5 Lyxiga Glamazon-tvålar för gentlemannen

bästa hårda tvålarna 2020

De senaste månaderna har vi blivit allt mer varse om hur viktigt det är med handhygienen. Tvålen har dock länge haft sin givna plats i gentlemannens badrum.

Tvålliknande substanser har funnit i tusentals år, men det var först under sent 1800-tal som den fasta och fyrkantiga tvålen började användas. Sedan dess har den hårda tvålen varit en manliga klassiker för att hålla händerna rena.

Förutom att det är en är en viktig del i groomingrutinen hos varje man är det också en exklusiv inredningsdetalj för badrummet. Lyxig hård tvål för händerna finns hos några av marknadens mest anrika märken. Riktiga hantverk som hållit stilen från generation till generation.

5 Bra hårda tvålar som tvättar händerna rena med stil

Gällande tvålar har utveckling skett även inom detta område. Många av de traditionella tvålarna hade en tendens att torka ut huden vid tvätt. Numera finns dock i de flesta hårda tvålarna mjukgörande ingredienser som håller huden mjuk vid rengöringen.

De ger också ett krämigt och behagligt lödder vid tvätten och hos de flesta hittar du också doftegenskaper från några av deras mest klassiska parfymer på marknaden.

En sajt som har ett väldigt stort utbud av lyxiga hårda tvålar är Glamazon. Här hittar du de allra flesta bland de största klassikerna gällande hårda tvålar. På Glamazon gör man allt för att du skall få dina varor så snabbt som möjligt och alla ordrar som kommer in före kl. 15.00 skickas samma dag. Söder om Gävle har du faktiskt dina produkter inom en dag från beställning! På andra orter vanligen inom ett par dagar.

Betalningen sköts enkelt med Swish, Visa, Mastercard, Amex och Faktura med upp till 60 dagars betalning (köp nu betala den sista nästa månad).

För dig som värdesätter kvalitet och hantverk tar vi fram några av de mest klassiska bland hårda tvålar som du hittar hos Glamazon.

1. Musgo Real – Klassisk hård tvål som inte går ur tiden

musgo real klassisk hård tvål

Kolla in Claus Porto Musgo Real Spiced Citrus Soap som är en klassisk, vegetabilisk tvål som har mjukgörande effekt och ger ett rikt och krämigt lödder. Musgo Real kommer från det klassiska portugisiska märket Claus Porto som gjort tvålar enligt portugisiskt tradition ända sedan 1887. Musgo Real är företagets serie för män som funnits sedan 1920.

2. Claus Porto – Tillverkad enligt gamla traditioner sedan år 1887

Under företagets egna namn Claus Porto finns en mängd kvalitetstvålar som är tillverkade enligt gamla traditioner. Här hittar du lyxiga tvålar med originalgrafik från Belle Époque. Alla tvålar har en unik doft och är vackert inslagna för hand.

Har du svårt att välja? Då kan du satsa på någon av presentförpackningarna som Claus Porto satt ihop med sina största klassiker.

3. Taylor of Old Bond Street – För den engelska gentlemannen

Taylor of bond street hård tvål

Taylor of Old Bond Street grundades 1854 och är ett av de tre mest välkända märkena inom den klassiska engelska rakningstraditionen. Märket är känt för sina rakoljor, rakkrämer och tvålar baserade på örter.

Klassiska tvålar från Taylor of Old Bond Street ger ett rikt och krämigt lödder som är mjukgörande för huden. Med sin runda form är tvålen också en vacker detalj för varje badrum.

 4. Truefitt & Hill – Tvålar från en brittisk hovleverantör

truefitt hill West Indian limes

Truefitt & Hill tillverkar tvålar enligt en klassisk tillverkningsmetod från 1800-talet. Varje tvål förädlas genom 30 steg innan den är färdig och samtliga har doftnoter från någon av märkets klassiska signaturdofter, varav flera härstammar från 1800-talet.

En av dessa är West Indian Limes som kom ut på marknaden 1876 och som ännu idag är en mycket populär doft på marknaden. Tvålen skapar ett härligt lödder med klassiska engelska doftnoter.

Truefitt & Hill är faktiskt den äldsta barbershopen i världen och grundades redan 1805. Företaget blev tidigt utsedda som hovleverantörer till det brittiska hovet – en titel som de håller ännu idag som hovleverantör till hertigen av Edinburgh.

5. Floris London – De snyggaste fasta tvålarna på marknaden

floris klassiska tvålar

Sist på listan har vi valt ut ett av den brittiska parfymhuset Floris mästerverk. I Cefiro Luxury Soap finns tre klassiska och snyggt utsmyckade hårda tvålar av högsta kvalitet.

Cefiro är en av Floris riktiga sommardofter med noter av citrus och bergarmott, blandat med kryddig muskot, kardemumma och sandelträ. Även i detta fall är tvålarna trippelmalda för ett ge ett krämigare lödder. Tvålen innehåller också sheasmör som är återfuktande för huden.

Alla tvålar från Floris kommer i deras vackra förpackningar med traditionell design från 1800-talet. Med kunder som Bond-författaren Ian Fleming och Sir Winston Churchill är Floris London ett av de märken som klarast kommit att förknippas med den engelska gentlemannen.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *