Vi önskar er alla en riktigt god jul!

stämningsbilder jul

Det är alltid lite stressigt inför julen, med matinköp, julklappshandel och allt annat som skall hinnas med. Nu borde ändå allting vara omskött och det har därför blivit dags att ta ut det bästa av julstämningen.

Det gör vi liksom tidigare år genom att lyssna till det mest klassiska av alla julalbum, Christmas Songs by Sinatra, som ursprungligen släpptes 1948. Visst har det kommit ut en hel del bra julalbum även efter detta, men det är ändå få sångare som får till den speciella julstämningen som Frank Sinatra.

För den som inte orkar sitta hela dagen och njuta av julmusik finns här även ett tips på lite läsning julafton till ära. Igår kom jag över en utmärkt bok på nätet som heter Writers at work, som är en sammanställning över några av de fascinerande intervjuer som publicerats i tidningen The Paris Review genom åren.

Det som är unikt med The Paris Review är att de har en ytterst lång lista av klassiska författare som man intervjuat genom åren. I dessa lär man sig mycket om arbetssätt och rutiner som dessa personer använt sig av för att skriva sina mästerverk.

Jag kan speciellt rekommendera intervjuerna med Truman Capote, Ernest Hemingway och William Faulkner från 1950-talet. Oavsett vilket yrke man har kan man lära sig mycket av dessa personers tankesätt kring hur man jobbar kreativt och var de hittat inspirationen.

I boken nedan finns bland annat intervjuerna med Truman Capote och William Faulkner.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *