Weber tar framtidens grillning till en ny nivå med nya PULSE-serien

När våren nu äntligen är här på allvar har Weber lanserat sin nya grillserie PULSE, som är grilltillverkarens ansats att ta grepp om den moderna livsstilen och framtidens grillning. Webers nya elgrillar är uppkopplade med smart teknik som ger en samma förutsättningar och resultat som en kolgrill, men utan trädgård, meck och väntan.

Framtidens grillning innebär en stadsbild där grilldofter tränger fram även från de minsta innerstadsbalkongerna – utan rök som stör grannarna. Framtidens grillning är att, oavsett plats, på nolltid kunna uppnå den klassiska grillkänslan och samtidigt få bättre tillagningsresultat än någonsin genom att dra nytta av uppkopplad, smart teknik.

Weber lanserar nu sin nya grillserie PULSE. En avancerad, eldriven grill med smart teknik anpassad just för att sammanföra den klassiska grillmetoden med den moderna livsstilen. Bekvämligheten med att bara kunna sätta i kontakten och börja grilla talar för sig själv.

Grillen har också nog med kraft att snabbt uppnå hög temperatur för att kunna grilla ”på riktigt” och skapa samma känsla som vid grillning med kolgrill. Elgrillen blir så varm att den svarar med det typiska ”Tssssss-ljudet” när det man vill grilla placeras på gallret, något som är unikt för att vara en elgrill.

Tack vare smart teknik är det heller inget krav att vara grillexpert för att få goda resultat. Det digitala reglaget ställer in korrekt temperatur och den digitala termometern ansluts till telefonens iGrill-app där kvällens grillmästare bekvämt kan vaka över tillagningen. Och när vädret tvärt slår om – som det ju alltid gör – justeras temperaturen automatiskt efter de nya förhållandena.

Serien finns i två versioner: PULSE 1000 och PULSE 2000, där den senare har mer kraft, större yta samt dubbla grillzoner för att kunna grilla olika livsmedel samtidigt i två olika temperaturer.

Att ha stenkoll på köttets innertemperatur via sin telefon och samtidigt kunna underhålla gästerna känns verkligen som framtidens grillning. Likaså möjligheten med de dubbla temperaturzonerna, som att kunna grilla ett vego-alternativ, samtidigt som du tillagar en fisk- eller köttbit som kräver en annan temperatur. Det tror jag är en väldigt uppskattad funktion sett till hur vi lever och äter i dag, säger Andreas Thorén, Brand Manager Weber Sverige.

Men PULSE-serien har kapaciteten att kunna tilltala även den kräsne grillentusiasten. Premiärtestaren ­var danska stjärnkocken Kamilla Seidler, med utmärkelser som ”Bästa kvinnliga kock i Latinamerika”.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *