10 tips på hotell för den kultiverade resenären

sommarens vinresor 2019

Sommaren erbjuder så mycket mer än endast strandhäng och solande. För den som är intresserad av kultur och matupplevelser finns många underbara platser att besöka runtom i världen.

Boendet kan utgöra en viktig del av reseupplevelsen om man väljer rätt. Speciellt för den som är intresserade av viner och vackra trädgårdar finns några riktiga pärlor att uppleva. Resesajten Secret Escapes har här listat tio hotell för vin- och trädgårdsälskaren för den som planerar en sommarresa. Vi börjar med fem hotell för den som gillar viner och övergår sedan till hotell för trädgårdsfantasten.

5 hotell för vinälskaren

Vin är för många en livsstil snarare än ett intresse. Här är fem hotell som där vinupplevelsen står i fokus – med allt från vinkällare i Sverige till ekologiska vingårdar i Italien.

1. Välsorterad vinkällare och en guidad tur på vinfältet i Halland

resor för vinälskare sommaren 2019

På Ästad Vingård i Halland kan du bo mitt i en lantlig idyll och träda in i en hel värld av vin. Gå en guidad tur ute på vinfältet, kliv in i ett vineri, drick ett glas vin i vinbaren eller utmana dina smaksinnen med vinprovning i vinkällaren. 

2. Idyllisk vinodling och vinterapi bland gröna kullar i Italien 

sommarresor för vinälskare

På Borgo Condé Wine Resort i Forli i Italien handlar allt om druvan. Här erbjuds både guidade turer där man kan få smaka på viner från odlingen och spabehandlingar med vinterapi. En tillflyktsort för alla vinälskare. 

3. Vinkällare på ett slott i Lot-dalen i Frankrike

slott för vinälskare sommar 2019

Beläget uppe på en klippa i Lot-dalen, med en vacker utsikt i alla väderstreck, ligger det medeltida slottet Château de Mercuès. En enorm trappa leder ner till den underjordiska källaren där slottets viner – som kommer från den egna vingården – lagras i lugn och ro.

4. Italiensk vinresort med flera hektar ekologiska ägor 

sommarens vinresor 2019

Altarocca Wine Resort i Orvieto i Italien är en oas för lyxsökaren, och charmar sina besökare med nästan trettio hektar ekologiska vingårdar. Här kan du utforska det traditionella umbriska köket och samtidigt avnjuta en vinprovning i hotellets gemytliga vinkällare.

5. Vingård i Sydafrika med slående utsikt 

resor för den som gillar vin sommaren 2019

På De Zalze Lodge i Stellenbosch i Sydafrika kan du bo på en vingård med slående utsikt över Stellenboschs berg och grönskande natur. Här ingår även en vinprovning med hotellets kunniga personal i priset. Ett måste för vinentusiasten. 

5 resmål för trädgårdsfantasten

Nu med sommaren runt hörnet står trädgårdarna i full blom runt om i världen. För den som inte kan få nog av vackra trädgårdar finns här fem natursköna pärlor för natur- och trädgårdsfantasten – med allt från italienska trädgårdar och tropiska djungler till UNESCO-listade nationalparker.

1. Lyxig trädgårdspool omgiven av en botanisk trädgård i Verona

Detta femstjärniga konsthotell i Verona, Italien, ger känslan av att man befinner sig mitt i en filminspelning. Byblos Art Hotel Amistàs har inte bara en vacker italiensk trädgård med exotiska växter – hotellet erbjuder också en flott swimmingpool mitt i den spirande grönskan. 

2. Engelskt herrgårdshotell klätt i murgröna

I södra Cotswolds, England, hittar man herrgårdshotellet Whatley Manor som är klätt i en tätväxt murgröna från topp till tå. Hotellet ligger inbäddat i tolv hektar naturskön miljö med utsikt över den engelska landsbygden – en naturupplevelse som är svår att slå. 

3. Balinesisk trädgårdsdröm med inslag av regnskog

På Ketut’s Place Villas, beläget strax norr om Ubud (Bali, Indonesien), har du möjlighet att bo mitt i en tropisk trädgårdsdröm. Boutiquehotellet har en traditionell balinesisk stil och är omgivet av en idyllisk, tropisk trädgård med inslag av regnskog och det fridfulla ljudet av rinnande vatten. 

4. Historiskt hotell i naturlig miljö på en halvö i Litauen

Monte Pacis ligger på en halvö i Kaunaslagunen, Litauen. En nästan 100 meter lång allé med ståtliga lindar leder fram till den vackra och historiska entrén. Den privata innergården, omgiven av skog och lugnt rinnande vatten, skapar en fridfull vistelse och en hotellupplevelse utöver det vanliga.

5. Sjönära hotell omgivet av UNESCO-listad nationalpark i Storbritannien

Another Place, beläget vid Ullswater Lake i Storbritannien, erbjuder en fängslande naturupplevelse med den UNESCO-listade nationalparken Lake District National Park tätt intill. Även den välskötta hotellträdgården med utsikt över den vackra sjön är något alldeles extra.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *