Snygga overshirts för män – Här är modellerna du måste ha!

snygga overshirts herr 2022

Inlägget kan innehålla sponsrade länkar. Läs mer här.

Overshirts har blivit oerhört populära bland män under de senaste åren. Det är ett mångsidigt plagg som du kan använda i många olika sammanhang och till många olika stilar. Här tar vi fram snygga overshirts herr 2022.

Vi har i många sammanhang overshirts som ett av våra mångsidigaste herrplagg just nu. Oavsett om du vill klä dig avslappnat eller stilrent är overshirts ett bra alternativ.

Läs mer: Snyggaste herrmode 2022

Var hittar man bästa overshirt för män?

Overshirts finns i de flesta herrmodebutiker online numera. En av våra absoluta favoriter är Care of Carl där du hittar många olika märken av hög kvalitet. Där finns också bra produktframställningar, så att de blir enklare att välja rätt kombination av plagg.

Oscar Jacobson är en av de som speciellt utmärker sig bland enskilda märken. Till varje säsong tar de fram många alternativ bland skjortjackor, som de valt att kalla dem. Du hittar ett utmärkt utbud av skjortjackor i olika stilar och material hos märket.

Även John Henric och Eton är några av de butiker som vi kan rekommendera om du letar efter snygga overshirts online.

Snygga overshirts herr 2022

snygga overshirts herr 2022

Då du väljer overshirts finns det en del saker att tänka på. Overshirts är en bred kategori och du hittar många olika modeller. I regel kännetecknas overshirts med att de har en rakare nedre del än vanliga skjortor. De är ofta också tillverkade i ett tjockare tyg än vanliga skjortor.

Men det finns också overshirts i linne, som är tunnare och därför sköna att använda på sommaren.

Overshirts i linne

För sommaren rekommenderar vi speciellt overshirts i linne. Linne är ett tyg som ger en speciell karaktär för en avslappnad look och är också oerhört skönt att bära utanför en t-shirt.

Läs mer: Snygga linnekläder för män 2022

Overshirts med slag

snygga herrstilar overshirt 2022

Overshirts med slag är en modell som påminner rätt mycket om en klassisk kavaj. Det som främst skiljer overshirts från kavajer är de dubbla fickorna på brösten, samt naturligtvis knäppningen vid ärmarna.

Vissa overshirts har även dubbla fickor upp- och nedtill. På så sätt påminner många overshirts även om Field Jackets – en annan populär jackmodell till sommarhalvåret.

Det är många som använder denna modell som ersättning eller komplement till kavajen numera. Detta kan ge mer attityd till din klädsel. Du kan med fördel studera hur italienarna använder sig av overshirts för att vässa till sin stil.

Overshirts med skjortkrage

snygga overshirts herr 2022

En ännu vanligare modell av overshirt är den med knäppning ända upp till kragen. Till utformning är denna modell kanske aningen under den med slag i formalitet, men mycket beror på designen. Det finns modeller som är riktigt snygga att använda som ersättning till kavaj även av denna modell.

Snygga stilar med overshirts herr

Det finns många sätt att klä sig snyggt med overshirts. Här tar vi fram några favorit-outfits.

Overhirt med skjorta och slips

Om du letar efter stiliga alternativ till en udda kavaj för sommaren och hösten är overshirts det ultimata valet. Använd en overshirt i linne i någon av sommarens modefärger beige eller grönt och kombinera med ljusa linnebyxor. Till detta är det naturliga valet loafers.

Även för övergångsperioden mellan sommaren och hösten är en overshirt ett stiligt alternativ till kavajen. Det är många som letar efter stilar inom Business Casual just nu och för detta ändamål är overshirts ett plagg som erbjuder många möjligheter.

Overshirt med piké och städade chinos

snygga overshirts herr 2022

En annan stilig kombination för våren och sommaren är en overshirt tillsammans med piké och städade chinos. Välj gärna en modell av chinos med aningen enkla eller dubbla slag. Även till detta är loafers ett utmärkt val för en stilren outfit.

Som pricken över i:et kan du lägga till en bandana för att framhäva din stil.

Overshirt med jeans

snygga herrstilar overshirts

En av våra favoriter bland stilar under sommaren är ljusa jeans med rak passform tillsammans med en benvit eller vit overshirt. Det ger dig en riktigt fräsh stil. Du kan bära detta tillsammans med sneakers eller sandaler, men även loafers går hem. I dessa fall rekommenderar vi en aningen bredare modell på loafers som Weejuns.

Men även för resten av året erbjuder overshirts möjligheter till en avslappnad, men samtidigt stilren outfit när du bär denna tillsammans med mörkare jeans och stilrena sneakers. För kommande höstsäsong är plagget närmast optimalt!

Med andra ord är overshirts definitivt ett måste i herrgarderoben oavsett stil. Här har vi gett dig snygga overshirts herr 2022 och idéer för hur du klär dig snyggt med hjälp av plagget.

Vanliga frågor – overshirts herr 2022

Vad är overshirt?

En overshirts kunde beskrivas som en blandning av jacka och skjorta. Därför kallas den också ofta skjortjacka eller överskjorta på svenska. Den har blivit allt populärare under de senare åren som ytterplagg till sommarhalvåret. Även som ersättande plagg till kavajen är det vanligt att använda en overshirt.

Overshirts herr – var hittar man dem?

De flesta herrmodemärken har numera overshirts i sitt utbud. Till sommaren är materialen på overshirts ofta tillverkade i tunnare material som linne, medan overshirts för resten av året är tillverkade i tjockare material som bomull och manchester. Även flanell är ett populärt material på overshirts till vinterhalvåret.

Overshirt mode – hur klär man sig snyggt i plagget?

Det finns många sätt att klä sig snyggt i overshirt. Det är ett mångsidigt plagg som du kan använda tillsammans med både chinos och jeans. Du kan även använda dig av skjorta eller tröja beroende på hur formellt du vill klä dig. I denna artikel ger vi dig olika sätt att klä dig snyggt med overshirt.

Vilka är snyggaste overshirts 2022?

Då det handlar om overshirts kan vi rekommendera att du tänker i samma banor som andra ytterplagg som jackor gällande färgnyanser. Använd gärna neutrala färger som är enkla att kombinera med andra plagg. Jordiga toner som oliv, beige och gräddfärgat är bra sommarfärger, medan mörkblått, brunt och grått är bra färger för vinterhalvåret.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *