4 anledningar att åka till Malaga

Vintern har tagit sitt grepp om Sverige och många av oss längtar efter en paus från kylan. En resa till en varmare och soligare plats med ett lugnare tempo och fantastisk mat. Var ligger den här platsen? Var ska du ta en liten siesta? Flygresor tipsar om Malaga, så klart! Den mysiga hamnstaden på Spaniens södra kust – Costa del Sol. Anledningarna att åka hit är många, och här är topp fyra:

Traditionell spansk stad

Malaga är kanske inte det mest traditionella resmålet om man tittar på stadens utbud av hotell och turistattraktioner. Många boenden och sevärdheter har en exotisk anda med havet i närheten, bara en kort promenad bort vart du än befinner dig. Det finns en viss charm som bara Malaga kan leverera. Sol och bad för all del, men den lilla hamnstaden har lyckats blanda ett rikt affärsliv med historiska arv. Puerto de Malaga, stadens flygplats, är den största flygplatsen i Andalusien och det har gjort staden till en mötesplats för affärsmän. Det gynnar dig under din resa, då du kan prata engelska med i princip alla som bor där. Promenera i staden utan några problem, helt enkelt.

Historiska fotspår

Det där historiska arvet märker du när planet landar. Du kommer att se historia både i stadens uppbyggnad och kultur. Från att vara en del av det romerska riket till Moriska perioden som varade i 700 år för att sedan bli en del av det katolska riket – religion har haft en stor betydelse för Malaga som har hoppat mellan den muslimska och den kristna religionen. Den lilla hamnstaden har tydliga spår av den industriella revolutionen. Det märker du när du strosar runt och ser hur allt är uppbyggt bortom la plaza Mayor. Allt detta har lett till en stad som är rik på både kultur och historia. 

Picassos gamla trakter

Pablo Picasso föddes i Malaga och spenderade sin ungdom där. Det finns ett museum i staden som visar hans uppväxt och tankar i både form och film. Du kan även hitta hans barndomshem och få lite konstnärlig inspiration genom en inblick i geniets vardag.

Tapas för hela slanten

Det är ingen nyhet att hamnstäder har det bästa utbudet av fisk och skaldjur – Malaga håller den fanan högt. När du ska äta traditionella tapas så kommer du se att majoriteten av utbudet innehåller fisk och skaldjur. Om du inte gillar den typen av mat är Malaga det perfekta stället att lära dig.

En hamnstad som borde vara på allas bucketlist, vare sig du har wanderlust eller bara älskar D-vitamin. Hoppa på nästa flyg och säkra en välförtjänt siesta!

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *