Trendfärger: Vår / sommar 2024

Vilka blir vårens och sommarens färger 2024 i herrmodet – och vilka trendfärger syns vid horisonten? Gentlemannaguiden har gått på trendspaning bland årets herrmode och hittat naturliga paletter, afrikanska skymningar och starka accenter bland årets trendfärger 2024.

Ett råd: som vanligt rekommenderar vi att du inte lägger för mycket tid och pengar på att följa trender. Herrstil (och kvinnlig stil, för den delen) handlar inte om att följa andra, utan att hitta sin egen väg och klä sig på ett sätt som passar ens personlighet och kropp. Se färgerna som ett sätt att få lite variation och nya uppslag i garderoben och inspiration, snarare än ett måste. Och kom ihåg att respektera dina egna gränser – färganalys hjälper dig att förstå vilka trender som passar dig bäst och vilka du ska hoppa över.

Den naturliga paletten

Grönt fortsätter vara en av trenderna i vårens färger 2024. Tillsammans med jordiga beiga och bruna toner och klassiska herrfärger som ljusblå och marinblå skapas en naturlig färgskala som passar utmärkt på de allra flesta. De här färgerna är perfekta för naturmaterial som linne och bomull.

Nya gröna nyanser

Även om det fortfarande är mycket olivgrönt så kommer nu mer fylliga nyanser som ärggrönt och regnskogsgrönt bland vårfärgerna 2024. Det är färger som man brukar associera med höstmodet, men som fungerar bra till våren också med rätt matchning.

Afrikansk skymning

Det har jämförts med en solnedgång över savannen – färgskalan från tobaksbrunt och kamel till saffran och khaki. Det tydligaste exemplet är BOSS vårkollektion som nyligen lanserades med kampanjen Be Your Own Boss.

Starka accenter nya trendfärger 2024

Som en motreaktion mot de naturliga färgskalorna kommer samtidigt fler starka accenter tillbaka. Klarrött, lapisblått och solgult är några av de kraftfulla nyanserna som börjat dyka upp och säkert kommer synas bland sommarens färger 2024. Det här är inget för vanliga dödliga – det kräver sin pitti peacock att välja en så kraftig nyans på kostymen. Istället är det bland enklare plagg som pikéskjortor, stickade tröjor och näsdukar som de här färgerna främst kommer synas i butikerna.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *