10 bästa DIY-hacks för hemmet som verkligen fungerar

bästa diy hacks på tiktok

TikTok har lärt oss en hel del om de enkla sakerna i livet och DIY-hemhacks är inte annorlunda. Med över 1 miljon globala sökningar efter DIY (Do It Yourself) den senaste månaden har TikTok öppnat våra ögon för enkla knep som inte bara kan spara oss dyrbar tid utan också pengar i vår vardag.

Experterna på OnBuy Drills var angelägna om att undersöka de mest populära DIY-hacks du borde göra enligt TikTok. Tillsammans med resultaten har OnBuy Drills levererat en rad viktiga säkerhetstips att följa när man hanterar gör-det-själv-verktyg hemma.

1. Ta bort ljusvax från möbler med isbitar

Nu när julen närmar sig är det många som tänder ljus för att fira den festliga säsongen. Men om du skulle spilla ljusvax på möblerna, undvik att skrapa bort det! Fyll i stället en plastpåse med iskuber och lägg den över vaxet. Vaxet kommer att hårdna tillräckligt så att det kan plockas bort utan att förstöra din dyra mahogny. TikToker @diyonthefly förvånade sina följare med detta nyttiga hack som fått 458 000 visningar.

2. Borra ett hål i botten av din soptunna

Visst hatar vi alla den där känslan när du inte kan få ut din soppåse ur sopkärlet. Visste du att om du borrar ett hål i sidan av din soptunna kan du förhindra att påsen fastnar? Detta gör sig av med den vakuumliknande förslutningen, vilket gör det lättare att dra ut påsen. Undvik dock att borra hålen för lågt, eftersom det kan leda till en röra när soppåsen läcker. @familyhandyman visar i en TikTok-video om detta livsförändrande hack.

3. Borra ett dräneringshål i din kruka eller vas.

En borrmaskin är ett praktiskt, mångsidigt verktyg att använda runt om i huset, och den kan även användas för att borra hål i krukor och vaser för att göra den perfekta växtkrukan. Börja med ett stadigt tryck och tryck in borret i krukan tills borret gräver sig ner i ytan. Använd alltid en jämn, medelhög hastighet för att undvika att borret snurrar för fort. En viral video av TikTok-användaren @justcrazyplantmom med 88 000 visningar visade följarna steg för steg hur man gör det på ett säkert sätt.

4. Använd en plasthandske och en strumpa för att måla ojämna områden

För att måla ojämna ytor som trappspindlar är det snabbaste sättet att göra det genom att ta på sig en gummihandske, följt av en strumpa, och sedan använda handen för att måla. En viral video från TikToker @diywithemma visade att jobbet kan göras på en bråkdel av tiden och samlade 3,5 miljoner visningar för detta DIY-hack.

5. Ta bort repor på möbler med hjälp av tandkräm

Genom att använda en liten mängd tandkräm utan gel kan du effektivt ta bort alla spår av repor från möbler och till och med glasfönster. Med 18 600 globala sökningar på ”hur man tar bort repor från glasfönster” har TikTok utan tvekan blivit ett användbart undervisningsverktyg. Applicera helt enkelt en liten mängd tandkräm på en fuktig trasa och gnugga sedan försiktigt i cirkulära rörelser. Glöm inte att sedan rengöra överflödig tandkräm med en annan trasa.

6. Ta bort rost från verktyg och rostfritt stål

För att ta bort rost från verktyg eller rostfritt stål lägger du dem helt enkelt i ett badkar eller en behållare med vit vinäger och bordssalt. På TikTok visar @mrfixitdiy de imponerande resultaten efter att ha blötlagt verktyg i 24 timmar och har fått 3,2 miljoner visningar med detta hack.

7. Använd en hårtork för att få bort kritmärken från väggarna

När barnen får tag på kritor kan det innebära en katastrof, men @aftontaylor på TikTok har lärt oss ett enkelt sätt att ta bort alla spår av dem. Börja med att använda en hårtork för att värma upp väggen i några sekunder för att mjuka upp kritvaxet och torka sedan bort det med en mjuk trasa.

8. Linda ett gummiband runt halsen på tvålbehållaren för att undvika överanvändning.

Om du lindar ett gummiband runt halsen på en tvåldispenser kommer du att sakta ner flödet, vilket innebär att du får den perfekta mängden tvål vid varje pumpning. TikToker @miseenplace-au visade det här tipset i en TikTok-video och förvånade sina 17 900 följare över hur effektivt det här hacket är.

9. Gör en dammfångare när du borrar ett hål

Som @toolstour visade för sina 1,3 miljoner följare i en TikTok-video innebär detta enkla hack att man klipper av änden på en flaska, borrar ett hål i botten och sedan placerar detta genom borrkronan. Detta kommer att samla in alla spår av damm när du borrar.

10. Rätt sätt att använda en sopsäck

Det enklaste sättet att använda en soppåse är att helt enkelt placera det öppnade dragsnöret över den övre kanten på sopkärlet och sedan trycka ner på insidan av påsen för att ta bort all luft. TikToker @ch0zi förbluffade sina fans med detta enkla hack och nådde 22,9 miljoner visningar.

Användbara säkerhetstips när man hanterar gör-det-själv-verktyg hemma:

  • Använd alltid skyddskläder som skyddsglasögon, handskar och dammskydd för att undvika skador.
  • Använd alltid rätt verktyg för jobbet! Det är bättre att investera i verktyg av hög kvalitet, eftersom de inte bara gör jobbet snabbare och säkrare, utan också kommer att komma till nytta igen för framtida DIY-projekt.
  • När du använder knivar eller vassa föremål ska du aldrig skära mot dig själv, eftersom en glidning på ett finger lätt kan framkalla skador.
  • När du använder verktyg som hammare, använd en nåltång när du slår in små spikar i väggen. Att försöka hålla fast små spikar med fingrarna kan vara farligt, genom att använda en nåltång ser du till att fingrarna inte är i vägen.
  • Och viktigast av allt, stegar är en av de främsta orsakerna till olyckor i gör-det-själv-arbeten. Se till att du aldrig lutar dig åt ena sidan på stegen, eftersom du kan förlora balansen. Om du inte kan nå det avsedda området, gör en paus och justera stegen närmare.


Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *