5 klassiska Hollywood-filmer som man kan se helt gratis

klassiska hollywood filmer gratis

Innan vi går över till nästa stilikon här på Gentlemannaguiden tipsar vi om några klassiska filmer från Hollywoods gyllene era som finns uppe helt gratis att se på.

Det är säkert bekant för de flesta att det mesta hittas på nätet numera. Trots det kan det ibland vara svårt för vissa att hitta i djungeln av material som finns helt gratis att ta del av. Många söker också förgäves i Netflix och andra streamingtjänster bland klassiska Hollywoodfilmer. I värsta fall kanske man till och med köper filmerna trots att många av dem alltså finns helt gratis att se på nätet.

Därför har vi i detta inlägg plockat fram några av de mest klassiska filmerna från Hollywoods gyllene era ur internetarkivet. Det kan vara bra att ha bland annat inför den kommande julhelgen.

Här finns bland annat Casablanca med Humphrey Bogart och Ingrid Bergman, en film som röstats fram till den bästa filmen från 1900-talet. Även julfilmen It’s a Wonderful Life med James Stewart kan vara riktigt stämningsfull när det nu börjar närma sig juletider.

Bland övriga Hollywood-ikoner i filmerna nedan finns Cary Grant, Gregory Peck och Rudolph Valentino. 

Här är några klassiker:

1.Casablanca (1942)

2.It’s a Wonderful Life (1946)

3.Roman Holiday (1953)

4.His Girl Friday (1940)

5.The Sheik (1921)

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *