TRIWA lanserar nya klockor gjorda av nedsmälta vapen

triwa peace watch

Efter förra årets lyckade Kickstarter-kampanj av TRIWA x Humanium Metal laserar nu TRIWA tillsammans med IM, Induviduell Människohjälp, uppföljaren Time fo Peace II.

Sen förra kampanjen har IM lyckats smälta ner mer än 5000 vapen och den första modellen av TRIWA x Humanium Metal har drivit in närmare 700 000 sek, som gått tillbaka till lokala anti-våldsprojekt i El Salvador. Den första TRIWA x Humanium Metal modellen är nu även en del av FNs permanenta nedrustningsutställning och säljs som ett av de första externa varumärken i FNs butik.

Den 18 september kommer uppföljaren att lanseras på Kickstarter. Under konceptnamnet Time for Peace II kommer 5 nya Humanium Metal klockor att presenteras. Klockorna kommer att finnas för förbeställning med leverans i slutet av november.

I kollektionen finns bland annat en kronograf, en med schweiziskt-urverk och en med automatisk urverk. För varje såld klocka går 15% tillbaka till IM och deras lokala an- tivåldsprojekt. All nedsmältning och metallproduktion görs i El Salvador, som är ett av de länder i världen som är värst drabbat av väpnat våld.

Svenska TRIWA grundades år 2007 med idén att förändra klockindustrin. Med devisen ”Transforming the Industry of Watches”, som är grunden till namnet, ville man trotsa traditionella normer som status och maskulina klichéer och istället göra klockan till en modern stilsymbol med skandinaviska detaljer.

Här används endast material av högsta kvalitet för att skapa minimalistiska och stilrena klockor. Något som märkts bland annat i samarbetet med Tärnsjö Garveri i deras läderarmband. Uttryck i detaljerna finns alltid med i designprocessen i deras kreativa studio i centrala Stockholm.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *