Ny klockkollektion från Triwa gjord av 100% återvunnen havsplast

ny kollektion av klockor från triwa gjord av havsplast

Idag har svenska TRIWA lanserat en klockkollektion gjord av återvunnen havsplast. Kollektion går under namnet Time for Oceans och finns nu på triwa.com och i utvalda butiker.

Efter den framgångsrika lanseringen av Time for Peace, med klockor gjorda av nedsmälta vapen, ger sig TRIWA nu in i nästa projekt med klockor som är tillverkade arv återvunnen plast. TRIWA:s strategi som går under begreppet Time for Change är framtagen för att enbart arbeta med värdedrivna produkter och göra klockan till en symbol för förändring.

miljövänliga klockor gjorda av havsplast

Klockorna är framtagna tillsammans med #tide earth ett Schweiziskt företag som samlar in och gör om havsplasten till granulat, med hjälp av solenergi, som sedan omvandlas till klockorna.

klockor gjorda av havsplast

Problemen med plast i haven

Varje år hamnar runt 8 miljoner ton plast i haven och uppskattningsvis finns det redan runt 150 miljoner ton plast, eller 580 000 plastbitar per kvadratkilometer. Valar, sälar, sjöfåglar, sköldpaddor och många andra djur fastnar i skräpet och drunknar svälter ihjäl eller skadas svårt.

Vi arbetar i en relativt konservativ industri där klockan blivit en symbol för status, precision eller tradition. Med Time for Change vill vi göra klockan till en symbol för förändring och med Time for Oceans har vi skapat en symbol för haven. Vi hoppas produkten hjälper till att belysa problemet och att våra kunder hjälper till att föra vidare ställning- stagandet, säger Ludvig Scheja, Kreativ chef på TRIWA.

Nya kollektionen Time for Oceans

klockor gjorda havslplaster

Både klockans boett och band i denna kollektion är helt gjorda av återvunnen havsplast.

ny kollektion från triwa havsplast

De är 10 atm vattenresistenta och designen är fylld med havsreferenser som den 3 dimensionellt vågformade urtavlan, de överdimensionerade indexen, visarna och färgvalen.

ny kollektion från triwa april 2020

TRIWA grundades 2007 av fyra klockintresserade vänner som ville göra en gemensam ansträngning för att förändra klockindustrin, som de ansåg var för fokuserad på status och precision.

ny klocka från triwa i april 2020

De startade varumärket TRIWA (Transforming the Industry of Watches) med syfte att avdramatisera klockan och göra den till en modern stilsymbol genom att kombinera klassiska silhuetter med skandinavisk kontemporär enkelhet. Den senaste kollektionen Time for Oceans kan minst sagt sägas vara ett steg mot att förändra klockintrustrin med sin goda miljögärning.

klocknyheter vår sommar 2020

Time for Oceans har ett pris på 1195 kronor.

Om #tide Ocean Material

#tide ocean SA är ett Schweiziskt företag med huvudkontor i Basel. Tillsammans med internationella organisationer och schweiziska forskare har de lyckats samla in och omvandla havsplast till granulat som går att återvinna in i nya produkter.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *