​Martell lanserar Single Estate Cognac

Martell, ett av världens äldsta konjakhus, lanserade i november 2016 en ny Single Estate Cognac, Martell Domaine de Charbonnièr. Konjaken är en del av samlingen Collection Single Estate, vars hela produktion från druvan till buteljeringen sker inom samma egendom.

Domaine de Charbonnière är helt och hållet producerad i Borderies – det minsta och mest eftertraktade ”cru” i Cognacsregionen. Konjaken fångar kärnan i regionens unika terroir och tar vara på Martells och folkets i Cognac enastående arv. Den framhäver den kunskap och passion som finns hos de kvinnor och män som varje dag sköter om vinrankorna, tillverkar vinet samt destillerar fram och lagrar det som fransmännen kallar eau de vie – livets vatten – den spritdryck som sedan blir konjak.

Christophe Valtaud, Källarmästare hos Martell säger: ”Att skapa, producera och även njuta av en konjak kräver tålamod.  Domaine de Charbonnière har skapats ur Martells stolthet över hantverket och traditionen. Att konjaken är producerad på samma egendom från början till slut, något som är väldigt ovanligt idag, ger den en distinkt karaktär och elegans.”

Martell Domaine de Charbonnière har en färg av gyllene koppar och en rund och delikat doft av blommor, frukt och vanilj. När du snurrar på glaset kommer ädla toner av konserverad frukt som aprikos, körsbär och plommon, samt en tillstymmelse av marsipan fram.

Smaken är balanserad och fyllig. Frukten och blommorna utvecklas på ett vackert vis tillsammans med en träighet och toner av plommon- och aprikosmarmelad. Avslutet är långt och lent där frukter, blommor och träiga toner flätas samman i harmoni.

Martell Domaine de Charbonnière produceras i begränsad upplaga och är en av tre nya produkter som utgör Collection Single Estate. Samlingen är en hyllning till Cognacsregionen. Martell Domaine de Charbonnière kommer att finnas i Systembolagets beställningssortiment med artikelnummer 86053 och med ett pris på 1999 kronor.

De andra två produkterna i Martells Collection Single Estate, 1989 Vignoble C. Mongillon och 1978 Vignoble A. Couillaud kommer att successivt släppas i begränsat antal i Systembolagets beställningssortiment.

Om konjakhuset Martell

chateau-de-chanteloup-maison-martell

Martell är äldst av de stora konjakshusen. I över 300 år har ett passionerat konjakshantverk varit familjens Martell arv. Från generation till generation har Martells ”Art de Vivre” och ”Savoir Faire” fört traditionen vidare och skapat en unik historia av kvalitet, smakupplevelser och lyx.

martell-creation-extra

Creation Grand Extra är en av flera exklusiva produkter i konjakhuset Martells sortiment.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *