De viktigaste trenderna inom herrmode för hösten 2024

Huvudtrenden förblir komfort, vilket är trevligt. Vi har förberett en översikt över aktuella trender som enkelt kan integreras i vardagen, utan extravaganta klänningar och pälsar. Herrmodet har länge gått bortom de traditionella byxorna och kostymerna. Könsgränserna blir mindre och mindre synliga, men vi kommer inte att diskutera klänningarna och kjolarna som presenteras på catwalksna. Här hittar du bara praktiska trender och modetips för vardagligt bruk.

Förresten, idag är många modetrender relaterade till spel. Till exempel kommer projektet gamblestar.com, som berättar om de bästa onlinekasinon, att hjälpa dig att hitta snygga spelautomater för män och tjäna de mest fashionabla kostymerna och märkesartiklarna.

Bomber: från cockpit till modecatwalks

Bombers skapades en gång för amerikanska piloter. Dessa läderjackor gav skydd mot regn och vind. Bomberjackan var idealisk för detta ändamål: den höll bäraren varm, begränsade inte rörligheten och var lätt att ta av. 

I början av 1900-talet hade bomberjackor stickade manschetter och en hög krage, ofta dekorerad med pälskant. Idag kan de vara väldigt olika. Låt oss överväga de viktigaste trenderna för årets bombare:

  • Av mocka och ekologiskt läder i neutrala nyanser (svart, vitt, beige);
  • Med ett tryck av tropiska växter;
  • Engelsk tweed med ett rutigt eller litet mönster.

En titt på moderna varianter av bombers kan ses i filmen Gentlemen (2019) i regi av Guy Ritchie. Bombers från denna film är en stor inspirationskälla.

Påsydda fickor på kavajer

Den här trenden går också tillbaka till piloter och militärer, eftersom det är den här typen av fickor som finns på deras uniformer. Alla typer av fickor är på modet i år. Det viktigaste är att de var uttalade och i stort antal. Ett utmärkt alternativ är fickor i olika storlekar. Detta är mycket praktiskt, eftersom fickorna inte bara utför en estetisk funktion utan också låter dig lagra många saker.

Cargobyxor är efterfrågade

Påsydda fickor börjar bli populära inte bara på jackor. De ser särskilt spektakulära ut på toppen av cargobyxor, särskilt om de kompletteras med kardborreband, knappar och blixtlås. Den här säsongen är både klassiska modeller i khakifärg och ljusa, mättade nyanser trendiga.

Fyrkantig och spetsig tå på skor

Denna trend presenterades av Dolce & Gabbana, Dunhill, Jil Sander och Prada, och allt är uppenbart här. Höga män med en atletisk kroppsbyggnad kan säkert bära långsträckta spetsiga tår. Stockiga representanter är bättre lämpade för skor med fyrkantiga tår.

Blommönster pryder byxor, sweatshirts och T-shirts

Detta tryck har alltid haft en plats i herrgarderoben. Under de senaste åren är det inte längre uteslutande förknippat med Hawaii-skjortor och pryder nu T-shirts, sweatshirts, tröjor och byxor. Dessutom kan blommönster ses i modekollektioner på bomberjackor, parkas och till och med dubbla kostymer.

Balaclava: varm och snygg

Baskrar av filt, ull, bomull, läder och tweed är perfekta för boho-, militär- och grungestilar. Och för dem som inte vill fördjupa sig i dessa trender finns balaklavan – både snygg och varm, vilket gör den till det perfekta valet….

Dubbelknäppta kostymer: formella och eleganta

Två rader med knappar på en kavaj ser elegant och stilfullt ut. Den dubbelknäppta stilen gör att kostymen genast ser mer formell och dressad ut.

Helsvart är trendigt igen

Bilder i svart ser maskulina och lite mystiska ut. Helt svarta bågar visades på sina modeller av märken som Rick Owen, Versace, Louis Vuitton, AMI och andra.

Middagskavaj i kanadensisk denim

Sångaren Bing Crosby reste en gång genom Kanada och hamnade i Ontario på 50-talet. Han ville bo på ett fint hotell men fick nobben eftersom han bar en jeansjacka och Levi’s-jeans. Sångaren var mycket missnöjd med situationen och hans missnöje nådde designerna på Levi’s. Som svar skapade de en denimkavaj speciellt för Bing Crosby, som kallades ”Canadian” och nu har blivit en riktig modetrend.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *