4 bästa drinkarna med Schweppes nya limiterade sommarsmaker

bästa sommardrinkarna 2020

Inför sommaren har nu Schweppes lanserat två nya somriga tonicsmaker under en limiterad period – Tonic Enbär och Tonic Vinbär. Produkterna går under samlingsnamnet Schweppes Summer Edition och bjuder på friska smaker med en lägre sockerhalt. 

Längre ner delar vi med oss av några av de bästa sommardrinkarna för 2020 med de nya dryckerna från Schweppes som bas.

Kort om Schweppes

I dagens läge är Schweppes ett märke som de flesta förknippar med drinkar. Det som man inte så ofta tänker på är att Schweppes är ett att de äldsta märken som ännu finns på marknaden gällande läskedrycker och kolsyrat vatten.

Det var urmakaren, juveleraren och amatöruppfinnaren Jacob Schweppe från Witzenhausen i Tyskland som år 1783 effektiviserade systemet för tillverkning av kolsyrat mineralvatten. Det var också detta år han grundade han sitt företag i Genève.

Verksamheten flyttade dock 1790 till England för att han skulle kunna utöka sin verksamhet.

Schweppes befäste också sin ikonstämpel genom en rad klassiska reklamkampanjer under efterkrigstiden. Här kan bland annat nämnas de reklamfilmer som komikern Benny Hill medverkade i under 1960-talet.

I Sverige tillverkas och marknadsförs Schweppes på licens av jätten Spendrups.

Med den nordiska grönskan som inspiration

Det är den nordiska grönskan som står för inspirationen när Schweppes lanserar sommarens nyheter. Tonic Enbär och Tonic Vinbär är nya läskande alternativ i tonichyllan, som trots en reducerad sockerhalt och ett lägre kaloriinnehåll, inte kompromissar med de njutbara smakerna.

De är redo att avnjutas precis som de är, men gör sig minst lika bra som mixers i sommarens många, sprudlande drinkar. Schweppes Summer Edition säljs under en begränsad period, så det gäller att passa på!

Två nya smaker för sommaren 2020

Schweppes Enbär bjuder på en krispigt frisk och aromatisk upplevelse med doft av skog och växtlighet – perfekt till en sommardrink eller som bas i en alkoholfri Gin & Tonic. 

Schweppes Vinbär samlar sommarens bäriga smaker i perfekt balans. Smaken av röda och svarta vinbär ger en lätt sötma med stor friskhet och en vackert himmelsrosa nyans – en tonic som förgyller alla säsongens drinkar. 

Schweppes Vinbär & Schweppes Enbär kommer i 50 cl PET-flaska och finns nu att köpa i butik till ett rekommenderat pris om 12,50 kr för dagligvaruhandeln.

Bästa sommardrinkarna 2020 med Schweppes som bas

När sommaren står inför dörren är det såklart på sin plats att även dela med sig av lite drinktips. Här är några smakfull drinkar inför sommaren 2020 med de nya dryckerna från Schweppes som bas.

Velvety Virgin G&T

bästa sommardrinkarna 2020

Alkoholfri Gin & Tonic 

Ingredienser (1 drink)
Is
1/2 citron
1 kvist rosmarin
Schweppes Enbär 

Gör så här:

Fyll glaset med önskad mängd is. Dela en citronhalva i två. Pressa och häll i saften ur den ena klyftan, placera den andra klyftan i glaset. Häll på Schweppes Enbär. Till sist, garnera med en kvist rosmarin. 

Currantly Summer

bästa cocktails sommaren 2020

Alkoholfri sommardrink med smak av vinbär 

Ingredienser (1 drink)
Is
1/2 lime
Mynta
Schweppes Vinbär 

Gör så här:

Fyll glaset med is och häll i önskad mängd Schweppes Vinbär. Pressa en halv lime över glasets öppning och garnera med myntablad efter smak. 

Juniper Sunset

bästa klassiska drinkar sommar 2020

Sommarcocktail med smak av enbär och citrus 

Ingredienser (1 drink)
Is
6 cl bitter
4 cl vodka
Jordgubbar
20 cl Schweppes Enbär 

Gör så här:

Fyll glaset med is. Häll i 6 cl bitter, 4 cl vodka och 20 cl Schweppes Enbär. Garnera med jordgubbar efter smak. 

Nordic Blush

bästa klassiska sommardrinkar 2020

Sommarcocktail med smak av vinbär och lime 

Ingredienser (1 drink)
Is
5 cl vodka
1/2 lime
Citronmeliss
15 cl Schweppes Vinbär 

Gör så här:

Fyll glaset med is. Häll i 5 cl vodka och 15 cl Schweppes Vinbär. Pressa en halv lime över glasets öppning och garnera med citronmelissblad efter smak. 

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *