Snygga linnekläder för män – Här är alla plagg du behöver denna sommar!

snygga linnekläder för män sommar 2022

Inlägget kan innehålla sponsrade länkar. Läs mer här.

Sommaren är snart här och det innebär också ett stort lyft för det ultimata sommartygen inom herrmodet – linne. Här tipsar vi om var du hittar snygga linnekläder för män sommaren 2022.

Linne är ett tyg som är allt populärare inom herrmodet. Det gäller speciellt inom herrmodet våren och sommaren 2022. Vi hämtar i allt högre grad inspiration från det italienska herrmodet när vi klär oss till sommarhalvåret och inom detta är olika linneplagg i fokus.

Snygga linnekläder för män sommaren 2022

snygga linnekläder för män sommar 2022

Då det gäller linnekläder för män har vi en favorit framför alla andra då det gäller herrmodebutiker. Care of Carl har en speciellt linneavdelning där du hittar allt du behöver för att klä dig snyggt denna sommar.

Här hittar du allt från kavajer, overshirts till byxor och shorts i linnetyg. Allt med snygga produktframställningar som gör det enklare att hitta din outfit. Nyligen lanserade Care of Carl även snygga linnekostymer i samarbete med Oscar Jacobson. Perfekt för alla som letar efter snygga festkläder till sommaren.

Linnekavajer och kostymer för män sommaren 2022

Då det gäller linneplagg är kavajer och kostymer i något av en nyckelroll. Detta är plagg med en rik tradition, där bland annat societeten hade för vana att klä sig i svala linnekostymer under 1920- och 1930-talet. Då var framförallt beiga och sandfärgade linnekostymer väldigt populära.

Dessa färger är även i en nyckelroll i dagens läge, men även andra färger som olivgrönt och senapsgult är några av modefärgerna hos linnekavajer och kostymer denna sommar.

Vi ser väldigt sällan dubbelknäppta kavajer på linnekavajer, men hos MQ Marqet finns en riktigt stilig modell med tillhörande stiliga byxor med tydliga frontveck.

Linnebyxor för män sommaren 2022

Det är också populärt att endast bära linnebyxor. Vita linnebyxor är alltid efterfrågade till sommaren. Bär gärna dessa tillsammans med espadriller eller stilrena lädersandaler för en elegant och avslappnad helhet. Men om du bär linnebyxor med frontveck är stiliga loafers det självklara valet.

Overshirts i linne sommaren 2022

Ett plagg som redan länge varit populärt hos italienare, men som även kommit allt starkare bland svenskar är overshirts i linne. Fördelen med detta plagg är att det är väldigt mångsidigt. Du kan bära det som ersättande plagg för kavajen, men även tillsammans med jeans eller chinos.

Även i detta sammanhang rekommenderar vi att du väljer en modell i jordiga färger. Det ger dig många valmöjligheter när du klär dig denna sommar.

Shorts i linne för män sommaren 2022

Bland shorts i linne kan vi se många alternativ nu när sommaren snart är här. Ett par vita eller gräddfärgade linneshorts är ett måste sommaren 2022. Även beiga eller sandfärgade linneshorts är något vi starkt rekommenderar. De förstnämnda kan kombineras med i stort sett vilken färg på överdelen som helst. Medan beiga och sandfärgade linneshorts är snyggt med vit överdel.

Snygga skjortor i linne sommaren 2022

Då det gäller skjortor i linne är olika nyanser av blått något vi älskar här på Gentlemannaguiden. I kombination med vita byxor är detta en oslagbar kombination. Vi har tidigare rekommenderat denimskjortor som ett bra sätt att framhäva sommarbrun hud.

Du får samma effekt även genom att använda en linneskjorta i samma nyans. Kavla upp ärmarna och du blir riktigt elegant denna sommar!

Även olika sandfärgade nyanser är riktigt stiligt på linneskjortor tillsammans med vita linnebyxor.

Kortärmade linneskjortor sommaren 2022

Detta är ett typ av linneplagg för män som lämpar sig speciellt för riktigt varma dagar, tillsammans med shorts. Speciellt kortärmade skjortor med så kallad fritidskrage är ett plagg du bör ha i sommargarderoben 2022.

Denna ger dig en elegant vintagestil som för tankarna till herrmodets gyllene era.

Pikéer i linne sommaren 2022

Pikéer har en nyckelroll inom herrmodet under sommarhalvåret. Det är väl kanske inte så vanligt med pikéer i linnetyg, men hos herrmodemärken som Gran Sasso och Stenströms hittar vi finstickade pikéer i linne i deras kollektioner för våren och sommaren 2022. Ett riktigt skönt plagg att bära på sommaren!

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *