Mode för män 2022

Hur ser herrmodet ut 2022? Här har vi samlat snyggaste mode för män 2022, med allt från det klassiskt herrmode till de senaste trenderna. Vi har utforskat allt utbud bland herrmode på nätet och utforskat alla modekollektioner för att ta fram de stiligaste herrplaggen för varje säsong. Vi uppdaterar sidan med jämna mellanrum – allt för att du skall ha enklare att hitta snyggaste herrkläder på nätet.

Det som varit speciellt med det senaste årets mode för män är att vi påverkats av läget gällande coronapandemin. Det har gjort att bland annat kläder för hemmabruk hamnat mer i fokus. När vi nu går över herrmode 2022 märker vi en stark längtan till ett mer normalt leverne och det kommer att påverka hur vi klär oss.

Innehåll visa

Var hittar man snyggaste mode för män?

herrmode 2022
Ralph Lauren Purple Label 2022

Det finns oerhört många källor för inspiration inom herrmode 2022. För dig som söker efter bästa herrmodebutiker online rekommenderar vi alltid kvalitetskläder. Care of Carl är Sveriges främst herrmodebutik för exklusiva herrplagg i premiumskiktet. Internationellt är det Mr Porter som är etta. Alla herrmodebutiker online har sina egna specialområden som de är starka inom.

Farfetch är en annan stark kandidat för dig som söker efter kvalitetsplagg online. På denna sajt hittar du också begagnade modeller av lyxklockor från märken som Patek Philippe – något som är oerhört svårt att hitta online.

Om du vill hitta ett större utbud av plagg genast när de lanseras kan vi rekommendera att du går in direkt på hemsidan hos ett visst märke. Inom klassiskt herrmode 2022 gillar vi framförallt kollektionerna hos Oscar Jacobson och Stenströms.

Här hittar du snyggaste herrmode 2022

bästa herrmodebutiker på nätet 2022
bästa herrmodebutiker online 2022
bästa webbshop för herrkläder 2022

Trender inom herrmode 2022

trender herrmode 2022

Det finns några trender som är framträdande när vi kollar på rådande herrmode 2022. Här är några av de viktigaste övergripande trenderna inom herrmode 2022:

Hållbarhet i fokus

trender mode för män 2022

De senaste åren har vi sett att allt fler modeaktörer ställt om sin produktion för att anpassa sig till rådande samhällstrender. Det finns ett ökat intresse för miljöfrågor och det gör att konsumenter shoppar mer medvetet. De flesta modeaktörer ser nu till att ta fram plagg i återanvända material och försöker också få in ett ökat miljötänk i allt från produktion till leverans.

Ökat kvalitetstänk

kvalitet trender inom herrmode 2022

Delvis som ett resultat av mer medvetenhet kring miljöfrågor finns ett större intresse kring kvalitet i dagens samhälle. Det slit-och-släng samhälle vi haft inom modebranschen de senaste årtiondena är alltmer på väg bort och nu finns ett stort intresse för handgjorda plagg och material. Det syns inte minst inom herrmodet.

Ny materialteknologi

Teknologin är på snabb frammarsch även inom materialteknologin. Det påverkar även modebranschen till stor del. Vi ser klassiska plagg som kostymer i stretchmaterial, som gör dem mer praktiska och lättanvända. Det är många plagg som tjänar som så kallade hybridplagg, där man kombinerar egenskaper som traditionellt sett funnits inom funktionsplagg med klassiska herrmodeplagg.

Tekniken styr våra shoppingvanor

trender inom shopping herrmode 2022

En av de största förändringarna som vi kommer att få se de närmaste åren finns i våra shoppingvanor. I och med coronapandemin var det allt fler som började handla på nätet. Det gjorde också att det blev allt intressantare för alla modeaktörer som verkar på nätet att ta fram bättre verktyg för att särskilja sig i konkurrensen. Fler och fler herrmodesajter online fokuserar nu på allt från liveshopping till mer smarta verktyg för att prova kläder. De närmaste åren får vi med säkerhet också se fler kliva in i metaversum. Där kommer du att kunna kliva in i modebutiker och prova kläder, samt få stiltips.

Omvärldsfaktorer påverkar våra behov

snyggaste herrmode online 2021
Herrmode från Eton.

Det går dock inte att bortse från omvärldsfaktorer när vi analyserar modeåret 2022. Aldrig tidigare har dessa haft en större inverkan på hur vi klär oss. När vi tvingas till isolering blir det större behov av stanna-hemma-plagg och när restriktionerna lättar har vi mer behov av att klä upp oss. Vi såg detta tydligt under 2021 och det kommer att fortsätta även under 2022.

Livet efter corona

När vi pratar om omvärldsfaktorer kan vi inte undvika att prata om coronaviruset. Till skillnad från hur läget var under största delen av 2020 kunde vi se en ljusning i sikte gällande pandemin under andra halvan av 2021. Det påverkade även modebranschen och de kläder vi började använda. Efter ett år fyllt av begränsningar längtade vi efter att få klä upp oss igen. Tyvärr såg vi en tillbakagång till hur det sett ut tidigare i och med av Omikron-viruset snabbt spred sig. Under slutet av 2021 var det återigen många samhällen som stängde ner för att undvika smittspridning.

Hur kommer då 2022 att bli och hur kan situationen tänkas påverka herrmodet? Om vi går tillbaka i historien har vi 1920-talets extravaganta mode som följde på den förra stora pandemin, den spanska sjukan. Ett virus som ägde rum mellan 1918-1920 och skördade flest liv i mänsklighetens historia på så kort tid. Detta var också en tid där man även nyligen kommit ur ett världskrig samtidigt som de internationella konjunkturerna vände uppåt.

stiligt mode för män vinter 2022

Den spanska sjukan varade alltså i ungefär två år. Det är inte alltför långsökt att vi i denna pandemi kommer att få uppleva ett liknande scenario. Vi ser redan nu att Omikron-varianten är lindrigare än de första två virusvarianterna. Därför finns det stora förhoppningar även inom modebranschen att 2022 blir året när vi kan återvända till ett mer normalt leverne. Därför är det inte så långsökt att vi återigen kommer att få se ett mer uppsving i ett mer extravagant och festligt mode ju längre in på 2022 vi kommer.

Stiltrender inom herrmode 2022

När vi går in mer i detalj i de olika kollektionerna inom herrmode 2022 hittar vi också en del anmärkningsvärda detaljer. Vi fortsätter blicka tillbaka till 1930-talet och ett par årtionden framåt för inspiration. I svåra tider har vi människor en tendens att blicka tillbaka till gångna tider då allt verkade enklare – vi blir nostalgiska. Här är de största stiltrenderna inom mode för män 2022:

Klassiskt och tidlöst herrmode

Det som är helt klart är att 1930-talets herrmode visat sig allt starkare i de kollektioner som lanserats under de senaste åren. Vi hittar också mycket stilinspiration från 1940- och 1950-talet i de kollektioner som nu lanseras. Det är något som vi kunnat konstatera redan i tidigare artiklar om herrmodetrenderna för vintern 2020 och 2021.

Det finns överlag ett större intresse för det klassiska och tidlösa inom herrmodet. Vi hämtar inspiration från gamla filmer och tidningar, samt sociala mediekanaler som inriktar sig på klassiska herrkläder.

Stilrena och klassiska detaljer

Speciell inom klassiskt mode för män 2022 finns ett större fokus på detaljerna. Här är några av de viktigaste detaljerna att hålla koll på inom herrmode 2022:

  • Lösare silhuett på byxor och kavajer
  • Hög midja med dubbla frontveck och uppslag på byxor
  • Dubbelknäppning på rockar och kavajer
  • Breda slag på kavajer och rockar
stilrent mode för män vinter 2022

Det är några av de detaljer som du bör hålla utkik efter inom herrmodet 2022. Under rubriken mode för män 2022 nedan hittar du våra tips för snygga nyckelplagg inom olika kategorier.

Färger inom herrmode 2022

trendfärger mode för män vinter 2022

Under de senaste åren har jordiga färger blivit mer framträdande i herrkollektionerna. Detta är tydligt oavsett säsong. Vi hittar många i en färgskala som går från ljusa beige och naturvita till mörkare bruna och olivgröna färger. Till hösten och vintern kommer ändå mer mörka färger komma in i bilden. Hit hör färger som olika nyanser av blått, navy och grått.

trendfärger herrmode vår sommar 2022

Till sommaren hittar vi mer blekta färger. När vi kollar in nyckelplaggen i herrmodekollektionerna för våren och sommaren 2022 ser vi också en hel del pastellfärger. Det är klart att inspiration hämtats från 1950- och 1960-talet när man sökt inspiration för färgsättning av plaggen. En av vårens och sommarens stora trendfärger inom herrmode 2022 är ljusare nyanser av olivgrönt.

färgtrender inom herrmode 2022

En annan trendfärg som kommer starkt till vårens och sommarens kollektioner är senapsgult, som du hittar i mitten av färgskalan. Det är en vintagefärg som passar in väldigt bra till många av säsongens nyckelplagg.

Stiltipset! Mer dämpad och mörkare färgskala behöver inte betyda tråkig klädsel. Använd mycket ton-i-ton för att få fram en stilig helhet. Våga kombinera ljusgrått och beige till vintern. Bär olika nyanser av blått för att få till en monokrom stil. Det handlar om att våga experimentera med färger!

Funktionsplagg inom klassiskt herrmode

Samtidigt som vi gärna går tillbaka till tidigare årtionden för inspiration, kan vi också en snabb utveckling inom materialteknologin. De flesta klassiska modemärken som har under de senaste åren lanserat resekollektioner med stiliga herrplagg i stretchtyger. Det är en trend som blivit allt populärare i och med att allt fler jobbar hemifrån.

material herrmode 2022

Hybridplagg där du hittar inslag av både klassiska stilrena herrplagg och träningskläder blir allt vanligare. Du hittar också tvättbara kostymer hos t.ex. Hugo Boss. En av de stora trenderna de senaste säsongerna har även varit att flera märken från vitt skilda industrier samarbetat för att ta fram nya typer av plagg. Här kan bland annat nämnas samarbetet mellan anrika brittiska Henry Poole och Gore-Tex.

Exklusiva och hållbara tyger

mode för män vinter 2022

Vi män har blivit mer intresserade av de plagg vi bär. Kvalitet är mer än enbart ett marknadsföringsord som används hos modemärken numera. Dagens män är intresserade av historien bakom de kläder vi bär och därför också mer krävande. Vi är redo att betala mer för en kashmirrock väl medvetna om hur följsamt detta tyg är att bära.

Som ett resultat ser vi också att många modemärken i allt högre grad lanserar nya plagg i exklusiva material till nya kollektioner. Ett större intresse för kvalitet och exklusiva tyger har också fostrat en ny generation av män som är intresserade av klädvård.

Snyggaste mode för män 2022

snyggt herrmode 2022

Vi har äntligen kommit fram till sektionen där vi tar fram de snyggaste plaggen kategori för kategori. I anslutning till varje kategori ger vi er också våra bästa stiltips. På Gentlemannaguiden gillar vi en klassisk och tidlös stil. Vi vill inspirera till att du hittar plagg som kan användas flera säsonger utan att slaviskt behöva följa trender.

Vi börjar från snyggaste herrkläder för vintern 2022 och tar sedan fram de snyggaste vår- och sommarplaggen när vi kommer närmare säsongen. På länken har vi närmare redogjort för trenderna inom herrmode hösten/vintern 2021 och snart är det också dags att visa upp herrmodet för vår/sommar 2022 i en ny artikel.

Hur man klär sig snyggt

snygg herrklädsel vinter 2022

Först dock några ord om att klä sig snyggt. Vi har alla olika uppfattningar om vad som är en snygg och elegant stil. Mycket handlar ändå om symmetri och förmågan om att kombinera färger och olika plagg. Passformen är i fokus då det handlar om att klä sig snyggt.

Vi har skrivit många guider om hur du klär dig snyggt. Här hittar du en av dessa, där vi skriver om hur du klär dig snyggt på budget. Vi har också delat med oss av stiltips gällande klassiskt herrmode i flera omgångar.

Stiltips! Hämta intryck från hur man klädde sig under 1930-talet och ända fram till 1950-talet när du söker inspiration till din stil 2022. Du hittar stilinspiration både i filmer och serier från nämnda årtionden, men även äldre modemagasin är en bra inspirationskälla.

Mode för män vinter 2022

mode för män vinter 2022

De nu aktuella trenderna inom mode för män 2022 innehåller mycket av det vi sett gällande trenderna inom herrmode för hösten och vintern 2020. Det finns dock vissa skillnader. Ovan nämnda klassiska vintagedetaljer syns ännu klarare i det klassiska herrmodet. I kollektionerna hos de främsta herrmodehusen ser vi allt fler nyckelplagg med inspiration hämtats från 1930-talet och några årtionden framåt.

Förra året vid denna tidpunkt var vi ännu i isoleringstider, medan vi nu har fått en viss smak på hur det känns att kunna återvända till våra jobb samt resa. Det har även påverkat de kollektioner som nu lanserats på modesajter online 2022.

Snygga tröjor och skjortor – herrmode vinter 2022

snygga tröjor herrmode vinter 2022

Tröjor är ett av nyckelplaggen i garderoben vintertid. Inom herrmode 2022 ser vi ett allt större intresse för stickade tröjor i lyxig kashmir och andra exklusiva tyger. Även merinoull är ett populärt och mångsidigt tyg för tröjor oavsett årstid.

bästa skjortor för män 2022

Bland skjortor har stretchtyger blivit populära när vi tar steget in i 2022. Det märks hos de senaste kollektionerna som båda de svenska skjortspecialisterna Stenströms och Eton lanserat. Tack vare nya material är det enklare än någonsin tidigare att hitta bekväma skjortor med bra passform.

Överskjortor är en av de absolut största trenderna gällande modeplagg för män. Oavsett om det handlar om sommar eller vintermode för män. Överskjortan har blivit oerhört populär de senaste åren tack vare dess mångsidighet.

Det finns många sätt att bära en överskjorta. Det mest traditionella sättet är att bära den över en tröja, men den passar även till skjorta och slips om så önskas för att ersätta kavajen.

Vårens och sommarens modefärger på överskjortorna passar även inom mode för män vinter 2022. Jordiga färger som beige, olivgrönt och terrakotta är bland det snyggaste du kan bära. Brittiska Drake’s har inte endast stilrena accessoarer. De har också lanserat riktigt fina modeller av överskjortor i under året.

Stiltipset! Överskjortan kan ersätta en kavaj för att få till en elegant italiensk stil. Använd gärna olivfärgad eller beige överskjorta till ljusa pressade byxor med piké eller skjorta och slips. Under tidig höst kan loafers användas för en städad look och sneakers om du vill klä dig mer avslappnat.

Byxor inom mode för män vinter 2022

Byxorna är ett av de plagg som är i fokus då det gäller rådande trender inom klassiskt herrmode. Inom modet gällande byxor för män är det detaljrikedom som det handlar om just nu.

Dubbla frontveck, höga midjor och uppslag är klassiska detaljer som kom med i de flesta herrmodekollektioner under förra året. Till 2022 ser vi att denna trend bara kommer att bli populärare.

När du letar efter snygga byxor online kan vi speciellt rekommendera de italienska byxspecialisterna Briglia 1949, PT01 och Incotex. De har många byxmodeller med tydliga frontveck, hög midja och stilig silhuett. Nedan är en stilig modell från PT01 och deras höst- och vinterkollektion.

Det är detaljer som återfinns även i den andra av de stora trenderna, plagg för att kunna klä oss bekvämt. Korsningar mellan klassiskt skräddade byxor och gympabyxor har blivit alltmer vanliga.

Det har också blivit allt vanligare med stretchmaterial även i mer dressade modeller av byxor. Även detta är en del av det ökade fokuset på resekollektioner med mer lättburna plagg i jobbsammanhang.

Stiltips! En stilren detalj som många glömmer är uppslagen. Dessa hittar du numera hos både formella och mindre formella byxor. Tillsammans med höstens och vinterns skomodeller blir detta riktigt snyggt.

Yttervästar – herrmode vinter 2022

snyggaste mode för män 2022 yttervästar

Bland höstens nyckelplagg för män finns alltid västen, men även för resten av året är västen ett av de mest mångsidiga klädesplaggen. Det finns en orsak till att västen valdes till årets modejulklapp 2021. Lager-på-lager är en av de absolut största trenderna oavsett årstid.

Denna kan bäras på många olika sätt. Innanför ytterrocken för att ge extra värme till svala vinterdagar eller utanpå kostymen för att ge en avslappnad elegans i äkta italiensk stil under resten av året.

Yttervästen är också idealisk att använda över en tröja vid övergången mellan sommaren och hösten. Med andra ord är det ett väldigt mångsidigt plagg som kan rekommenderas till varje mans garderob.

mode för män 2022 västar
Vadderad väst från kommande vårkollektion 2022 hos Stenströms.

Till hösten kan vi rekommendera västar tillverkade i vattenavvisande polyamidväv som du hittar bland annat hos italienska Aspesi och svenska Eton. Detta är en elegant väst som passar till många sammanhang.

Stiltips! Ge akt på detaljerna när du köper en väst. Det kan vara bra att ha flera olika modeller. Vill du använda dunvästen till skräddade plagg kan en mer dressad och tunn variant rekommenderas.

Snyggaste ytterplaggen för män vinter 2022

rock med dubbelknäppning mode för män 2022
Höst/vinter kollektion från Cesare Attolini.

I och med att klassiska klädesplagg fått en allt mer framträdande roll inom herrmodet ser vi också fler ytterplagg där man tagit detta i beaktande. Vi ser ett ökat intresse för dubbelknäppta rockar och liknande detaljer som ofta förknippas med det klassiska herrmodet.

Bland detaljerna märks också breda slag och bröstficka hos en ytterrock av klassiskt snitt. Hos mer avslappnade modeller är funktion ofta det viktigaste och speciellt inom detta område har vi kunnat se mängder av nya plagg i kollektionerna de senaste åren.

Bland höstjackor för herrar 2021 såg vi flera modeller där de populära överskjortorna blivit till skjortjackor (mer om överskjortor nedan). Dessa kommer i material som flanell och tweed som gör dem användbara både som jackor eller alternativ till kavajen. Till vänster ser vi exempel på en Norfolk skjortjacka som är starkt på intågande inom herrmodet.

Kashmir i rockar kom allt tydligare fram redan under fjolåret. Till mode för män vinter 2022 är dessa också klart framträdande hos ett antal märken, däribland Oscar Jacobson. Detta är det ultimata tyget för den som uppskattar kvalitet.

Till hösten blir alltid jackor från Barbour populära. I Sverige har vi en förkärlek till brittiskt herrmode och speciellt till hösten finns mängder av funktionella ytterplagg i kollektionerna hos klassiska brittiska märken. Detta är en klassisk modell av höstjack för herrar som aldrig går ur modet. Numera används den också på bred skala såväl i städer som landsbygd.

snyggt mode för män 2022

En mycket praktisk modell av jacka för hösten och vintern är den klassiska duffeljackan. Här är det dufflar från brittiska Gloverall som är ohotad etta. Dessa tillverkas i England i en kraftig ullblandning.

En mycket snygg och praktisk jackmodell oavsett om du väl klä dig ledigt eller stil under vintern eller kallare höstdagar. Eftersom modellen är rätt lång är den praktisk även att använda även till kostym om du önskar något mer värmande än en klassik ytterrock.

Stiltips! Till kostymen bör du alltid bära en längre ytterrock. Det gäller dock att också se till att färgmatcha denna med byxorna. Bär aldrig beige mot beige. Navy eller mörkblått kan du dock bära ton-i-ton.

Bekväma kläder för hemmabruk vintern 2022

snyggaste mode för män 2022 pyjamas

2020-års stora trend var kläder för hemmabruk. Det är något som fortsätter även när vi tar steget över till år 2022. Många av oss jobbar nämligen numera stora delar av veckan hemma. Det gör att Stanna-hemma-mode ännu är populärt och lär vara så även framöver. 2020 års modejulklapp var hoodien och året innan var det Loungewear. Två modekategorier som i allra högsta grad är aktuella inom herrmode vintern 2022.

Tidigare har många nöjt sig med gympabyxor och -tröjor vid hemmabruk. Men nu kan vi även se ett ökat intresse för klassisk Loungewear hos allt fler män. Hit hör allt från pyjamas med klassiskt snitt och morgonrockar i kortare modell utformade som rökrockar.

Det finns flera snygga modeller av morgonrockar i lyxig siden t.ex. hos specialisten inom Lounge Wear Londonbaserade Derek Rose.

snygga klassiska tofflor för hemmabruk vintern 2022

Klassiska morgonrockar är mer aktuella än någonsin i och med att vi jobbar mer hemifrån. Nu är det allt fler som använder dessa som ett slags multiplagg för att vässa stilen hemma. Använd gärna tofflor i vintagemodell från Crockett & Jones för en snygg kombination. Oscar Jacobson har också nyligen lanserat handtillverkade inneskor i 100% äkta fårskinn i samarbete Sheperd of Sweden. En kollektion vi kan rekommendera om du söker högklassiga tofflor för hemmabruk.

Svenska märket CDLP lanserat en linje med hemmaplagg i form av stilrena pyjamas och morgonrockar. Ta en koll på deras plagg i färgen burgundy och navy om ni vill ha snygga hemmaplagg denna vinter!

Ovan hittar ni några exempel på snygg sidenpyjamas från Derek Rose och CDLP.

snyggaste mode för män 2022 lyxig loungewear

Stiltips! Morgonrockar kan vara ett mångsidigt plagg som du använder över din vanliga kläder om du vill klä dig stiligt i hemmamiljö. Det är hur många gammaldags gentlemän klädde sig under herrmodets gyllene dagar på 1930- och 1940-talet. Det har definitivt en uppiggande verkan att även se till att klä sig väl även hemma.

Kostymer inom mode för män vinter 2022

Kostymer och kavajer är ofta i fokus då det gäller klassiskt herrmode. Till vintern kommer alltid tjockare och varmare material till kostymerna. Flanell och tjockare tweedtyger blir igen aktuellt att bära. Det gäller även denna vinter där vi ser många snygga kostymer i herrkollektionerna.

snygga tweedplagg online vintern 2022

För den som söker efter tweedplagg i bästa möjliga kvalitet kan skotska Walker Slater rekommenderas. Ett varumärke med passion för det skotska arvet. I utbudet finns bland annat Edward-serien som inspirerats av Kung Edward VIII:s elegans och stilsäkerhet.

Ett hett tips för detta modeår är att skaffa en kavaj i mjukt material, likt en cardigan. Det är ett mångsidigt plagg, speciellt i dessa tider när allt fler jobbar hemifrån. Ovan har vi ett exempel från svenska Stenströms. Bland de svenska herrmodemärken som kommit ut med snygga kostymer i flanell märks Oscar Jacobson. I deras höst- och vinterkollektion finns både ljus- och mörkgrå samt mörkblå kostymer i flanelltyg.

Byxorna i kollektionen har uppslag och frontveck och kommer i en avsmalnande passform. En kombination av klassiskt och modernt herrmode i stiligast möjliga utförande.

snyggaste mode för män 2021 japanskt herrmode

Japanskt mode var en het trend inom mode för män vintern 2020. Till mode för män höst/vinter 2021 ser vi ett ännu större intresse för det japanska hantverket. I kollektionerna märks många modeller av kavajer med dubbelknäppning som tillverkats i mjukare ullkvalitet.

Ta en koll även på italienska märken som Lardini; L.B.M 1911 och Gran Sasso om du söker snygga okonstruerade kavajer för hösten och vintern 2021.

Stiltipset! Det finns många sätt att göra en kostym eller kavaj mindre formell. Använd dig av en långärmad piké eller polotröja under kavajen. Du kan även använda dig av sneakers för att variera din stil. Införskaffa gärna också en stickad kavaj. Den är lämplig att använda sig av både till vardag och fest.

Skor inom herrmode vintern 2022

klassiska skomodeller för män 2022

Skomodet är kanske det som ändrar allra minst mellan säsongerna. Kanske främst eftersom vintrarna numera tenderar att bli allt varmare. Det är dock få som använder sig av loafers under vinterhalvåret. Även gällande skor har vi sett ett allt större intresse för hantverket under de senaste åren. För den som gillar kvalitetsskor är handgjorda skor en självklarhet. Kvalitet är inne och det är speciellt märkbar då det gäller skohantverket.

För Care of Carls 10-års jubileum lanserades en kollektion av klassiska skomodeller i ett samarbete mellan anrika brittiska Crockett & Jones och Tärnsjö Garveri. En kollektion som vi verkligen kan rekommendera om ni är intresserad av klassiska skomodeller.

Stiltips! Det lönar sig verkligen att satsa på kvalitet när det gäller skor. Det gäller inte endast hållbarhet. Det är en underbar känsla att bära handgjorda kvalitetsskor i prima läder.

Accessoarer inom herrmode vintern 2022

Accessoarer är underskattade inom herrmodet som ett sätt att bli mer stilig. I brist på smycken är vi ofta begränsade då det gäller att göra klädseln mer personlig. Det finns dock några undantag. Här tar vi fram några accessoarer inom herrmode att satsa på vintern 2022.

Armbandsur inom herrmode 2022

lyxklockor online 2022

Med ett ökat intresse för det klassiska herrmodet och hantverket ser vi också att män fokuserar mer på klassiska armbandsur. I och med introduktionen av smartwatches på marknaden var det många som trodde att intresset för klassiska automatiska urverk skulle försvinna. Istället såg vi en motreaktion där nu exklusiva lyxklockor blivit hett eftertraktade på marknaden.

I dagens läge är det svårt att få tag på både nya och begagnade modeller på klassiker som Rolex Daytona, Cartier Tank och Patek Philippe Nautilus – bara för att nämna några klassiska armbandsur. Det har också gjort att priset på dessa dyrgripar skjutit i höjden.

Det finns dock sajter som Mr Porter och Farfetch där du kan hitta både nya och begagnade klockor. Om du inte känner att plånboken är redo för att investera i en lyxklocka kan vi rekommendera märken som Seiko och D1 Milano som har riktigt snygga modeller av kostymklockor i sitt utbud. Du får givetvis inte samma kvalitet, men i väntan på att göra plånboken tjockare kan det vara ett beaktansvärt alternativ.

Kepsar för män vintern 2022

snygga kepsar till vintern 2022

Inom herrmodet var det en självklarhet att bära hatt eller keps oavsett årstid fram till 1960-talet. Sedan dess har det varit rätt sällsynt med svenska män som bär hatt eller keps. Som tur håller detta nu på att ändra i takt med det större intresset för klassiskt herrmode. Nu ser vi allt fler män som bär stiliga och klassiska brittiska kepsar eller hattar.

Vi kan speciellt rekommendera ullkepsar av typen Bakerboy Cap från anrika Lock & Hatters som är en mångsidig modell som passar många olika stilar.

Hängslen

snygga hängslen för män 2022

Det är alltså stor detaljrikedom inom klassiskt herrmode vintern 2022. För att förhöja stilen finns också många knep att ta till då det gäller accessoarer. Bland annat i den nyss lanserade Bond-filmen No Time to Die såg vi Daniel Craig använda sig av hängslar till både kostym och smoking. Just nu är det inne att använda sig av hängslar snarare än bälte inom herrmodet. Här mer här om hängslar inom herrmodet.

För dig som söker efter klassiska hängslar av högsta kvalitet kan anrika Albert Thurston rekommenderas. Ett märke som grundades 1820 och som sedan dess burits av prinsar, kungar och presidenter. Detta var även valet för James Bond i den senaste filmen.

Stiltipset! Använd aldrig något annat än hängslar när du bär smoking. Även med byxor som har dubbla frontveck bör du helst använda dig av hängslar snarare än bälte för att hålla byxorna uppe.

Manschettknappar

snygga manschettknappar på nätet

Manschettknappar är vid sidan om armbandsuren herrmodets riktiga juveler. Gör för vana att köpa skjortor med dubbla manschett och bär alltid manschettknappar till denna skjorta. Det är en elegant detalj som inte skall underkskattas. Precis som med klockan är en oerhört skön känsla att ha snygga manschettknappar av hög kvalitet runt handlederna.

Stiltipset! Använd helst manschettknappar med guld- och silverdetaljer vid mer formell klädsel som t.ex. smoking. Svarta detaljer passar också väl in på denna klädstil. Till vardagskostymen kan du ta ut svängarna mer gällande färg och modell på manschettknapparna. Detta är en detalj inom herrmodet som du gärna kan äga många olika varianter av. Visste du att manschettknappar är ett populärt samlarobjekt bland konnässörer inom herrmode?

Festmode för herrar vintern 2022

snygga festkläder för män 2022

Till årets jul- och nyårsfester fanns återigen ett större intresse för att klä upp sig bland oss män. Efter ett år av isolering var ett mer extravagant herrmode återigen intressant. Tyvärr blev det alltså inte riktigt ett nyår som många av oss önskade. Utan istället kommer vi att få se ett uppdämt behov av festkläder ju längre in på 2022 vi kommer.

Det är få herrmodeplagg som är mer eleganta än smokingen. Detta var ett plagg som var en självklarhet att bära under de flesta typer av fester under herrmodets gyllene era, dvs. första delen av 1900-talet.

Med ett större intresse för klassiskt och tidlöst herrmode ser vi nu fler män bära smoking under fester. Under nyårsfester är det en tradition hos många att bära smoking, men nu ser vi också att allt fler plockar fram smokingen under resten av året. Om du vill vara lite mindre formell kan du gärna använda dig av smokingkavajer i sammet och i andra färger än svart.

Satsa gärna på en smokingkavaj med dubbelknäppning och breda slag. Hos Oscar Jacobson hittar du många modeller av smokingkavajer med både runda sjalslag och spetsiga slag.

Stiltipset! Till smoking bär man aldrig bälte. Om du behöver hjälp med att hålla byxorna uppe är det hängslar som gäller. Du bär heller aldrig slips till smokingkavaj, utan alltid fluga. Svarta skor är alltid valet till smoking. Det behöver inte nödvändigtvis vara lackskor, men helst glansiga oxfords i högklassigt läder.

Snygga regnplagg inom herrmode 2022

Höstens absoluta nyckelplagg hör regnkläder och accessoarer. Med de vintrar vi har nuförtiden är dessa plagg även högaktuella för denna säsong. I detta sammanhang är brittiska märken i fokus eftersom det är många som specialiserat sig på just denna nisch.

Barbour är det mest kända märket, men håll även ett öga på Manchesterbördiga Private White V.C. om du söker högklassiga ytterrockar för utmanande väder.

Det är alltför få som tänker kvalitet när de införskaffar paraplyer. Med tanke på hur vintrarna ser ut hos oss numera är det viktigt att satsa på hållbara paraplyer som är tillräckligt starka för blåsigt väder.

Brittiska Fox Umbrellas är ett av de mest anrika bland kvalitetsparaplyer på marknaden. Här hittar du paraplyer med dekorativa djurmotiv på handtagen. Paraplyerna är också tillverkade i en hållfast metallkonstruktion som gör det till en av de bästa paraplyerna på marknaden.

Då det gäller väskor och portföljer är detta en underskattad stildetalj i herrgarderoben. Nuförtiden finns också alltfler modeller i praktiska vattentäta material som kanvas och vaxat läder. Kolla speciellt in modellerna från italienska Mismo och amerikanska Filson. Här finns mängder av snygga portföljer och väskor för krävande väderförhållanden.

Stiltips! Se till att hålla dig klä dig enligt rådande väder. Det finns många alternativ bland stiliga kläder med skydd för både regn och vind i dagens läge. Detta ger också bättre hållbarhet för dina favoritplagg.

Herrparfymer vintern 2022

Till hösten och vintern blir mer djupa och starka parfymer aktuellt att bära igen. Några av de mest populära parfymerna för tillfället är parfymer från agarträdet, även kallat oud. Det är det lyxigaste inom parfymvärlden och en doftnot som osar exklusivitet.

bästa herrparfymer vintern 2022

Även dofter med lädernoter blir alltid populära till den kyligare säsongen. I flera fall kombinerar man oud och läder i parfymerna. Detta är onekligen en vinnande kombination, något som bland annat utsökta Floris Leather Oud är ett bevis på.

Det är en doftnot som speciellt kan rekommenderas för utekvällar eller dejtande.

För vardagen kan någon av de klassiska herrparfymerna på marknaden rekommenderas. Det finns en del herrdofter som behållit sin popularitet över åren och en av de allra främst som vi kan rekommendera är Green Irish Tweed från exklusiva parfymhuset Creed. En klassiker med närmaste magiska doftegenskaper, som är speciellt lämplig för höstens och vinterns kallare väder.

Stiltips! Ha flera olika parfymer att variera mellan beroende på tillfälle. Använd en lättare vardagsparfym och tyngre och exklusivare parfymer för fester. Detta är upplyftande för sinnet och signalerar till din hjärna att du tillfället är speciellt.

Snyggaste herrstilar vår/sommar 2022

Här är en liten försmak på vad våren och sommaren har att bjuda på inom herrmode 2022. Vi kommer att uppdatera denna avdelning när fler vår- och sommarplagg kommer ut på marknaden. Men redan här tar vi fram tips på vår- och sommarstilar för män, tillsammans med lite stiltips.

Satsa på en tidlös sommarstil

snyggt herrmode sommar 2021

Kvalitet och klassiska detaljer är i fokus inom herrmode 2022. Nu när sommarvärmen äntligen är här finns det ett antal nyckelplagg som bör finnas i varje mans garderob. Dressade badbyxor och Terry-pikéer är sommarens hetaste stiltips för stranden. Tillsammans med Birkenstock-sandaler är detta en stil du kan bära både till stranden och till lunchen/middagen efteråt – utan att du ens behöver göra något klädbyte innan du beger dig till uteserveringen.

Några av sommarens snyggaste badbyxor är dessa mönsterkonstruerade badbyxor från Orlebar Brown. En kort uppdaterad version av ikonen från 50-talet och den modell som sågs bäras i James Bond filmen Skyfall. Bär dessa tillsammans med en annan ikon – en pikétröja i frottétyg med öppen krage.

När du vill klä dig snyggt till kvällens terrassbesök finns många alternativ. Linneplagg är något som är alltid varit populärt till sommaren, men till sommaren 2022 är dessa plagg hetare än någonsin tidigare.

herrmode sommar 2022

Ostrukturerade kavajer i linne är en klassiker, men som alternativ kan också användas en överskjorta i samma material. Kombinera med shorts eller byxor i samma material.

Överskjortan och safaritema

Några av de nyckelplagg som bör finnas i varje man garderob i våren och sommaren 2022 är överskjortan och safarijackan. Dessa är mångsidiga plagg i många sammanhang, oavsett om du vill klä dig städat eller avslappnat.

Byxor med hög midja och frontveck

Byxor är en annan kategori som är i fokus inom herrmode vår/sommar 2022. Satsa på hög midja och frontveck på dina byxor, oavsett om det handlar om långbyxor eller shorts. Det är ett oerhört enkelt sätt att uppgradera stilen när du bär överskjorta eller piké. Bär gärna loafers till denna typ av byxor.

Som vi nämnde ovan är det är jordiga färger som gäller inom herrmodet våren och sommaren 2022. Hämta inspiration från hur männen klädde sig under 1930-talet och några årtionden framåt. Håll även koll på den italienska stilen för hur de kombinerar olika plagg.

Det är genomgående en lösare silhuett på både byxor och tröjor denna vår och sommar. Ledig elegans är det som gäller även inom klassiskt herrmode. Det finns många knep att ta till om du vill klä dig snyggt denna säsong. Längre ner hittar du våra bästa stiltips under respektive kategori av klädesplagg.

Stiltips! Vi rekommenderar att du hämtar intryck från 1930- och 1940-talet när du söker efter stilinspiration för våren och sommaren 2022. Hämta även inspiration från italienarna då det handlar om att kombinera vårens och sommarens nyckelplagg.

Färgerna inom herrmode vår sommar 2022

Trendfärgerna för våren och sommaren 2021 var jordiga och naturnära. Även 2022 rör oss i en färgskala från ljusa naturvita och beiga till mörkare nyanser av olivgrönt och brunt. I kollektionerna ser vi också nyckelplagg i senapsgula nyanser. Både bland italienska märken och hos våra främsta svenska herrmodemärkena ser vi många snygga plagg i dessa jordiga färger.

Till sommaren kommer också mer pastellfärger in i bilden. Det finns mycket vintageinfluenser just nu inom färgvalen till olika kollektioner. Speciellt i typiska sommarplagg som badbyxor och pikétröjor finns många varianter av mintgröna och ljusgröna pastellfärgade plagg.

Stiltipset! Jordiga färger är ett säkert val gällande de flesta vår- och sommarplagg. När det handlar om pastellfärger gör du det säkrast att använda dessa bland komplementplagg som t-shirts och accessoarer. Speciellt om du vill satsa på tidlösa plagg som håller många säsonger.

Snyggaste mode för män vår/sommar 2022

sommarens mode för män 2022
Herrmode från Eton Shirts.

Det finns alltid några nyckelplagg som är gällande under vår och sommaren. Här är de viktigaste bland dessa.

Snyggaste pikéer – herrmode vår sommar 2022

snyggaste pikétröjor herrmode vår sommar 2022

Ett av vårens och sommarens nyckelplagg för 2022 är pikétröjan. Även då det gäller detta klassiska plagg ser vi allt fler modeller med alternativa tyger och skärningar vid halsen. Nu får det gärna vara modeller med öppen krage, utan den traditionella knäppningen.

Det mest klassiska märket gällande pikétröjor är Sunspel, men till denna sommar än det många andra märken som satsat hårt på att få fram nya snygga modeller.

snyggt herrmode våren och sommaren 2022

Till våren och sommaren 2021 lanserade Eton en ny modell av piké med öppen krage. Denna kommer i ett lyxigt bomull-linne som är snygg att bära med en ofodrad kostym eller en överskjorta.

Pikétröjan Riviera från Sunspel är en klassiker i varpstickad, ventilerande bomullsmesh, kallad Quality 75. Denna tröja var ursprungligen skräddarsydd för Daniel Craig i rollen som James Bond i filmen Casino Royal.

Kolla även gärna utbudet hos märken som Oscar Jacobson, Morris Heritage och Tom Ford. Bland dessa finns flera modeller av klassiska modeller i innovativa tyger.

Stiltipset! När du väljer pikétröja är det viktigt att tänka på passformen. Välj gärna en modell med lite kortare ärmlängd. Satsa på en modell med öppen krage denna vår och sommar. Det ger en elegant klassisk stil och den är enkel att kombinera med andra nyckelplagg som byxor med frontveck och kavaj eller överskjorta.

Snyggaste shortsen – herrmode vår sommar 2022

snyggaste shorts herrmode vår sommar 2022

Det som är speciellt med herrmode sommaren 2022 är att vi nu ser allt fler dressade modeller på shortsen. Bort med Bermuda-shortsen och satsa istället på shorts med frontveck och slag!

Det är alltid en bra idé att satsa på färger som beige, mörkblått eller olivgrönt. Klassiska färger som håller år ut och år in.

Stiltipset! När du väljer ett par shorts med frontveck är det en bra idé att kombinera med piké. Bär shortsen med stiliga sandaler eller sneakers snarare än loafers. Seglarskor är även ett säkert val.

Byxor inom herrmodet vår och sommar 2022

snygga kläder herrmode vår sommar 2022

Det som är speciellt märkbart är att vi män nu hittar allt fler variationer bland klassiska chinos inom klassiskt herrmode vår sommar 2022. Modeller av byxor med hög midja och dubbla frontveck som hämtat inspiration från klassiska ghurkabyxor lanseras hos allt fler märken. Hit hör bland annat Ralph Lauren med sin lyxlinje Purple Label.

Det skall vara enkla eller dubbla frontveck och gärna med extra detaljer som t.ex. spänne i midjan.

snyggaste byxor herrmode vår sommar 2022
Byxor i Gurkha-modell från Cavaliere.

Ett typiskt sommarplagg är byxor i linnetyg. Hos märken som Morris Heritage ser vi denna sommar flera snygga modeller med alla de klassiska detaljerna.

Hög midja med snygg design vid midjepartiet, dubbla frontveck och uppslag är några av de klassiska detaljer som nämnda märke tagit fasta på till sommarens kollektion.

snygga byxor herrmode vår sommar 2022

Italienska Lardini är ett av de märken som i sin vår- och sommarkollektion varje år kommer ut med nya snygga modeller av byxor med hög midja och dubbla frontveck.

Missa heller inte utbudet hos andra italienska kvalitetsmärken som Briglia 1949 och PT01. De specialiserar sig helt på byxor och har många snygga modeller av chinos med frontveck. Incotex kan naturligtvis heller inte bortses från när vi pratar om byxor av bästa möjliga kvalitet.

Badmode inom herrmode sommaren 2022

snygga simbyxor herrmode vår sommar 2022

Stiltips! Satsa på byxor med dubbla frontveck tillsammans med överskjorta eller kavaj. Pikétröjan är också väldigt snyggt att bära tillsammans med denna typ av byxor om du stoppar in den innanför byxorna. Om du vill få till en mer städad look när du bär överskjorta är byxor med enkla eller dubbla frontveck ett självklart val.

Vi har redan tidigare kunnat konstatera att även badshortsen nu blivit allt mer dressade. Det gäller i allra högsta grad i kollektionerna inom herrmode vår sommar 2022. Det är till stor del 1960-talet med klassiska James Bond-filmer som tjänat som inspiration till många av kollektionerna.

badmode herrmode vår sommar 2022

Orlebar Brown har med sin Bulldog-kollektion tagit fram några tidlösa modeller bland shorts och badbyxor som är speciellt snygga till denna sommar.

Utmärkande för denna kollektion är midjespännen. De flesta av modellerna är också korta. För den som vill vara snygg till stranden skulle vi rekommendera denna modell på badshorts.

Även inom badmodet ser vi gärna att männen lämnar hem speedosen och badshortsen i bermudastil denna sommar och satsar på en mer klassisk look!

För att få till en snygg helhet rekommenderar vi pikétröjor i frottétyg. Det är både ett snyggt, bekvämt och hållbart alternativ för den som få till den rätta looken till sommarens badäventyr.

Ovan syns två modeller av kortärmade skjortor i frottétyg från svenska uppstickaren OAS. Ett märke som har många snygga sommarplagg inom herrmode sommaren 2021, med allt från badbyxor till pikéer och badrockar.

Stiltips! Satsa på en kortärmad skjorta med camp collar-krage att bära tillsammans med badbyxorna till och från stranden. Det ger dig en elegant strandstil, oavsett om du bär den knäppt eller helt öppen.

Snygga kostymer och kavajer – herrmode vår sommar 2022

Några av nyckelplaggen inom klassiskt herrmode kommer alltid att vara kavajer och kostymer. Bland de kostymer som finns i sommarkollektionerna märks lättare tyger i linne och en ljusare färgskala än i höstens och vinterns kollektioner.

Det är tydligt att det hos kostymerna är samma typ av stil som vi hade förra sommarsäsongen – en klassisk silhuett med aningen längre kavajlängd och mindre tajt passform. Ge akt på klassiska detaljer som frontveck och slag på byxbenen. Varför inte testa på dubbla frontveck på byxorna?

Trendfärgerna inom herrmode vår sommar 2022 är olika nyanser av jordiga färger, som brunt, beige, naturvitt och beige. Färger som är enkla att kombinera för en snygg helhet.

Stiltips! Bär kostymen med piké denna sommar. Det ger ett avslappnat intryck och är också ett enkelt sätt att klä sig stiligt inför sommarkvällarna. Lämna bort bältet och bär gärna loafers tillsammans med kostymen till sommaren.

Snyggaste skorna inom herrmode vår och sommar 2022

snyggaste sommarskorna för män 2022

Om du använder dig av en dressad modell på shortsen passar loafers även till detta. Bland de mest hållbara och klassiska modellerna av loafers hittar du hos framstående brittiska skomakare som Crocket & Jones och Loake 1880. Men även italienska Santoni och norska Aurland har flera klassiska modeller.

Vi har alltid haft en speciell förkärlek till loafers som sommarskor här på Gentlemannaguiden. Det är mycket mångsidiga skor som passar till det mesta, oavsett om du använder chinos eller kostym.

För en ren look till sommarens garderob passar olika typer av Penny Loafers utmärkt. Men även Tassel Loafers är snyggt till många olika typer av sommarplagg.

En annan modell av sommarsko som andas ledig elegans är sneakers. Dessa skor har blivit allt populärare inom herrmodet både till mer formell klädsel och fritiden.

När du väljer sneakers får det gärna vara modeller i läder för bästa hållbarhet. Satsa också på stilrena färger som helvitt eller brunt/beige. Mocka är också ett material som är riktigt snyggt på sneakers!

Stiltips! Variera mellan loafers och sneakers, beroende på om du vill ha en ledigare eller mer formell vår- och sommarstil. Kom ihåg att satsa på skovård. Bär aldrig smutsiga skor!

Snygga jackor och rockar – herrmode vår sommar 2022

På våra breddgrader kommer det alltid att finnas ett behov av varma ytterplagg även på våren. Längre ytterrockar likt de vi nämner nedan i vår genomgång av vintermodet kan vara nödvändiga en lång bit in på våren.

snyggaste jackor för män vår sommar 2022
Skjortjacka i safarimodell från Oscar Jacobson.

Det är ändå tunnare varianter av jackor som blir populära ju längre in på våren vi kommer. En jacka som bibehållit sin popularitet över många säsonger är Field Jackets. I och med att olivgröna nyanser nu är en av vårens och sommarens absoluta trendfärger är denna jacka mer populär än någonsin.

Längst ner till höger syns en tunn Fieldjacka från Morris Heritage, som är tillverkad i en fiskbensmönstrad blandväv av bomull och ull. Med sitt midjebälte är detta en elegant jacka som passar utmärkt om du vill klä dig städat under våren och sommaren. Tunnare varianter av Bomberjackor och jackor från Barbour är också klassiska ytterrockar som alltid håller stilen.

Vi kan också rekommendera Harrington-jackor från brittiska Baracuta. En jacka som tidigare setts som aningen “gubbig”, men som nu blivit het bland män igen.

Stiltips! Använd gärna Field Jackets till en mer “städad stil”. Byxor med pressveck och piké är utmärkt att kombinera för att få till det lilla extra i din stil.

Snyggaste accessoarerna inom herrmode vår och sommar 2022

Då det gäller sommarens accessoarer är scarves och bandanas även detta år en riktigt snyggt tillägg till den manliga garderoben. Vad är skillnaden mellan scarves och bandanas kanske du frågar? Scarves är i allmänhet lite längre och fylligare – lite som en traditionell halsduk, men tunnare.

Bandanas å andra sidan är en större modell av den klassiska bröstduken.

herrmode vår sommar 2022
Vår- och sommarmode från Eton.

Bland de som erbjuder snyggaste mode för män 2022 gällande Scarves och bandanas märks framförallt svenska Eton. Till denna sommaren har Eton lanserat många snygga modeller som passar till det mesta – oavsett om du bär skjorta eller piké.

Stiltipset! En av sommarens hetaste trender är överskjortan. Till den passar det alldeles utmärkt att använda sig av bandanas.

Vårens och sommarens solglasögon 2022

solglasögon herrmode vår sommar 2022

För den som köper solglasögon är det alltid en bra idé att satsa på klassiska modeller. Istället för att köpa billiga modeller som går sönder samma sommar som du köpt dem skall du hellre satsa på modeller av bra kvalitet.

Du kommer säkert att få satsa över 1500 kronor för ett par solglasögon av kvalitet. Men det är definitiv värt det med tanke på hållbarheten.

Bland de mest klassiska modellerna som finns på marknaden märks de från italienska Persol och Ray-Ban. Men håll även ögonen på märken som Oliver Peoples och TBD Eyewear.

Den sistnämnda har många snygga modeller som dessutom är väldigt prisvärda. Hos Oliver Peoples hittar du några av marknadens snyggaste klassiska modeller, som t.ex. kollektionen Gregory Peck.

På länken hittar du ytterligare tips på bästa solglasögon för män.

Stiltips! Tänk även på ansiktsformen när du väljer solglasögon. Om du har en rund ansiktsform är det bra att använda lite bredare bågar. Solglasögonen kan fortfarande ha en rund form, men vid fästena skall de helst ha bredare konstruktion.

Festmode vår/sommar 2022

Smokingkavajer har blivit allt populärare hos män de senaste åren, något som gjort att vi fått allt fler modeller av på marknaden.

Här syns en blå smokingkavaj med spetsiga slag från Oscar Jacobson och en från Tiger of Sweden med rundade slag. Det som ytterligare kan sägas om smokingar är att kavajerna blivit alltmer traditionella under senare år, där framförallt slagen blivit allt bredare.

Stiltips! Våga bär vit smokingkavaj till sommaren. Den är en klassiker som var vanlig i den manliga garderoben under 1930-talet. När vi nu återvänder till festmodet under sommaren 2021 är det hög tid att klä sig i det stiligaste som finns – den vita smokingkavajen.

Vår och sommarparfymer 2022

bästa herrdofterna vår sommar 2022

Det som utmärker parfymer till sommaren är att vi ofta ser lättare marina doftnoter och citrusdofter komma fram under denna årstid.

Det finns dock en doftnot utöver detta som vi speciellt rekommenderar till sommaren 2022. Pröva på parfymer med doftnoten bärnsten, eller Amber som det heter på engelska. Det är en doftnot som passar speciellt väl efter dagens utflykt på stranden och ger en väldigt behaglig doftaura runt sig.

De flesta av de mest framstående parfymhusen har sina egna versioner av bärnstensdofter. Ett märke som har många underbara vår- och sommardofter i sitt utbud är Tom Ford. Här märks bland annat en del oslagbara marina dofter som är helt underbara!

Om du söker efter tips över hur du bäst bär parfymer kan vi tipsa om vår guide om herrparfymer. Här hittar du allt du behöver veta om hur du bäst bär herrparfymer och vad du bör fästa uppmärksamhet vid gällande olika typer av parfymer.

Munskydd och ansiktsmasker – modeaccessoar för 2022

En annan trend som vi inte kan bortse från i pandemitider är munskydd. Speciellt i det svenska samhället där vi nu fått rekommendationer gällande munskydd både i kollektivtrafiken och i butiker.

Det finns en del snygga och säkra munskydd på nätet. Det finns också många modeller av ansiktsmasker som går att kombinera med din egen stil eftersom flera sajter erbjuder många olika mönster.

Vi rekommenderar att ni kollar in de designmunskydd som finns i både paisley-och prickigt mönster hos Tieroom.se. Dessa är både bekväma och säkra att använda, samtidigt som maskerna kan tvättas många gånger utan att förlora sina skyddande egenskaper.

Stiltips! Att ha många olika modeller av munskydd är inte endast hygieniskt. Det går också att kombinera olika mönster och färger med din stil för dagen.

Sammanfattning

Herrmodet 2022 är snyggare än någonsin tidigare. Nu finns i variation som vi aldrig tidigare sett, där det gamla hederliga hantverket åter tagits till heders.

Trots att vi ännu lever i utmanande tider finns det inga orsaker att inte klä sig snyggt. Här har vi plockat fram snyggaste mode för män 2022 och uppdaterar sidan kontinuerligt efter behov.

Hoppas ni hittar det ni önskar för att göra detta till det snyggaste året hittills i era liv!

Vanliga frågor – Snyggaste mode för män 2022

Hur skall vi män klä oss 2022?

Det finns flera alternativa scenarier gällande mode för män 2022. Klassiskt och tidlöst herrmode blir allt populärare. Det finns också en stor sannolikhet att modet blir mer extravagant i takt med att coronarestriktionerna upphör och vi kan röra oss mer fritt igen.

Vilka är de största trenderna gällande mode för män 2022?

Kläder för hemmabruk kommer att stå sig starkt även under 2022. Hållbarhet är en stark trend och därför är också kvalitet ett honnörsord inom mode för män 2022.

Var skall man hämta inspiration för herrmode 2022?

Det klassiska engelska herrmodet har en stark tradition hos oss svenskar. Speciellt när det gäller kvalitetsplagg med klassiska snitt är detta något att vända sig till. Italiensk herrmode, med sin mer lediga elegans är också alltid aktuellt. En bubblare i sammanhanget är det japanska herrmodet.

Vilka nyckelplaggen inom herrmodet 2022?

Ovan har vi tagit fram några av nyckelplaggen för detta år. Klassiska detaljer trender oavsett om du vill klä dig formellt, klassiskt eller ledigt. Multifunktionella plagg som västar och överskjortor är väldigt populära inom herrmode 2022.

Vilka är trenderna inom herrmode vintern 2022?

Inom klassiskt herrmode vintern 2022 hämtas mycket av inspirationen från 1930-talet. Det är höga midjor med dubbla frontveck på byxorna, dubbelknäppning på ytterrockar och kavajer. Kvalitet och hållbarhet är några av de viktigaste trenderna inom modebranschen under 2022.