10 snygga loafers till våren och sommaren

snyggaste skorna sommaren 2022

Solen har visat sig en vecka och vi drömmer redan om sommaren, och lata dagar i snygga loafers längs Medelhavets. Våren och sommaren är säsongen för loafers, även om de kan bäras året runt.

Gentlemannaguiden har sökt av nätet efter det bästa inom loafers och plockat ut tio modeller och märken du kan lita på.

Få fler köpråd och stiltips : Missa inte vår stora guide till loafers

1. G.H. BASS – klassiska pennyloafers

snygga loafers från g.h. bass
G.H. Bass Larson Weejuns

Weejuns från G.H. Bass & Co. var den första penny loafern. Inspirerade av Aurland-skor som ursprungligen skapats i Norge, men blivit mycket populära i hela Europa på 1930-talet, gjorde G.H. Bass loafers för den amerikanska marknaden. Skon blev en succé på universiteten och en central del av preppy-uniformen.

Trots sitt relativt överkomliga pris är detta en modell som är designad för att hålla väldigt länge tack vare gummisulan och den starka överdelen i läder. Weejuns var ursprungligen penny loafers, men finns nu också som tassel loafers. Klassiska och snygga loafers som passar lika bra till jeans som en kostym.

2. Crockett & Jones – brittiskt hantverk

Crockett jones loafer Cavendish, klassiska loafers
Crockett & Jones Loafer ”Cavendish”

En av de mest klassiska modellerna av loafers på marknaden är modellen Cavendish från den engelska skotillverkaren Crockett & Jones. Crockett & Jones loafer Cavendish finns i inte mindre än tio olika variationer, med olika nyanser i allt från mocka till skinn.

Dessa tassel loafers är tillverkade för hand i Northampton. Varje par skor från Crockett & Jones tar åtta veckor att tillverka och innefattar över 200 separata moment.

3. Loake 1880 – randsytt från Northampton

snygga loake 1880 loafers hornbeam
Loake 1880 Loafer ”Hornbeam

Ett annat anrikt brittiskt märke som också erbjuder ett stort utbud av högklassiga loafers är Loake 1880. Liksom Crockett & Jones tillverkar Loake 1880 loafersför hand i Northampton, men den lägre prisnivån gör skorna mer tillgängliga.

Modellen Hornbeam är ett par klassiska penny loafers, men med en brittisk twist – elegantare än sin amerikanska föregångare och perfekta till kostym.

4. GANT – preppy personifierat

preppy gant loafers louon
Gant Loafer ”Louon”

Gant är ett av de märken som är starkt förknippade med amerikansk collegestil och preppy. Med rötterna i New Haven, Connecticut, är det naturligt att hitta ett par penny loafers i Gants sortiment.

Penny loafern Louon tillverkas i Portugal i en mjuk mockakvalitet och försedd med en hållbar gummisula.

5. Oscar Jacobson – klassiska och snygga loafers

eleganta Oscar jacobson loafers
Oscar Jacobson ”Penny Loafer”

Svenska Oscar Jacobson har gjort sig kända för att levera klassiska herrkläder med hög kvalitet till ett överkomligt pris. Deras skor är inget undantag.

Oscar Jacobsons Penny Loafer tillverkas i Spanien, i franskt boxkalvläder. En mjukt dämpande innersula i memory foam gör extra bekväma.

6. Santoni – loafers på italienska

Santoni loafers för sommaren
Santoni ”Summer Loafer”

Italien är känt som landet där varje man har åtminstone ett par loafers i garderoben. I Italien hittar du också en av de främsta skotillverkaren på marknaden – familjeföretaget Santoni.

Santonis Summer Loafer är en avslappnad loafer i blå eller beige mocka, med en kontrasterande sula i gummi.

6. Edward Green – handgjorda och handmålade

Edward green loafer Piccadilly
Edward Green Loafer ”Piccadilly”

Ett av de skomärken med högst renommé på marknaden är Edward Green. Här har du ett par pennyloafers i kalvskinn tillverkade för hand i Northampton, England. Edward Green Piccadilly är tillverkade av kalvskinn i finaste kvalitet, omsorgsfullt utvalt från garverier i Italien och Frankrike.

Vid slutfinishen målas och vaxas Edward Greens loafers för hand, vilket är ett omfattande arbetsmoment vilket ger skorna deras karaktäristiska utseende.

8. John Lobb – tidlös design och exceptionell kvalitet

John lobb loafers Lopez
John Lobb Lopez

Det 150 år gamla märket John Lobb har ett ursprung i bespoketillverkning av skor. Det var inte innan Hermés köpte upp märket år 1976 som de introducerade en kollektion av ready-to-wear skor.

John Lobb Lopez lanserades år 1950, här i en vacker brun mocka. Att priset är ögonvattnande högt går inte att sticka under stol med, men då köper du också gräddan av engelskt skohantverk. En John Lobb loafer är en tidlös produkt som rätt skött håller en livstid.

9. Morjas – Medelhavet möter Sverige

morjas penny loafers i brun mocka
Morjas Penny Loafer

Henrik Berg grundade Morjas från sin lägenhet i Stockholm 2017, och har på mycket kort tid byggt upp ett av Sveriges mest omtalade herrskomärken. Genom samarbeten med moderna stilikoner som Luca Rubinacci har tagit Morjas ut i världen.

The Penny Loafer från Morjas är en ofodrad mjuk penny loafer med en utmärkande dubbelsöm. I mörkbrun mocka passar Morjas loafers lika perfekt till kostym som en buttondown-skjorta och ett par linnebyxor.

10. Alden – the tassel loafer

alden loafers i cordovan
Alden Tassel Loafers mod 563

Alden är ett stycke levande amerikansk skohistoria, som en av få amerikanska skotillverkare som behållt sin produktion i USA. Det var också Alden som skapade den första tassel loafern 1948.

Aldens Tassel Loafer mod 563 är en tassel loafer gjord i hästläder – cordovan – vilket ger en oerhört mjuk och tålig slutprodukt.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *