22 vackra kvinnor från Hollywoods guldålder

ikoniska kvinnor från hollywoods guldålder

Liksom bland manliga skådespelare fanns det även bland kvinnor mängder av skådespelare som idag klassas som ikoner inom modet under Hollywoods gyllene era.

Vi hämtar inspirationen från 1950-talet och den igår nämnda tidningen Modern Screen. De årtal som är representerade är 1952-1953 och 1956-1959. Det fanns vissa skådespelare som var mer representerade än andra i dessa nummer. Uppenbart är att Marilyn Monroe var väldigt stor under 1950-talet och hon fanns i så gott som varje nummer på ett eller annat sätt. Även Elizabeth Taylor var väl framme i många nummer av tidningen. Grace Kelly blev också väldigt välbevakad efter sitt giftermål med furst Ranier III av Monaco i april 1956, då hon alltså blev furstinnan Grace av Monaco.

När man klickar på personernas namn nedan kommer man till en artikel gällande personen ifråga. Som vi konstaterade igår är det fascinerande hur nära man kom i bevakningen av personerna i Modern Screen. Istället för att som idag förlita sig på skvaller och andrahandsinformation, fick man i denna tidning ofta orden direkt från stjärnorna ifråga. Det betyder dock inte att denna tidning var fri från skvaller.

Nedan är alltså en lista på 22 vackra kvinnor från 1950-talets guldålder i Hollywood. Nummerordningen skall inte ses som någon rankning – en gentleman rankar inte kvinnor. Det skall dock erkännas att Audrey Hepburn alltid varit en favorit hos denna skribent. I artikeln som finns under hennes namn hade hon nyss slagit igenom som skådespelare i filmen Roman Holiday (1953) där även en annan av mina favoritskådespelare från denna tidsera var med i en av huvudrollerna, nämligen Gregory Peck.

1. Audrey Hepburn

2. Marilyn Monroe

3. Dana Wynter

Dana Wynter hollywood

4. Grace Kelly

5. Brigitte Bardot

6. France Nuyen

7. Ann Blyth

8. Elaine Stewart

9. Natalie Wood

natalie wood

10. Anne Baxter

anne baxter

11. Jan Sterling

12. Piper Laurie

13. Elizabeth Taylor

14. Kim Novak

kim novak

15. Janet Leigh

janet leigh

16. Rita Hayworth

17. Lana Turner

18. Mitzi Gaynor

19. Esther Williams

20. Joanne Woodward

21. Doris Day

22. Ava Gardner

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *