TRIWA X HUMANIUM METAL lanseras i mars

Idag presenterar IM (Individuell Människohjälp) fem svenska varumärken som använder sig av Humanium Metal och vars produkter snart kommer ut på marknaden.

Humanium Metal by IM är en metall som tillverkas av nedsmälta illegala vapen. Syftet är att undanröja ett av de största hindren för människors säkerhet och global utveckling.

Under 2017 har fem ledande svenska varumärken: TRIWA, Skultuna, A Day´s March, Le Cord och Happy Plugs, inlett nära samarbeten med IM för att ta fram produkter som innehåller vapenmetallen. I slutet av mars lanseras en av de första produkterna när klockan TRIWA HUMANIUM METAL kommer ut på marknaden. Klockan syns på bilden överst.

I filmen nedan presenteras Triwas nya klocka Triwa X Humanium närmare. TRIWA HUMANIUM METAL kommer med ett armband i ekologiskt läder från Tärnsjö och har en vattenresistens upp till 10 ATM. Den första lanseringen begränsas till 500 klockor och varje klocka har ett certifikat som säkerställer klockans äkthet.

Klockindustrin idag är väldigt fokuserad på status och ädelmetaller, men om vi kan ta bort ädelmetallerna, och istället använda Humanium Metal som har ett mycket starkare symboliskt värde, så har vi gjort ett bra jobb, säger Ludvig Scheja, medgrundare av TRIWA. Företaget lanserar nu en landningssida där man kan signa upp för kommande Humanium Metal-klockor.

Under 2018 planerar IM minst tre nedsmältningar av illegala vapen i flera våldsdrabbade länder i Centralamerika.

Humanium Metal har en stark koppling till vår 410 år gamla kärnverksamhet som metalltillverkare och det är nog första gången som vi stött på en metall som gör en god sak för mänskligheten, så vi är väldigt glada över att kunna vara en del av det, säger Viktor Blomqvist, VD på Skultuna

Humanium Metal by IM har sedan lanseringen i november 2016 blivit uppmärksammat globalt och prisats i tävlingar världen över såväl för sitt innovativa angreppssätt kring biståndsfinansiering som för sin design. Sedan starten har IM arbetat nära vapennedsmältningsprogram i Centralamerika och tagit fram en distributionskedja för metallen för att säkerställa att den kan användas i kommersiell produktion.

Humanium Metal betyder förändring för människor som lever i länder som påverkas av väpnat våld. Överskottet från försäljningen av produkter som är tillverkade av Humanium Metal går till IMs arbete med att på olika sätt förebygga det väpnade våldet, säger Ann Svensén, generalsekreterare på IM.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *