Sommargarderoben: Fem snygga linneshorts för män

shorts herr

Det börjar dra ihop sig till semestertider, och dags att se över din semestergarderob. Semestern är en chans att variera sin stil, och använda plagg som ofta känns malplacerade under den svenska sommaren. Linneshortsen är ett bra exempel.

Med sin tydliga känsla av Medelhav och varma dagar så hamnar ofta linneshortsen undangömda i garderoben. Men lika malplacerade som de kan kännas en halvsolig svensk junidag när det “faktiskt borde vara varmare”, lika perfekta kan de kännas en varm kväll längs med Medelhavet.

I den här guiden har vi plockat ut fem snygga linneshorts för män, och ger dig också lite tips och idéer på hur du kan kombinera dem på bästa sätt.

Missa inte vår stora guide till shorts!

Fem snygga linneshorts till sommaren

Briglia 1949

Briglia 1949

De här shortsen från italienska byxspecialisten Briglia 1949 andas Medelhavet rakt igenom. Den naturliga bruna färgen är lätt att matcha med både blått, vitt och nyanser av benvit och beige för en klassisk stil.

Shortsen är gjorda i bomull och lin, med lite stretch, vilket gör att de skrynklar mindre och är lite bekvämare än klassiska linneshorts.

NN07

NN07

Linneshorts från NN07 i en klassisk och lättmatchad beige nyans som trivs bra ihop med t.ex. vitt, olivgrönt eller mörkblått. Shortsen är i 100% linne och kommer forma sig därefter – det här är inget för dig som vill se välpressad ut. Finns i en uppsjö av andra nyanser också.

Oscar Jacobson

Oscar Jacobson

Herrklädesspecialisten Oscar Jacobson gör sina shorts precis som resten av sina kläder – dressade och med snygga detaljer. Den här mörkgröna nyansen är mycket snygg för kvällsbruk, där den kan kombineras med andra dova nyanser som marinblått och mörkbrunt.

Incotex

Incotex

Det blir inte mycket mer välklätt än de här linneshortsen från Incotex. Frontveck, side adjusters och en lite längre skärning. Tillverkade i en bomull- och linneblandning som håller stilen lite längre.

Orlebar Brown

Orlebar Brown

Orlebar Brown har på kort tid gjort sig ett namn inom välskräddade badkläder, men erbjuder också avslappnade semesterplagg som de här shortsen. Matcha med en snygg piké eller linneskjorta för en kvällspromenad på semestern.

Stiltips för linneshorts

Linne ger shortsen en lite gammaldags karaktär, som minner om en svunnen tid, och det är så de ofta kombineras bäst. Så undvik en ny blankvit T-shirt, och sök efter lite mer naturliga nyanser – beige, grått, brunt, grönt – och intressanta texturer.

Linneshorts trivs t.ex. bra med linneskjorta. Rulla upp ärmarna och knäpp upp skjortan så att det är tydligt att du inte glömt ta av shortsen på väg till kontoret. Eller välj en kortärmad skjorta i linne. En denimskjorta är ett annat intressant alternativ.

En pikétröja i vävd bomull, med eller utan knappslå, är ett annat alternativ. Det behöver inte vara den klassiska tenniströjan utan leta bland mer klassiska herrklädesmärken efter pikéer med lite traditionella vävningar och naturliga färgskalor.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *