3 Mocktails på nyheten Schweppes Ginger Beer

gingerbeer recept

För dig som ännu inte upptäckt ginger beer gör vi det idag med tre goda ginger beer mocktails. Mocktail Mule, Ginger Mockarita och Ginger Mimocka är tre alkoholfria drinkar på nyheten Schweppes Ginger Beer.

Ginger beer såg dagens ljus redan i 1700-talets England där man lät jäsa en brygd på ingefära, socker och vatten. Tillverkningsprocessen, som liknade ölbryggning, var också anledningen till varför man lät kalla drycken just beer. Smakmässigt skiljde sig dock dryckerna avsevärt åt, då ginger beer är en söt dryck med ett skarpt sting av ingefära. Och idag är faktiskt inte ens tillverkningsprocessen densamma, men likväl hänger namnet kvar från historien.

Nyheten Schweppes Ginger Beer är en unik smakupplevelse som är noggrant framtagen för att hitta den perfekta balansen av sötma, kolsyra och kryddig ingefära. En dryck med ett levande sting och en uppfriskande udd. Den är läskande god att dricka som den är, helst med mycket is.

Schweppes Ginger Beer är, liksom alla Schweppes produkter, alkoholfri. Ginger Beer är en fundamental ingrediens i klassiska drinkar såsom Moscow Mule och Dark ’n’ Stormy, och nu även i dessa tre mocktails på Schweppes Ginger Beer: Mocktail Mule, Ginger Mockarita och Ginger Mimocka.

Mocktail Mule

Mocktail mule

Alkoholfri Moscow Mule

Ingredienser (1 drink)
1,5 dl Schweppes Ginger Beer 0,5 dl färskpressad limejuice 0,5 dl sodavatten
Lätt krossad is
Limeklyfta
Myntablad till garnering

Gör så här:

Fyll en kopp med lätt krossad is. Häll i Schweppes Ginger Beer och färskpressad limejuice. Toppa upp med sodavatten. Garnera med en limeklyfta och generöst med myntablad. För den klassiska serveringen rekom- menderas en kopparmugg.

Ginger Mockarita

ginger mockarita

Alkoholfri Margarita

Ingredienser (1 drink)
1 dl Schweppes Ginger Beer
1 dl färskpressad blodgrapefruktjuice 1 tsk agavesirap
5 droppar tabasco
Zest från blodgrapefrukt Basilikakvist till garnering
Salt
Is

Gör så här:

Dra en blodgrapefruktskiva längs kanten på ett cocktail- glas och doppa sedan glaset i salt. Lägg is, agavesirap, färskpressad blodgrapefruktjuice och tabasco i en shaker och skaka om ordentligt. Sila sedan ner i glaset och toppa med Schweppes Ginger Beer. Skruva blodgrapefruktzest över glaset och garnera slutligen drinken med en kvist basilika.

Ginger Mimocka

ginger mimocka

Alkoholfri Mimosa

Ingredienser (1 drink)
0,5 dl Schweppes Ginger Beer
0,5 dl alkoholfritt mousserande vin 0,5 dl färskpressad apelsinjuice
En apelsinskiva till garnering

Gör så här:

Häll Schweppes Ginger Beer och färskpressad apelsinjuice i ett champagneglas. Toppa upp med bubbel. Dekorera med en apelsinskiva.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *