Highland Parks nya whisky TWISTED TATTOO går under huden

I samarbete med den danska tatueraren Colin Dale lanserar Highland Park snart en ny 16-årig single malt whisky. TWISTED TATTOO är destilleriets första whisky som har framställts genom att kombinera whisky lagrad på Riojafat med whisky lagrad på first fill bourbonfat.

Highland Park TWISTED TATTOO är en 16-årig single malt och det senaste tillskottet från destilleriet på skotska Orkneyöarna. Whiskyn är inspirerad av ögruppens nordiska arv och vikingalegenden om Midgårdsormen som växte sig så stor att den kunde slingra sig runt jorden och bita sig själv i svansen.

Det är första gången som destilleriet har framställt en single malt genom att kombinera whisky som har mogna på Riojafat med whisky lagrad på first fill bourbonfat.

Inför lanseringen av TWISTED TATTOO inleddes ett kreativt samarbete med den danska tatueraren Colin Dale, som specialiserar sig på en särskild tatueringsteknik som utförs helt på fri hand, utan maskin. För Highland Park har han designat flaskans dekor och förpackning. Colins studio, Skin & Bone, har bidragit till en renässans för den bortglömda tatueringstekniken från Norden, de amerikanska urinvånarna och den inuitiska kulturen.

“Colin Dale var det perfekta valet som kreativ partner. Han är ett typiskt exempel på en modern viking och samarbetet belyser likheterna som finns mellan våra olika hantverk. Tatueringar är känslomässigt viktiga för bäraren eftersom de berättar en historia, precis som vår whisky berättar historien om Orkneyöarnas traditioner. Båda konstarter kan härledas flera hundra år bakåt i tiden där traditionen fortfarande spelar en stor roll både för tatueringskonsten och för whiskytillverkning”, säger Jason Craig, global varumärkeschef på Highland Park.

TWISTED TATTOO efterföljer Highland Park FULL VOLUME som lanserades på Systembolaget i februari 2018.

highland park twisted tattoo

Highland Park TWISTED TATTOO 16YO finns tillgänglig hos Systembolaget från och med 26 april, online och i utvalda butiker.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *