10 snygga loafers till våren och sommaren

snyggaste skorna sommaren 2022

Inlägget kan innehålla sponsrade länkar. Läs mer.

Sommarens snyggaste och mångsidigaste skor är loafers. Redan tidigare var vi inne på ämnet med en historia om skomodellen, med några av de snyggaste loafers som finns på marknaden. Här tar vi fram ytterligare snygga loafers till våren och sommaren 2022.

Benämningen på de flesta modeller av loafers är Pennyloafers och Tassel loafers. Det som är speciellt bra med denna skomodell är att de fungerar till väldigt många situationer under sommaren. De passar med allt från jeans och chinos till kostymen på sommarfester.

Snygga loafers till våren och sommaren

snygga herrskor loafers

Nedan har vi listat snygga loafers till våren och sommaren 2022. Här finns både klassiska och nya modeller som kommit till detta år. Längre ner hittar du också stiltips för hur du klär dig stiligt med loafers.

1. Crockett & Jones – äkta brittisk kvalitet

snygga loafers online

En av de mest klassiska modellerna av loafers på marknaden är modellen Cavendish från den engelska skotillverkaren Crockett & Jones. Dessa Tasselloafers är tillverkade för hand i deras fabrik i Northampton.

Modellen finns i 5 olika färger, i allt från mocka till skinn. Varje par skor från Crockett & Jones tar åtta veckor att tillverka och innefattar över 200 separata moment! Något som säger en del om skohantverket.

2. Loake 1880 – hovleverantör till brittiska hovet

snygga loafers herr 2022

Ett annat anrikt brittiskt märke som erbjuder ett stort utbud av högklassiga loafers är brittiska hovleverantören Loake 1880. Även här hittar du flera modeller av likadana Tassel Loafers som hos Crockett & Jones. Ovan är ett par stiliga handsydda i präglat kalvskinn.

I underlinjen Loake Lifestyle hittar du också skor med enklare konstruktioner och till ett något förmånligare pris. Denna linje erbjuder ett alternativ till den klassiska randsydda sulan, men med samma eleganta design och kvalitet.

3. GANT – preppystilen personifierad

snyggaste herrskor för vår och sommar 2022

GANT är ett av de märken som är starkt förknippade med amerikansk collegestil och preppy. Därför hör det också till att ha en ett par stiliga Pennyloafers i utbudet, eftersom namnet på skomodellen ju härstammar därifrån. Dessa Pennyloafers är en av de mest prisvärda på marknaden. Skorna är tillverkade i Portugal i en följsam mockakonstruktion med insida i läder.

4. G.H. BASS Weejuns – klassiska pennyloafers

snyggaste skorna för män sommar 2022

Modellen Weejuns från anrika G.H. Bass & Co. är en av de mest klassiska skomodeller som finns på marknaden. Detta trots att den är relativt okänd bland svenskar. G.H. Bass & Co. grundades av George Henry Bass år 1876 och den första mockasinen lanserades redan 1906.

År 1936 kom den första modellen av Weejuns ut på marknaden och skorna blev väldigt populära inom preppy-modet i USA under 1950- och 1960-talet.

Trots sin relativt billiga prislapp är detta en modell som är designad för att hålla väldigt länge tack vare gummisulan och den starka överdelen i läder. Weejuns finns både som klassiska Penny Loafers och Tassel Loafers.

5. Santoni – italienskt skohantverk

snygga loafers till sommaren

Italien är känt som landet där varje man har åtminstone ett par loafers i garderoben. I Italien hittar du också en av de främsta skotillverkaren på marknaden i form av Santoni.

På bilden ser du ett par handgjorda samt durksydda tasselloafers med ovansida i mocka. Santoni som skomärke genomsyras av tradition och autenticitet med passion för detaljer och kvalitet.

6. Edward Green – skor av högsta kvalitet

snygga herrskor vår sommar 2022

Ett av de skomärken med högst status på marknaden är Edward Green. Här har du ett par pennyloafers i kalvskinn tillverkade för hand i Northampton, England. Dessa är tillverkade av kalvskinn i finaste kvalitet, omsorgsfullt utvalt från garverier i Italien och Frankrike.

Vid slutfinishen målas och vaxas skorna för hand, vilket är ett omfattande arbetsmoment vilket ger skorna Edward Greens karaktäristiska utseende. Om du vill satsa på ett par skor för hela livet är det Edward Green du skall satsa på.

7. John Lobb – tidlös design och exceptionell kvalitet

klassiska skomodeller vår sommar 2022

Det 150 år gamla märket John Lobb har ett ursprung i bespoketillverkning av skor. Det var inte innan Hermés köpte upp märket år 1976 som de introducerade en kollektion av ready-to-wear skor. Här syns ett par Pennyloafers i mocka som lanserades år 1950. Detta är än idag en favorit hos många på grund av den tidlösa designen och exceptionella kvaliteten.

8. Vinny’s – samtida nytolkningar av loafern

snygga klassiska herrskor vår sommar 2022

Ett intressant relativt nytt märke för våren och sommaren är 2022 är Vinny’s. Detta är ett märke som helt fokuserar på att skapa samtida nytolkningar av den klassiska loafern. Samtliga loafers från Vinny’s är handgjorda i en familjeägd anläggning i Portugal, som tillverkat skräddarsydda skor i tre generationer.

9. George Cleverley – uppseendeväckande design

snyggaste herrskor vår sommar 2021

George Cleverley är ytterligare ett anrikt brittisk märke som tillverkar högklassiga skor. Det finns knappast en snyggare design än hos de skor du hittar hos George Cleverley. Vi är speciellt förtjusta i de Penny Loafers med kornigt läder.

Genom historien har George Cleverley tagit fram skor för allt från Sir Winston Churchill till David Beckham och Sylvester Stallone. Det säger en del om det skohantverk märket står för. Denna modell heter George och finns i många olika material och färgnyanser.

10. Vagabond – Snygga modeller till förmånligt pris

snygga herrskor vår sommar 2022

Bland de mer förmånliga modeller av loafers som finns på marknaden kan modellen Alex M från Vagabond nämnas. Dessa har en stilren design och robust gummisula. Vagabond är ett av de märken som är värda att nämnas för de som vill ha en hållbar sko för sin prisnivå. Kvaliteten och hållbarheten ligger såklart inte på samma nivå som hos de märken vi nämnt ovan, men pris/kvalitetsförhållandet ligger på skälig nivå.

Hur du kombinerar loafers

hur du kombinerar loafers

Loafers är en av de stiligaste skomodellerna för våren och sommaren 2022. Det finns ingen annan skomodell som på samma sätt tar fram de designelement vi vill framhäva i herrmodet våren och sommaren 2021. Det finns en orsak till att loafers är den modell italienarna föredrar.

Byxor med hög midja och frontveck passar bäst tillsammans med loafers. Om du vill klä sig i linnekostym är också loafers det självklara valet för en både uppklädd men samtidigt avslappnad stil.

snygg herrstil loafers vår sommar 2022

Hur bär du då loafers? Det råder delade meningar kring huruvida man som gentleman faktiskt kan bära bara anklar tillsammans med skor. Till sommaren är det något som vi definitivt rekommenderar. Det är betydligt snyggare än om du bär strumpor innanför loafers – oavsett vad etiketten säger.

Det är fantastiskt hur stor skillnad valet av skor har för din stil! Överskjortan är vårens och sommarens modeplagg. Du kan bära sneakers till vardagen, men genom att bära loafers blir du genast mer elegant.

Om du vill undvika fotsvett som riskerar att göra att skorna börjar lukta ofräscht rekommenderar vi strumpor som inte syns utanför skorna. Det finns många modeller av dessa strumpor på marknaden numera.

bästa strumpor i lågskor

Falke är ett märke som tagit fram strumporna Step in Box Loafer med rymlig öppning för foten, som inte syns i lågskor. Dessa är även behandlade med silikon i helgen som gör att strumporna hålls uppe på foten. Vi rekommenderar en beige färg på strumporna för längsta möjliga hållbarhet och för att undvika missfärgningar i loafers.

Sammanfattning

Det finns många alternativ även för den som söker efter förmånliga kläder för män på nätet. Du får dock inga randsydda skor för under 1000 kronor och vi rekommenderar alltid att du satsar på kvalitet då det handlar om skor.

Herrmodet är riktigt snyggt år 2022 och skorna är en oerhört viktig del av helheten. Loafers är en av de självklara skomodellerna i herrgarderoben om du vill klä dig snyggt våren och sommaren 2022.

Vanliga frågor om loafers

Hur ska loafers sitta?

Loafers skall sitta tätt på fötterna. Det är en utpräglad varmväderssko och därför bär man i allmänhet tunna strumpor till loafers.

Hur bär man loafers?

Bär gärna loafers med strumpor som inte syns i lågskor. Det ger en elegant vår- och sommarstil. Loafers passar både till en mer uppklädd stil och till vardagskläder.

Var hittar man loafers för breda fötter?

Många av de mest exklusiva bland märken som Crocket & Jones och Loake 1880 har loafers som passar för breda fötter. Om du väljer en modell i mjukt, äkta läder så passar även skorna för breda fötter.

Var hittar man loafers till kostym?

Några av de mest stiliga och klassiska modellerna av loafers passar även bra att använda till kostym. Vi rekommenderar bland annat modellen Cavendish från Crockett & Jones för dig som vill ha stiliga loafers till kostym. Denna modell finns i många lika färgnyanser och material.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *