Suitsupply lanserar sin höst- och vinterkollektion

Suitsupply FW18 - Find Your Own Perfect Fit (PRNewsfoto/Suitsupply)

Holländska Suitsupply är ett av världens snabbast växande modevarumärken med över 100 butiker över hela världen. Även i Sverige finns numera en fysisk butik efter att Suitsupply öppnade i köpcentret Mood i slutet av maj.

I sin nyaste kampanj för hösten och vintern 2018 hyllar Suitsupply mångfalden. Märket är känt för att uppmuntra individualitet och personlig stil. I den nu aktuella kampanjen finns representerat män från olika religioner och deras unika ritualer. Kampanjen går under namnet Find Your Own Perfect Fit.

Foto: PRNewsfoto/Suitsupply

Bland nyckelplaggen i den nya kollektionen återfinns bland annat en elegant blå tredelad kostym i hundtandsmönster (houndstooth) och en smaragdgrön, dubbelknäppt kostym som uppdaterats med en breda slag (bilden ovan). Förutom dessa bjuder kollektionen sin vana trogen på mångsidighet, med många snygga ytterplagg. Bland dessa en kamelfärgad jacka, skräddad med passformen hos en bomberjacka och skuren i rent läder med en strukturerad mockafinish.

Bild: PRNewsfoto/Suitsupply

I kollektionen finns även en Lavello-överrock i mjukt borstad ull- och kashmirblandning från italienska E. Thomas, som är skräddad i en smal passform i en dovt rosa nyans. Liksom flera andra ytterrockar i kollektionen är denna dubbelknäppt och har försetts med breda spetsiga slag.

Bland de mer vardagliga plaggen märks byxor i tjockt manchestertyg, som framhäver en uttalad textur. Byxorna är skräddade i en smal passform och är skurna i ren och luftig bomull från italienska Pontoglio.

Bild: PRNewsfoto/Suitsupply

I en industri där det så kallade ”snabba modet” länge dominerat och hantverket alltmer glömts bort, erbjuder Suitsupply en ny dimension inom manligt mode. Genom användning av de finaste tygerna, tillsammans med en uppmärksamhet vid detaljer och till rimliga priser är det inte förvånande att Suitsupply snabbt nått framgång bland män över hela världen.

Vid ett blindtest utfört av Wall Street Journal år 2011 framgick att en kostym som kostar $600 från Suitsupply erbjuder samma kvalitet och stil som en kostym från Armani för $3,600.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *