Snygga jeans för män – här är jeanstrenderna du behöver känna till 2023

snygga jeans herr 2022

Inlägget kan innehålla sponsrade länkar. Läs mer.

Jeans kommer alltid att vara ett av nyckelplaggen i garderoben. Det gäller oavsett om du är man eller kvinna. Det finns knappast ett plagg som används i lika hög grad bland båda könen. Här tar vi fram inom kategorin snygga jeans herr 2023.

Vi har varit inne på ämnet jeans tidigare i vår bevakning av herrmodet våren och sommaren 2022. Här kommer en fördjupad artikel om jeanstrender för detta år, med speciellt fokus på vårens och sommarens jeans för män. Längst ner hittar du också en speciellt avdelning om hur du bäst kombinerar övrig klädsel med jeans.

Vart kan man köpa bra jeans?

Vart kan man köpa bra jeans

De flesta modebutiker online har ett rätt bra utbud av jeans både för män och kvinnor. Såpass populärt är plagget. Till våra favoriter hör Care of Carl som är Sveriges främsta herrmodebutik för exklusiva märken.

Men i princip finns de flesta av de mest populära märkena hos alla sajter som erbjuder herrmode online. Om du letar efter billiga herrjeans kan vi rekommendera ASOS och NLY Man. Även Åhlens har en bra avdelning för jeans online.

Bästa butiker för snygga jeans online herr

care of carl recension
var hittar man bästa sajter för jeans online

Vilka jeans är inne 2022?

vilka jeans är inne 2022

Det finns några klara trender för jeans 2022 då vi nu kommit in till vår- och sommarmodet. Precis som inom klassiskt herrmode är det aningen lösare modeller av jeans som är inne 2022. Det skall även vara en högre midja på jeansen detta år.

De tajta och låga modellerna av jeans som vi så ofta fått se hos män de senaste åren är nu mindre populära. Detta trots att många märken ännu har dessa i sitt utbud. Då det gäller färgtrender för jeans är det ljusare färger som gäller för sommarhalvåret. Det är färger som passar väldigt bra med de jordiga färgtrender inom herrmodet 2022.

Här tar vi fram några trender inom bland snygga jeans herr 2022:

Jeans med hög midja

Jeans med hög midja är definitivt en av de stora jeanstrenderna 2022. Denna typ av jeans är ofta av rak modell och passar kanske främst till en avslappnad stil. Men även till en mer formell klädstil passar modellen bra. Du hittar denna modell hos de flesta jeansmärken i dagens läge. Hit hör Levi’s och Oscar Jacobson, men även Sunflower och svenska Jeanerica har några riktigt snygga modeller av jeans med hög midja.

Ljusa och lösa jeans

Som nämnt är ljusa och lösa jeans en av de stora trenderna för sommarhalvåret. Vi rekommenderar speciellt att du väljer en modell med mjukt och följsamt tyg som är både svalt och stiligt till många olika sommarstilar. Bär dessa jeans med någon av de sandaler vi tipsade om i vår artikel om skomode 2022.

Miljövänliga jeans

Det är väldigt populärt med miljövänliga plagg just nu. Det märks också bland flera olika märken som Levi’s tagit fram kollektioner i ekologisk bomull till denna säsong. För dig som letar efter miljövänliga jeans har utbudet aldrig varit större än vad det är just nu! Levi’s klassiska modell 501 är en av de stiligaste på marknaden – ett säkert val som aldrig går ur stil.

Jeans utan stretch

I takt med att de allra tajtaste modellerna av jeans blir allt mindre moderiktiga kan vi också se fler och fler modeller av jeans utan stretch. På sätt och vis kunde man säga att vi nu ser en återgång till ett mer klassiskt jeansmode. Även bland dessa jeansmodeller hittar du mängder av klassiska alternativ på marknaden.

Jeans som framhäver rumpan

Det finns inga andra typer av byxor som klarare än jeansen framhäver rumpan. Av förklarliga orsaker är detta något som efterfrågas både hos män och kvinnor. Om du letar efter denna typ av jeans är smalare modeller att rekommendera. Undvik dock helst jeans med låg midja även i detta fall. Nudie Jeans har många snygga modeller av jeans som framhäver rumpan.

Jeans med hål

En trend bland jeans som varit populär i många år är modeller med hål. Detta kan te sig som ett något märkligt jeansmode stilmässigt. Det är heller inte något vi rekommenderar för en klassisk herrstil.

Vilka jeans passar mig?

Vilka jeans passar mig

En av de vanligaste frågorna gällande jeans är vilken typ av jeans som passar mig. Det finns många faktorer att beakta vid köp av jeans. Jeans finns i en mängd olika stilar, färger och storlekar. När du köper jeans är det viktigt att tänka på följande faktorer:

 • Passform:
  Jeans ska sitta bekvämt och inte vara för trånga eller för lösa. när du provar jeans ska du se till att röra dig i dem för att se till att de är bekväma.
 • Färg:
  Jeans finns i en mängd olika färger, bland annat blått, svart, grönt och rött. välj en färg som passar bäst till din stil och personlighet.
 • Storlek:
  Jeans finns i olika storlekar, från små till extra stora. välj den storlek som passar din kroppstyp bäst.
 • Stil:
  Du hittar jeans i en mängd olika stilar, bland annat bootcut, raka ben och breda ben. välj en stil som passar din kroppstyp och personlighet bäst.
 • Pris:
  Jeans kan kosta allt mellan 500 och 2000 kronor. Välj det pris som passar din budget bäst.

Hur du klär dig med jeans

En av de stora fördelarna med jeans är alltså deras mångsidighet. Men det finns ändå vissa typer av jeans som passar bättre med vissa plagg än andra. Här tar vi fram några vanliga stilar och hur du kombinerar med jeans.

Jeans och kavaj

Vilka jeans passar med kavaj? I detta fall är främst jeans med Regular Fit eller Slim Fit att rekommendera. Ju mer slimmad din kavaj är, desto mer slimmade bör även dina jeans vara. Det gäller speciellt om du använder en modell på kavaj som även är kort över rumpan. De rätta proportionerna är oerhört viktigt när du bär jeans och kavaj!

På bilden till vänster syns ett par stiliga jeans från italienska Zegna. Jeansen till höger kommer från BOSS.

Jeans och vit skjorta

jeans och vit skjorta

Speciellt till sommaren är det snyggt med jeans och vit skjorta. Om du bär vit skjorta innanför byxorna är det att rekommendera att du bär Slim Fit eller Regular Fit jeans. Till sommaren ger också ljusa jeans en elegant och avslappnad stil, medan du under resten av året gärna kan använda dig av mörkare nyanser. Med mörkblå kavaj är vita skjorta och mörka jeans dock alltid ett säkert kort.

Rätt jeans till rätt skor

I nyckelposition vid val av jeansmodell är alltid de skor du bär. Om du bär Chucka Boots eller Desert Boots är Regular Fit på dina jeans det bästa valet. För Chelsea Boots är Slim Fit jeans det rätta valet för att få fram hela silhuetten på skomodellen. Levi’s 512 är en bra modell att använda tillsammans med kängor.

Till skomodeller som Oxfords bör du undvika stuprörsjeans till varje pris. Till denna skomodell passar Regular Fit allra bäst. Undvik också jeans med raka ben till Oxfords eller motsvarande städade modeller av skor. Jeansmodellen Karl från Oscar Jacobson är alldeles utmärkt tillsammans med Oxfords.

snygga jeans med loafers

Loafers är en mångsidig skomodell att kombinera jeans med. Till loafers passar både Slim Fit och Regular Fit alldeles utmärkt. Till bredare modeller av loafers ger även raka och lösa modeller av jeans ett snyggt och avslappnat intryck. Modellen 502 från Levi’s är snygga tillsammans med breda loafers.

För sandaler är raka byxmodeller det absolut bästa valet eftersom detta ger ett avslappnat intryck. Jeansen till vänster från Sunflower är väldigt stiliga till sandaler. Modellen Rex från Tiger of Sweden är även de snygga att bära till sandaler.

Jeans för korta ben

Det är också oerhört viktigt att du tänker på din kroppsform när du väljer jeans. Det handlar inte enbart om huruvida du är smal eller har breda ben. Du gäller även att tänka på om du har korta eller långa ben.

Undvik jeans med tajt passform om du har korta ben eftersom detta flyttar fokuset på din överkropp och gör dina ben ännu kortare. Välj istället en modell som har en rakare passform och som sträcker sig ända ner till skorna. Det behöver dock inte nödvändigtvis betyda att byxbenen skall vara långa. Det viktigaste är att proportionerna är de rätta, så att kläderna på överdelen av kroppen inte är lösare än på benen.

Jeans för långa ben

Om du har långa ben passar de flesta typer av jeans på dig. Du kan bära jeans med både rak, bred eller slimmad passform utan att det stör helhetsintrycket nämnvärt. Men även i detta fall är det värt att beakta vilka kläder du har på övre delen av kroppen.

Sammanfattning – snygga jeans herr 2022

Här har vi tagit fram en rad alternativ inom kategorin snygga jeans herr 2022. Jeans är ett måste i herrgarderoben och det är också bra att ha många olika modeller till olika ändamål. Hoppas du hittar det du söker bland alla alternativ!

Vanliga frågor – snygga jeans herr 2022

Vilka jeans är inne 2022?

Jeans med hög midja är inne både bland män och kvinnor 2022. Vi kan också se en aningen lösare passform på jeansen i jämförelse med tidigare år. Tajta jeans med låg midja är något som allt färre använder sig av. Det har också gjort att fler söker jeans utan stretch.

Vilka jeans är bäst?

Det finns flera framstående tillverkare av jeans. Levi’s och Replay är kända för sin höga kvalitet, men även Jeanerica och Sunflower är två märken att hålla koll på för dig som letar efter snygga och moderiktiga jeans 2022. Ett enkelt sätt att kolla om det handlar om kvalitetsjeans eller inte är att se hur många stilen jeansen är förstärkta vid. Hit hör bakfickor, bälteshällor och gylf. Om dessa har hög stygn-densitet handlar det oftast om jeans av hög kvalitet.

Vilken jeansstorlek har jag?

Jeans ska gärna kännas något tighta vid första provning då de generellt töjer sig upp till en storlek efter en tids användning. 

Jeans vs denim?

Vad är skillnaden mellan denim och jeans? Enkelt uttryckt är skillnaden mellan denim och jeans att denim är ett tyg och jeans är ett plagg.

Hur tvätta jeans – vilket program?

Kolla alltid tvättråden på dina jeans innan tvätt. De flesta modeller av jeans har en rekommendation på 30-40 graders maskintvätt.

Är jeans bra för miljön?

Bomull är ett naturmaterial och mer odling av konventionell bomull kräver mer resurser i form av vatten, mark och naturresurser. Denim är beroende bomull och därför påverkar jeans i allra högsta grad miljön. Som tur finns numera många märken som försöker påverka sina miljöavtryck vid tillverkningen och det finns även ett bra utbud av miljövänliga jeans på marknaden i dagsläget.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *