3 tips för dig som spelar på fotboll

betting på fotboll

Det är väl ingen som missat att fotbolls-EM är igång just nu? Intresset för turneringen är enormt som alltid. Inte minst i Sverige, som är ute efter revansch efter det snöpliga uttåget senast det begav sig. Under större fotbollsturneringar finns mängder av marknader för den som vill spela på matcherna.

Det kan vara svårt för den som inte är så insatt att spela på fotboll. Den som bettar bör aldrig se det som källa till inkomst, utan endast som ett nöje. Med andra ord skall du endast spela med pengar du har råd att förlora. Med detta som utgångspunkt tar vi här fram våra bästa tips för dig som spelar på fotboll.

Var hittar man betting på fotboll?

Det är enkelt att hitta fram till sidor som erbjuder betting på fotboll. Bäst casinosajter har i regel också ett bra utbud av odds på många olika sporter. Inte minst inom fotboll, som är en av de mest populära idrotterna i världen. Du hittar odds på allt från matchresultat till målskyttar och gula kort. Det går i princip att betta på det mesta som pågår i större matcher numera. Det går till och med att göra det i form av live-betting, där oddsen ändrar i realtid utifrån händelserna i matchen.

Tips för betting på fotboll

Om du inte är insatt kan det alltså vara en utmaning att betta på fotboll. Framförallt när det gäller att hitta spelvärda odds med överraskningsfaktor. Här tar vi därför fram några tips för nybörjaren.

  1. Kolla på statistiken.
    När du går in på ett matchpar i oddssektionen, så hittar du oftast också statistik från båda lagen. Här kan du få fram hur lagen spelat de senaste matcherna och hur det gått i senaste möten lagen emellan. Detta är något de flesta experter ägnar sig åt eftersom det kan avslöja en del om hur bra ett lags spel passar mot ett annat.
  2. Dra nytta av din kunskap.
    Ibland händer det att oddsen är oskäligt höga med tanke på förutsättningarna. Rätt långt handlar betting om att utnyttja dessa ”felprissättningar”. Kommer ett lag som redan avancerat från sin EM-grupp att ställa upp med ett reservbetonat lag i sista gruppspelsmatchen? Har en nyckelspelare skadat sig inför mötet? Det är exempel på detaljer som sällan finns inkluderat i oddsen inför en match.
  3. Ta rygg på experter.
    Om du är ny inom betting kan det dock vara allra bäst att söka fram experter online som kan en del om fotboll. Lär dig dock att vara kritisk i din analys. Knepet är att hämta in kunskap från de som har det som sitt jobb att analysera fotboll och sedan jämföra det med vad du själv tror. Du bör aldrig svälja experttipsen rakt av, utan alltid lära dig att tänka kritiskt. Det är också vad som ger den bästa känslan om du lyckas pricka in dina spel.

Avslutningsvis – spela ansvarsfullt!

Betting kan vara ett roligt sätt att få in ett extra spänningsmoment i en fotbollsmatch. Alla fotbollsmatcher är inte intressanta eller roliga att följa och då kan det vara kul att spela på olika moment i matchen, t.ex. i form av live-betting.

Se dock till att alltid spela ansvarsfullt och aldrig för mer än vad du har råd med! Det tål att upprepas. Du skall aldrig se betting som ett sätt att tjäna pengar, utan ett nöje som du unnar dig ibland.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *