Snygga kavajer för män – Här hittar du de bästa modellerna

snygga kavajer herr 2022 3

Kavajen är ett klassiskt herrplagg som lämpar sig till många olika sammanhang. I år finns det flera intressanta modeller av kavajer på marknaden. Här tar vi fram snygga kavajer herr 2023.

Det som är speciellt med kavajer just nu är att vi ser allt fler modeller i flexibla stretchtyger. Även stickade kavajer är mer populära än någonsin tidigare. Det är klart och tydligt att trenden med okonstruerade och mer flexibla kavajer är här för att stanna.

Var hittar man snygga kavajer online?

Bland svenska nätbutiker med kavajer online kan vi rekommendera Care of Carl, Oscar Jacobson och Stenströms. Care of Carl har ett stort utbud av exklusiva italienska och brittiska märken med stiliga kavajer. Bland annat Boglioli är en av världens främsta märken med okonstruerade kavajer och detta märke finns hos Care of Carl. Du hittar också flertalet brittiska märken med stiliga kavajer i utbudet.

Oscar Jacobson är känt för sina mjuka och följsamma kavajer. Här har du också fördelen med att du hittar bra utbud av storlekar.

snygga kavajer herr 2023

Stenströms har några högklassiga stickade kavajer i sitt utbud denna säsong. Om det är något du bör ha i höst- och vintergarderoben 2022, är det just en stickad kavaj i färgen navy.

Bland internationella aktörer är Farfetch och Mr Porter två sajter att kolla in. De har många exklusiva märken likt Care of Carl, men utbudet skiljer sig till viss del. Farfetch är ett väldigt bra alternativ till Care of Carl inte minst tack vare det större utbudet av storlekar. Du hittar också ett aningen större utbud av olika stilar både hos Mr Porter och Farfetch.

Mr Porter är väldigt populär internationellt och där behöver du i allmänhet vara rätt snabb om du vill lägga beslag på storlekar inom de mest populära bland märken.

Snygga kavajer herr 2023

Det finns många olika typer av kavajer på marknaden. Därför är det viktigt att veta vilka detaljer du skall hålla koll på vid valet av kavaj. Till stor del är det de plagg som du kombinerar kavajen med som avgör vad som är det bästa valet. Det gäller allt från byxor till de skor du bär.

Vid valet av kavaj får silhuetten vara annorlunda än då det gäller kavaj till kostym. Det gör att det blir enklare att bära den till många olika stilar som kavaj till kostym och kavaj med chinos. En kavaj utan axelvaddar och av kortare modell ger en stiligare helhet.

Kavajer till jeans

Hos de som letar kavaj är det vanligt att fråga efter kavaj som passar till jeans. Valet av kavaj till jeans beror till stor del på vilka jeans du bär. Om du har en lös modell på jeans bör kavajen helst också ha en lite lösare silhuett.

Dubbelknäppta kavajer är alldeles utmärkt att bära till jeans med bred passform på jeans. När det gäller jeans med regular eller slim fit är okonstruerade kavajer av kortare modell att föredra. Stickade modeller av kavajer är alldeles utmärkta att bära med jeans.

Modellen till vänster använder kavajen Ego från Oscar Jacobson, tillsammans med jeansen Karl från samma märke. Kavajen till höger kommer från Polo Ralph Lauren.

Kavaj till chinos

Då det gäller kavaj till chinos är det lite samma regler som när du bär jeans. Du bör anpassa kavajmodell till den typ av chinos du bär. Det har blivit allt populärare med stretchmaterial på chinos, vilket också innebär att vi numera bär tajtare modeller av denna byxmodell. Det innebär också att du bör se till att bära en mer kroppsnära och kort modell av kavaj om du vill ha rätt symmetri.

Rätt längd och storlek på kavajen inrymmer även en annan dimension. Om du har korta ben är det speciellt viktigt att du väljer en kortare modell som ger intrycket av att du har längre ben.

Klubbkavaj – kavaj med guldknappar

Klubbkavajen är en klassiker som är speciellt populär till sommaren. Denna finns både med enkel och dubbelknäppning. Det som speciellt utmärker denna modell är de metallknapparna med bronzerad eller guldfinish. Denna kavaj har oftast en mer traditionell silhuett och kan gärna bäras med jeans eller chinos med normal passform.

Dubbelknäppta kavajer

Dubbelknäppta kavajer har blivit väldigt populära – så populära att vi skapat en särskild guide bara om dubbelknäppta kavajer.

Eftersom denna modell på kavaj är lite längre ställer det vissa krav på de byxor du använder. Du bör helst inte använda tajta jeans eller chinos tillsammans med dubbelknäppt kavaj eftersom den då kommer att likna ett tält.

Kavajer med smala slag

En viktig del av trenden med allt mer flexibla och korta kavajer är de allt smalare slagen. Det är också märkbart inom dammodet. Denna typ av kavajer är speciellt stiliga när du kör med tajtare jeans och chinos.

Kavajer med breda slag

Det är ändå tydligt att vi inom det klassiska herrmode nu ser mer klassiskt snitt på kavajerna. Speciellt gällande kavajer till kostymer är det mer traditionellt snitt som gäller. Även bland smokingkavajer är det väldigt populärt med breda slag just nu.

Ett av de märken som gjort denna trend stor igen är Tom Ford som är känt för sina enormt breda slag på sina kavajer.

Snygga korta kavajer herr

Korta kavajer förtjänar sin egen kategori eftersom det är något som är värt att hålla utkik efter om du vill klä dig enligt klädkoden Business Casual. Som nämnt är stickade och okonstruerade kavajer ofta av kortare modell.

Snygga linnekavajer herr

Vi har kunnat se ett stort uppsving i popularitet hos linnekavajer bland svenska man denna sommar. Detta delvis som ett resultat av det stora intresset för italienskt herrmode sommartid. Linnetyget i sig är utmanande då det gäller passform eftersom rent linnetyg sällan är speciellt flexibelt.

Flera märken har dock börjat blanda in mer stretchtyg i linnekavajer, vilket underlättat en del vid valet av linnekavaj.

Kavajer i flanell

Ett annat utmanande, men samtidigt väldigt snyggt material för kavajer är flanellyget. För hösten och vintern är en ljusgrå kostym/kavaj i flanell ett absolut måste! Speciellt ljusgrå flanellbyxor är snyggt att kombinera med beige kavaj eller rock.

Manchesterkavajer herr

Till hösten och vinterns herrmode är det också tydligt att manchesterkavajer är hetare än på mycket länge. Ivy League-modet har bland annat visat sig i den höst- och vinterkampanj som Oscar Jacobson visat upp och även bland flera andra framstående herrmodemärken finns detta klassiska plagg representerat.

Fördelen med manchestertyget är att det är väldigt slitstarkt och stabilt. Det gör också att vi ser många modellen av skjortjackor som liknar kavajer på marknaden.

Snygga tweedkavajer

Till hösten blir det alltid aktuellt med tweedkavajer i och med att brittisk herrmode blir mer populärt. Tweedkavajer har i allmänhet en mer traditionell silhuett, men vi kan se att fler märken tagit fram mer flexibla och kroppsnära modeller i utbudet. Tweed är en mycket grovvävd typ av ulltyg, men det finns också andra ulltyger som liknar tweed väldigt mycket.

Då det gäller tweedkavajer finns det klart bästa utbudet hos någon av de brittiska sajter. Vi kan bland annat rekommendera Cordings som vi intervjuade tidigare här på Gentlemannaguiden.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *