11 sätt att bli en bättre man under det nya året

hur du blir en bättre man 2020

Om du har som mål att bli en bättre och mer framgångsrik man under det nya året har du säkert redan gjort en del löften för hur du tänkt gå tillväga. Trots att det som behöver göras är enkelt i teorin, kan det vara betydligt svårare att genomföra allt i praktiken.

Det som behövs är en stor portion av viljestyrka och energi. Här har vi samlat några enkla tips som hjälper dig att både bli mer energisk och samtidigt mer harmonisk under det nya året.

1. Tanka energi till din kropp

För att kunna hjälpa andra måste du börja från ditt eget välmående. Vilka dåliga vanor har du i dagens läge som gör dig trött och håglös? Ändra på detta genom att börja äta nyttigt, sov mer och träna. Eliminera sedan de människor från ditt liv som tillför negativ energi.

2. Läs en bok varje vecka

Det finns oerhört många fördelar med att läsa. Det ger visdom, ett utökat ordförråd och dessutom ger det en helt annan sinnesro än att slösurfar på telefonen. Gör dig själv en tjänst och ägna en halv till en timme åt läsning varje vardag innan läggdags.

Vanligen tar det mellan 5 till 7 timmar att läsa genom en vanligt bok. Med andra ord skall det inte vara helt omöjligt att hitta tid att komma igenom en bok per vecka. Det finns många bra tips på bra böcker på nätet. Bill Gates har som vana att regelbundet tipsa om bra böcker för självutveckling i en skild kategori på sin hemsida.

2. Ha en journal för anteckningar

För att lära dig så mycket som möjligt kan du också gärna ha ett anteckningshäfte där du skriver ner dina lärdomar från de böcker du läser. Tänk så mycket visdomar du hinner samla på dig under ett helt år om du ser till att göra detta till en rutin!

Studier har visat att du minns det du skriver ner betydligt bättre. Om du dessutom ser till att repetera detta med jämna mellanrum finns utmärkta möjligheter att du faktiskt drar nytta av dessa kunskaper i ditt liv mer regelbundet.

3. Drick vatten

Ett av de enklaste och samtidigt mest bortglömda sätten att må bra i vardagen är att se till att vätskebalansen hålls på rätt nivå. Se till att alltid drick vatten efter morgonkaffet och ha alltid en vattenflaska redo vid arbetsbordet för att dricka med jämna mellanrum under dagens lopp.

4. Håll rutinerna

För välmående är rutiner ofta underskattade. Det är det som du gör med regelbundenhet som kommer att avgöra resultaten på lång sikt och bidra till att förenkla vardagen. Se till att alltid gå och lägga dig och vakna vid samma tid på dygnet. Försök också att äta vid samma tidpunkter på dygnet. Den som har automatiserat sitt livsflöde har också mycket enklare att improvisera vid sidan om det som man vet att måste göras under en dag.

5. Var diplomatisk

Har du starka åsikter gällande politik eller klimatförändringar? Försök att hålla dig objektiv och rannsaka dina egna åsikter. Undvik att vädra starka åsikter i sociala medier. Alla har rätt till sin åsikt och finns det något du verkligen brinner för skall du såklart engagera dig. Men håll alltid en god ton och respektera andra. Att ha rätt är överskattat. Det är vad du lär dig av andra som avgör vilka framsteg du gör i livet. Att hålla på och reta upp sig på andra är slöseri med tid och krafter.

6. Se på Donald Trump och gör tvärtom

Donald Trump är verkligen urtypen för allt som du bör undvika som en bra man och medmänniska. Att idiotförklara alla som inte håller med dig och att förneka allt som inte direkt gynnar dig och dina intressen är bara några av de saker från nämnda persons register som du bör undvika. Om du fortsättningsvis beundrar personen ifråga, kan du alltid ställa dig följande fråga; hur skulle världen se ut om alla levde efter hans principer?

7. Se framåt och tänk positivt

Bitterhet, ånger och negativa känslor är något som verkligen kommer att fördröja din utveckling som människa. Om du haft motgångar, sluta se tillbaka på den dörr som stängts och fokusera istället på alla möjligheter som finns framför dig. Det finns lärdomar att hämta från alla motgångar, förutsatt att du är redo att tänka positivt. Oavsett hur jobbigt du haft det finns bara en väg att gå… och det är framåt.

8. Ta tid för dina medmänniskor

Oavsett hur stressigt du har det i ditt liv skall du alltid se till att hålla kontakten med de människor som är betydelsefulla i ditt liv. Det ger oerhört mycket kraft till det mentala att veta att det finns människor som verkligen bryr sig om ditt välmående och det skapar också en sinnesro att få prata med de som du bryr dig om.

9. Skaffa en meningsfull hobby

Livet kan inte endast bestå av jobb. Du behöver något annat att ägna din fritid åt för att få balans i tillvaron. Denna hobby skall inte bestå av att sitta hela kvällarna framför datorn och spela. Rör på dig och gör något utanför den digitala världen!

10. Vad är viktigt för dig?

Sluta att slösa energi på att tänka på vad andra eventuellt tänker om dig. Det är endast du själv som vet vad som är viktigt för dig innerst inne och därför är det du själv som anger riktningen i livet. Du kommer ändå aldrig att kunna göra alla nöjda och därför skall du heller inte lyssna på annat än konstruktiv kritik från de som verkligen har ditt välbefinnande i fokus.

11. Det är aldrig för sent!

Det finns aldrig en perfekt tidpunkt att ta tag i sina drömmar. Alltid finns det något eller någon som gör att du kommer att tveka på om nu är den rätta tidpunkten att genomföra förändringar i livet. Kom dock ihåg att allt som inte rör på sig står stilla. Du skall vara nöjd med det du har i livet just nu, men det finns alltid rum för förbättringar. För att en människa skall hitta mening med sitt liv behövs alltid något att sträva mot.

Gör 2020 till året när du blir den bästa möjliga versionen av dig själv! Det kommer att krävas mycket viljestyrka, men med ett gott hjärta och bra planering kommer du garanterat att lyckas.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *