Idrottsvärldens främsta stilikoner

Det är inte alltid som de stora idrottsprofilerna förknippas med välsittande kostymer och ett välgroomat yttre, men det finns trots allt en och annan världsstjärna som inte har gjort bort sig på röda mattan. De senaste åren har det dessutom blivit allt vanligare att idrottare dyker upp på listorna med de bäst klädda männen. Herrarna på den här listan tenderar att sticka ut lite extra när det kommer till hur de för sig – både på och utanför planen. 

Henrik Lundqvist

Låt oss inleda med den svenske stjärnmålvakten från New York Rangers – en av våra utan tvekan bäst klädda idrottsexporter. Skulle det finnas odds på idrottare med störst chans att hamna på en lista över välklädda män, så hade du kunnat gå in på http://svenskaspelbolag.eu/ och hittat Henrik Lundqvists namn på bara några sekunder. 

Hockey känns ofta långt efter många andra idrotter i form av hur spelarna klär sig utanför idrottsarenan. Den typiska kepsen bakochfram i kombination med en grådassig tröja och pösiga byxor syns allt för ofta i hockeysammanhang. Sedan Lundqvist tog flyget över Atlanten för 15 år sedan har det dock skett en viss förändring i NHL. Genom åren har svensken har visat vägen för många andra spelare med sina exemplariska kostymer och sin alltid så oklanderliga frisyr.

David Beckham

Men det är inte endast svenska idrottsstjärnor som satt ribban för mode och stil. Ingen lista över välklädda sportprofiler kommer väl någonsin att vara komplett utan den evige stilikonen, David Beckham? Den före detta fotbollsprofilen har sedan början av sin karriär skapat rubriker på grund av sättet han klär sig och för sig. Genom åren har han alltid varit modemedveten, och även han inte alltid visat upp sig i rena fullträffar så har han de senaste åren blivit allt mer stilsäker. 

LeBron James

Basketgiganten LeBron James förknippas mer med sina enastående bedrifter på basketplanen och sina sneakers i storlek 49, än vad han gör för sin övriga klädsel. Det förvånar säkerligen många med vilken självklarhet som Los Angeles Lakers bjässe bär upp sina välsittande kostymer. 

Precis som många andra stjärnor tar James ibland ut svängarna lite väl mycket när det kommer till vad han klär på sig, men med det sagt så råder det inga tvivel om att han är en av de mer modemedvetna profilerna inom sportens värld.

Russel Westbrook

Till skillnad från de många plufsigt klädda lirarna i NHL, så är NBA rena rama modehuset i jämförelse. Utöver ovan listade James så finns det dussintals välklädda basketspelare i den nordamerikanska toppligan. Det finns dock en spelare som sticker ut extra mycket, och det är Houston Rockets Russell Westbrook. 

Westbrook anses av många vara den aktiva idrottare som i dagsläget är den absolut bäst klädda individen. Även om Westbrooks stil avviker en del från den klassiska gentlemanna-looken, med outfits som ser ut att vara hämtade direkt från catwalken, så behöver du inte leta länge för att hitta bilder på honom där han också bär kostymer i världsklass. 

Hidetoshi Nakata

Den före detta japanske fotbollsstjärnan, Hidetoshi Nakata, förbises ofta i sammanhang när stilikoner från idrottsvärlden diskuteras. Med tanke på hur Nakata förkroppsligar den moderne gentlemannen, både med sitt sätt han för sig på och hur han klär sig, så borde han dock kategoriseras i samma fack som både Henrik Lundqvist och David Beckham. 

Herrarna som listats ovan har visat sina kollegor inom sportens värld att idrottsprofiler kan synas i annat än träningsoverallen. De är inte bara förebilder för sportentusiaster, utan även för en och annan gentleman.

För den som vill bli lika framgångsrik (och rik) som en av dessa stilikoner men inte har de fysiska förutsättningarna så är betting ett annat vägval. Tekniker som matched betting ger samma fördelar som Beckham och LeBron James fysik men i digital form!

0 replies on “Idrottsvärldens främsta stilikoner”