11 manliga prylar som förgyller i höstmörkret

Hösten och ruskvädret har även sina fördelar. Då kan man bland annat med gott samvete ägna mer tid åt sina intressen inom hemmets fyra väggar. De flesta av oss män önskar väl att man åtminstone någon dag i veckan kan göra detta ostört. Det kräver naturligtvis en egen hörna eller ett eget rum som man kan dra sig undan till när det behövs.

Idag hämtar vi dock snarast inspirationen från de prylar som man kan använda sig av för att verkliga sin hobby. Det finns nämligen en del riktigt snygga manliga prylar på marknaden för tillfället.

Innan vi går över till dessa börjar vi dock med lite inspiration från hobbyrum i 1930-talets Hollywood. I februariupplagan av The Modern Screen Magazine från år 1931 har man tagit fram favoritrum från några av den tidens filmstjärnor och gjort det till ett ”Hollywood Dream House”. Nedan är några exempel.

Enligt skribenten en av de finaste skrymslena i hela Hollywood för en man att få sig lite tid för sig själv och läsa sin favoritbok. Det är/var Clive Brook som ägde denna hörna när det begav sig.

Varje hus – och framförallt varje drömhus – måste ha ett spelrum där man kan spela bridge, poker biljard eller bara röka utan risken att stöka till kvinnans ägodelar. Buster Keating är den lyckliga ägaren till detta rum ägnat åt underhållning.

Sedan går vi över till prylarna som kan förgylla mannens tillvaro i höstmörkret.

Linley – Trafalgar Wood Shooting Companion

Denna samling från engelska Linley innehåller två karaffer, tennkoppar som är numrerade och en behållar för åtta Corona Nr 5 cigarrer. Perfekt för jägaren och en kväll bland jaktkompisar.

James Purdey & Sons – Tippling Stick

Denna elegant käpp från anrika brittiska James Purdey & Sons är perfekt för traditionellt engelskt friluftsliv. Speciellt om man gillar att ta sig en sup då och då, eftersom det inne i käppen finns gömd en 50 ml stor glasflaska där man kan ha sin whisky under kalla höstdagar.

Teleskop från Celestron

Om man har stjärnskådning och astronomi som hobby, finns det knappast något snyggare än Celestrons vintage-teleskop på marknaden. Bland de som använt sig av Celestrons teleskop återfinns Barack Obama och flertalet astronauter som tagit sig en titt på stjärnorna genom det anrika företagets mångsidiga utbud av teleskop.

Berlutis Cigarrskåp/humidor

Berlutis cigarrbox är handgjord i Paris, med en kombination av trä och märkets signaturmaterial, venetianskt läder. Inuti boxen finns en inbyggd humidor som hjälper till att hålla cigarrerna fräscha.

Berluti, som grundades år 1895 är i övrigt kanske mest kända för sina lyxiga skor och väskor i samma venetianska läder. Det absolut snyggaste man hittar bland portföljer om man frågar mig. Men smakar det så kostar det – för en portfölj från Berluti får man räkna med att betala mellan 25.000-35.000 kronor, beroende på modell. Humidoren ovan kräver också djupa fickor, med dess pris på nästan 50.000 kronor.

Favourbrook rökrock/smokingkavaj

Engelska Favourbrook som finns stationerade på Jermyn Street i London har några av marknadens snyggaste smokingkavajer i sammet för tillfället. Nuförtiden används dessa smokingkavajer i sammet sällan som rökrockar, utan främst som kvällsplagg – alltså som en traditionell smokingkavaj. Det innebär dock inte att man inte själv kan använda dessa i dess ursprungliga syfte, alltså till rökning.

Morris Stockholm smokingkavaj

Man behöver dock inte söka sig ända till England för att hitta en snygg rökrock. Hos Morris Stockholm och deras Heritage-linje hittar man en riktigt snygg smokingkavaj i manchestertyg och med satin slag.

Orrefors Street-serie

Orrefors har tillverkat bruks- och konstglas sedan 1898. Hos Orrefors finns också något av det snyggaste man kan avnjuta sina favoritdrinkar i. Speciellt i Street-serien som är en personlig favorit. Här finns ett cognacs- och Martiniglas i förgrunden. Karaffen i bakgrunden är också riktigt snygg, men personligen gillar jag karaffen från serien City ännu mer.

Smython – Grosvenor Full-Grain Leather Poker Set

För spelrummet hör det till att ha ett pokerset redo ifall man får besök. Smythsons Grosvenor Poker Set är handgjord i Italien och innehåller spelkort, fem tärningar och 300 pokerchip i olika färger. Smythson grundades år 1887 och är hovleverantörer till det brittiska hovet som tillverkare av lädervaror.

Handgjord fickplunta från Ralph Lauren

Livsstilsmärket Ralph Lauren är känd för sina lyxiga kläder, men också för sin kollektion för hemmet. Vad som är mindre känt är Ralph Laurens Western-inspirerade linje RRL. Det är från denna linje den handgjord fickpluntan kommer. En riktigt snygg accessoar till höstjakten.

MONTBLANC + James Purdey & Sons Meisterstück Great Masters Fountain Pen

Montblancs Meisterstück reservoarpennor är kända som något av det finaste man kan äga bland pennor. Nyligen har man samarbetat med James Purdey & Sons för att ta fram en specialutgåva av den klassiska reservoarpennan ”Meisterstück Great Masters” som kom ut för första gången på marknaden år 1924. Pennan är tillverkad i Tyskland av turkiskt valnötsträd.

Fåtölj Club Caledonian

Sedan återstår det endast att skaffa sig en riktigt bekväm fåtölj för att läsa eller avnjuta sin favoritdrink i. Här finns en snygg tobaksfärgad variant från svenska Newport.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *