans med oss.

Naturen är som alltid en stor inspirationskälla. Trägolv skapar lugn och harmoni och är sedan många år tillbaka svenskarnas populäraste val. Tillverkarna är innovativa och skapar moderna trägolv med olika träslag, läggningstekniker och ytbehandlingar.

Här visar golvleverantörerna vad som är nytt och intressant just nu på golvfronten.

golvtrender år 2019
Bild: Almedalsgolv

Restaurang Sorellina i Göteborg har en trendig men ändå klassisk mix av klinker och trägolv med mörka och lite smalare plankor än vi sett de senast åren. Ädelträtiljor med ytbehandling 1838 från Almedalsgolv.

golvtrenderna 2019
Bild: Rappgo

Ett vackert trägolv som passar både i nybyggda villor och exklusiva slott. Douglasgranen växer snabbt och får därför en tydlig ådring som är på samma gång elegant och livfull. Ådringen framträder bäst i breda plankor och det mest överdådiga Douglasgolvet från Rappgo har en plankbredd på 300 mm. Populäraste ytbehandlingen är vittonad olja eller vax. På bilden projekt Vidars gate 9b by Alex.

golvtrenderna 2019
Bild: Kährs

Handgjord ek och en mönsterläggning som gör skillnad. Ett delvis handgjort ekgolv där varje bräda har sitt eget personliga uttryck. Golvet är oljat och rökt med en varm, mörkbrun ton. Spacklade kvistar och sprickor kan förekomma. Golvet Chevron i ek, dark brown, kommer från Kährs.

golvtrenderna 2019
Bild: Tarkett

Klassiska rutor på modernt sätt. Ett trägolv där 19×19 cm stora kvadrater på brädorna är en nytolkning av klassiskt parkettmönstret. Borstning tillsammans med ytbehandling förändrar golvets utseende beroende på ljussättning och ekens färgvariationer. Noble Ek Soho från Tarkett.

golvtrenderna år 2019
Bild: Egetaepper

Välj färg, form, yta och kantband som du vill ha det och du har skapat en unik produkt. Med konceptet Chromatism bjuder egetaepper in till eget skapande för maximal personlighet. Stor eller liten, rund eller avlång – här väljer man själv.

golvtrenderna 2019
Bild: Forbo

Flotex är både textilmatta och halvhårt golv. Ytan av nylonfibrer ger komfort och absorberar ljud medan en tät baksida gör mattan stegsäker, hållbar och tvättbar. Finns som rullvara, plattor och i plankformat samt i olika designer, färger och mönster. Designen Artist från Forbopå bilden är ett samarbete med formgivaren och designern Philippe Starck.

golvtrender 2019
Bild: Tarkett

Bjud upp till form och färg. Starka färger och maxade mönster syns också på trendhimlen. Ett exempel är vinylgolvet iD Mixonomi från Tarkett, som har flera härliga kombinationer för den som vågar bjuda hem rejält med form och färg. Finns i olika geometriska former och många kulörer, så det går att skapa precis det golv man drömmer om.

Bild: Gerflor

Med inspiration från den nordiska naturen kommer ett slitstarkt vinylgolv i sten- och trämönster. Undersidan av kork ger bra stegljudsdämpning. TopSilence Design, klickgolv i många färger och mönster från Gerflor.

golvtrenderna 2019
Bild: Tarkett

Geometriska färgrika mönster piggar upp. Med inspiration från kakel- och klinkerdesign kommer vinylgolvet Cabana Green från Tarkett, ur kollektionen Tarkett Trend 240.

golvtrender år 2019
Bild: Forbo

Elegant geometri i harmoniska färger. Linoleum är ett tidlöst material som tillverkas av hållbara naturliga ingredienser. Linoleum finns i många olika färger och designer, allt från marmorerade till solida enfärgade. Marmoleum från Forbo är en kollektion linoleum med brett utbud i färger och design.

kändisarnas favoritdofter favoritparfymer
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *