Snygga dubbelknäppta kavajer – här är de stiligaste modellerna!

snygga dubbelknäppta kavajer herr
Bild: Eton Shirts

Den dubbelknäppta kavajen har varit på starkt intåg i flera år nu. Den har tidigare associerats med den äldre generationen och har betraktats som lite väl formell, bland annat för att den alltid skall hållas knäppt när man står upp. Men nu verkar den alltså vara på väg tillbaka igen, kanske delvis på grund av alla inspirationsbilder som vi blir försedda med över de sociala medierna där man visar att det går alldeles utmärkt att bära den dubbelknäppta kavajen också till vardags. Här tar vi fram flera varianter av snygga dubbelknäppta kavajer.

Det smartaste sättet oavsett om det gäller kostymer/kavajer i mer traditionellt snitt eller som en dubbelknäppt modell är ju alltid att få dessa skräddarsydda enligt sin egen kroppshydda. Men nuförtiden vill man ju också ha möjligheten att beställa sina kostymer via nätet om det bara finns möjlighet. Tidigare har utbudet av dubbelknäppta kostymer och kavajer inte varit det bästa. Speciellt inte om man önskar lite mer speciella typer av tyger.

Läs mer: Snygga kavajer för män

Snygga dubbelknäppta kavajer herr 2023

Bland de sajter med det absolut bästa utbudet av dubbelknäppta kavajer online är Oscar Jacobson, Mr Porter och Farfetch. Trots att det finns många likadana märken hos Mr Porter och Farfetch som hos populära svenska sajten Care of Carl, så skiljer sig utbudet en aning. Just nu märks det inte minst i utbudet av dubbelknäppta kavajer.

Nedan har vi valt ut några favoriter bland dubbelknäppta kavajer.

Lardini – snygga okonstruerade dubbelknäppta kavajer

Italienska Lardini är känt för sitt hantverk och speciellt sina okonstruerade, stickade kavajer. För hösten och vintern finns några riktigt stiliga dubbelknäppta kavajer i utbudet hos märket. Dessa kavajer är oerhört lättburna tack vare den mjuka tygkvaliteten.

Boglioli – italienskt hantverk

Ett annat italienskt märke som är känt för sina konstruerade kavajer av högsta kvalitet är Boglioli. En kavaj från Boglioli är mer eller mindre ett kännetecken för den italienska stilen. I deras höst- och vinterkollektion hittar du flera modeller av stiliga dubbelknäppta kavajer.

Giorgio Armani – italiensk lyx

Giorgio Armani är huvudlinjen för Armani och här finns exklusiva herrplagg i italiensk stil med en klassisk touch. I kollektionen för hösten och vintern hittar du både en dubbelknäppt kavaj i exklusiv kashmir- och silkesblandning och en okonstruerad modell i stretchtyg.

Gucci – dubbelknäppta kavajer i 1970-tals stil

Modehuset Gucci är känt för sin extravaganta stil och i deras kollektioner finns alltid unika plagg. I höstens och vinterns kollektion har designern Alessandro Michele grävt i arkivet för att ta fram dubbelknäppta kavajer med inspiration från 1970-talet.

Tom Ford – dubbelknäppt kavaj i traditionellt snitt

Då det gäller kostym- och kavajhantverket går det heller inte att förbise Tom Ford. Märket har stått för en stor del av kläderna i de senaste Bond-filmerna och har blivit känt som ett av de lyxigaste herrmode-märkena det senaste decenniet. Till höst- och vinterkollektionen återfinns bland annat en dubbelknäppt kavaj som en del av en kostym i traditionellt snitt i utbudet.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *